wc rollen knutselen,knutselen met wc rollen,knutseltips,knutsel idee,dingen maken met wc rollen,toiletrollen,wc papier rollen knutselen,knutselen met kleuters,knutselen jongen,knutselen meisje,knutselen lente,knutselen zomer,knutselen winter,knutselen herfst,knutselen met kinderen

WC rollen knutselen: tips en ideeen

Wc rollen knutselen: als je er op internet op zoekt, dan kom je echt van alles tegen. Er zijn zelfs boeken over geschreven. Je kunt er ook serieus de leukste dingen van maken. Zelf hebben we al heel wat leuke knutsels gemaakt van toiletrolletjes. In dit blog zie je welke dit zijn!

Waar wc-rollen al niet goed voor zijn…

Knutselen met kinderen is leuk om te doen. Het leuke van toiletrollen is dat je ze altijd wel in huis hebt. Zelfs als je op vakantie bent en op de camping staat, kun je ermee knutselen! Het kost je niets en je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Het uitwerken van onderstaande voorbeelden is helemaal niet moeilijk. Met leuk gekleurd papier, lijm, wat stiften, wol, en glitters kom je een heel eind!

Boek over knutselen met toilet rollen

Allereerst: wist je dat er zelfs een leuk boek bestaat over knutselen met toilet rollen? Een aanrader voor creatieve kinderen en hun papa’s en mama’s. Leuk ook om cadeau te geven met een verjaardag of als Sinterklaascadeau of als creatief cadeau voor kerst! Het boek is o.a. hier te koop en kost € 9,99.

wc rollen knutselen,boek knutselen
In dit boek staan ook veel ideeën…

Knutselen hoeft niet veel te kosten…

Een superman of zeemeermin, een pennenbakje of een knikkerbaan, vrolijke tulpjes, een lama, een trein, een prinsessenkasteel of een echte kerststal… Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken van rolletjes wc papier. Het is dus een leuke, maar ook een goedkope manier van knutselen. Knutselen hoeft dus niet veel te kosten. Gooi die dingen dus niet altijd weg, maar maak er iets leuks van. Hieronder een paar voorbeelden:

Tip 1 knutselen met wc rollen: pennenbakje

Allereerst: dit leuke pennenbakje. Knip of snijd wat wc rollen in verschillende hoogtes en beplak ze met leuk papier en wat washi-tape. Plak de rolletjes vervolgens op een stuk karton en klaar is je pennenbakje. Leuk voor op je bureau!

wc rollen knutselen,pennenbakje maken,pennenbakje van wc rollen,pennenbakje knutselen,thuis school

Knutselen met toiletrollen tip 2: knikkerbaan

Knikkeren is weer helemaal terug van weggeweest. Dit komt ook deels door het tv-programma Marble Mania. Met wc-rollen en keukenrollen kun je zelf een leuke knikkerbaan maken. Check onderstaand voorbeeld maar!

wc rollen knutselen,knutselen met wc rollen,knikkerbaan maken,knikkerbaan knutselen,knikkerbaan van wc rollen

Bekijk ook het blog met tips voor leuke knikkerbanen.


Knutselen met wc rollen tip 3: lama

Lama’s zijn helemaal hip. Vandaar dat we hier thuis deze leuke lama maakten. Leuk bijvoorbeeld voor op een echte lama kamer.

lama knutselen,lama maken,peru,lama van wc rollen

Idee 4 knutselen met toiletrollen: telefoonhouder

Je kunt ‘m knutselen voor Moederdag of knutselen voor Vaderdag: deze leuke telefoonhouder gemaakt van een wc rol. Prik er aan de onderkant wat punaises in om ervoor te zorgen dat ‘ie niet omkukelt… Handig om te gebruiken!

telefoonhouder van wc rollen,knutselen

Tip 5 wc rollen knutselen: trein

Treinen: veel kinderen zijn er weg van! En veel volwassenen ook trouwens ;-). Geldt dit ook voor jou? Maak dan zelf deze leuke trein van toiletrollen!

trein van wc rollen

Lees vooral ook even de review van de Brain Train: speelgoed en puzzel ineen!


Knutselen met wc rollen tip 6: verrekijker

Je kunt ook een verrekijker maken van toiletrollen. De verrekijker op onderstaande foto maakte mijn zoontje voor zijn opa…

wc rollen knutselen,knutselen met wc rollen,verrekijker knutselen

Idee 7 knutselen met toiletrollen: bij

Dit vrolijke bijtje hieronder maakten we ook met behulp van een wc rol. Meer zonnige knutsels vind je in het blog over zomer knutselen.

bij van wc rollen,bij knutselen,wc rollen knutselen

Knutselen met wc rollen tip 8: stempel

Weer heel iets anders wat je van een wc-rol kunt maken, is een stempel. Hiermee kun je dan weer bijvoorbeeld een zonnetje maken. Zie onderstaand voorbeeld.

zon knutselen,stempel wc rol,toiletrol stempel,stempel zon,wc rollen knutselen,knutselen met wc rollen,knutselen met toiletrollen

Tip 9: kroontjes

Leuk zijn ze he: deze vrolijke kroontjes voor Koningsdag?! Maak twee gaatjes aan de zijkanten, haal er een elastieken koordje doorheen, zet ze op je hoofd en klaar ben je om feest te vieren!

wc rollen knutselen,koningsdag wc rollen,kroontjes van wc rollen,knutselen met toiletrollen,kroon knutselen

Bekijk ook het blog Koningsdag knutselen: tips en ideeen.


Knutseltip 10: tulpen

Oh, wat houd ik van de lente! Wie niet eigenlijk… Met deze zelfgemaakte tulpen creëer je een echt voorjaarsgevoel in huis…

tulpjes van wc rollen,knutselen met wc rollen,knutselen met toiletrollen,lente knutselen,bloem knutselen,voorjaar knutselen,tulpen knutselen

Bekijk ook het blog over papieren bloemen knutselen.


Knutselen met wc rollen idee 11: vrolijke figuurtjes

Je kunt tal van dingen knutselen van toiletrollen. Zo ook deze vrolijke Superman, poes en zeemeerminnen…

wc rollen knutselen,knutselen wc rollen

Knutseltip 12: kasteel

Dit kasteel maakte ik ooit met mijn kinderen van een kartonnen doos, wc-rollen en papier. Om het kasteel wat meer sfeer te geven, gebruikten we washi-tape. Mijn kinderen hebben er heerlijk mee gespeeld!

wc rollen knutselen,kasteel van toiletrollen,kasteel knutselen

Wc rollen knutselen tip 13: molen

Ook deze molen is zo gemaakt. Easy does it!

wc rollen knutselen,molen juf roos,molen knutselen


Tip 14 knutselen met toiletrollen: eierdopjes

Wil je iets leuks voor Knutselen voor Pasen? Maak dan zelf met behulp van toiletrollen eierdopjes voor het paasontbijt of de paasbrunch. Leuk toch?!

wc rollen knutselen,eierdopjes wc rollen,eierdopjes paasontbijt,pasen knutselen

Tip 15 wc rollen knutselen: herfst figuren

Een kabouter, vos of uil knutselen? Ook dat kan met toiletrollen. Superleuk toch?!

Bekijk ook het blog over Herfst knutselen.


Tip 15 knutselen met toiletrolletjes: Halloween figuren

Ook voor Halloween kun je allerlei grappige en ‘creepy’ figuurtjes maken met wc rolletjes. Kleine vampieren bijvoorbeeld, een heksje, een grappig pompoentje, Frankenstein en een (best wel schattig) spookje. Je kunt de wc rolletjes leuk neerzetten op de kast, maar het is ook een leuk idee om ze op te hangen aan een lijn of tak voor het raam. Beetje nep-spinrag erbij, en klaar ;-)!

halloween knutselen,knutselen wc rollen halloween,spookje knutselen,heksje knutselen,vleermuis knutselen,frankenstein knutselen,vleermuis knutselen
Halloween knutselen…

Bekijk ook het blog over Halloween knutselen.


Wc rollen knutselen tip 16: Sinterklaas figuren

Voor Sinterklaas kun je een hoop grappige figuurtjes knutselen met toilet rollen. Pietjes bijvoorbeeld, een echte Sint en, jawel, het paard van Sinterklaas!

sinterklaas knutselen,zwarte piet knutselen,amerigo knutselen,paard van sinterklaas knutselen
Sinterklaas knutselen…
ozosnel,ohzosnel,amerigo knutselen,paard van sinterklaas knutselen
Ozosnel: het nieuwe paard van Sinterklaas…

Nog meer inspiratie opdoen voor Sint knutsels? Bekijk dan ook het blog over Sinterklaas knutselen!


Idee 17 knutselen met toiletrollen: kerststal en kerstboom

Onlangs maakten wij zelf nog deze kerststal van toiletrollen. Wil je ook zelf een kerststal knutselen? Check dan het voorbeeld hieronder!

kerststal van wc rollen,kerststal knutselen

En wat dacht je van deze grappige kerstboom?

kerstboom knutselen

Bekijk ook het blog over kerst knutselen.


Tip 18 knutselen met toiletrollen: winterse figuren

Wil je een sneeuwpop, pinguin of winterprinses knutselen? Check dan het onderstaande voorbeeld. Zo gepiept! In het blog over winter knutselen vind je trouwens nog veel meer tips en ideeë

winter knutselen,pinguin knutselen,sneeuwpop knutselen,wintervrouwtje,knutselen kinderen

Paard knutselen van wc rollen

En wat dacht je van deze vrolijke paardjes? Meer paarden knutsels vind je in het blog Paard knutselen: tips en ideeen.

wc rollen knutselen,paard knutselen wc rollen

Wat ga jij met wc rollen knutselen?

Zie ook: