opruimen,opruimen met kinderen,speelgoed opruimen,opruimtips

Opruimen van speelgoed: vijf handige tips

Opruimen: als vader of moeder doe je niet anders… Wil je weten hoe je je kind zover kunt krijgen dat hij of zij helpt met het opruimen van zijn of haar speelgoed? In dit blog geef ik je vijf handige tips!

Vijf handige tips voor het opruimen van speelgoed

De gouden tip als je je kind(eren) wilt laten opruimen: maak er wat leuks van! Dat zeg ik nu wel heel enthousiast en okΓ© – ik ben eerlijk als ik zeg: “het werkt niet altijd”, maar er zijn echt wel een paar handige trucs waarmee je het leuker kunt maken om (met elkaar) speelgoed op te ruimen. Hieronder lees je er meer over!


Opruimen tip 1: maak er een wedstrijdje van

opruimen,kookwekker kat,tips speelgoed opruimen,trucs opruimen,opbergers,opruimen met kinderen,je kind leren opruimen

Je kent het wel: het is het einde van de middag. Het eten is bijna klaar, maar in de kamer is het nog een troep… De vloer is nog bezaaid met LEGO-steentjes en de tafel kan niet worden gedekt, omdat er nog allemaal tekenspullen op liggen. Hoe krijg je je kids dan zo ver om op te ruimen? Door er een wedstrijdje van te maken! Geef ze bijvoorbeeld als opdracht om zoveel mogelijk LEGO-steentjes binnen 1 minuut terug in de bak te doen en zet de kookwekker. Kijken of het ze lukt… Wedden dat ze een heel eind komen? πŸ˜‰


Tip 2 speelgoed opruimen: zorg voor gemak

opruimen,speelgoed opruimen,opbergzak,speelmat,speelkleed,play and go opbergkleed en speelmat,tips opruimen met kinderen
Play & Go opbergzak en speeltmat…

Blokken en bouwsteentjes… Je kind heeft er waarschijnlijk veel van en speelt er heel graag mee. Regelmatig liggen er blokken in de kamer, maar die moeten ook weer opgeruimd worden. Hoe handig is het dan als jullie die in één keer op zouden kunnen ruimen? Het kan. Het is mogelijk mensen… Met dit handige opruim kleedook wel de Play & Go 2-in-1 opbergzak en speelmat genoemd – pak je in één keer de hele toestand bij elkaar. It’s like a dream come true… πŸ˜‰


Opruimtip 3: zorg voor vrolijke opbergers

Opruimen wordt gewoon leuk met deze leuke opbergmanden van het merk 3 Sprouts. Geef je kind een eigen opbergmand met opdruk van zijn of haar favoriete dier en het is meteen duidelijk waar hij of zij het speelgoed laten moet. In het blog met opbergmeubels vind je trouwens nog meer tips voor mooie opbergoplossingen!


Opruimen met kinderen tip 4: zorg voor een vast moment

Rituelen werken over het algemeen heel goed bij kinderen. Misschien hebben jullie ‘s avonds ook wel een bepaalde routine als jullie de kinderen naar bed toe brengen? Veel kinderen vinden dit fijn. Het is vertrouwd en schept duidelijkheid. Met opruimen is het net zo. Plan elke dag een vast opruim moment in waarbij jullie samen opruimen. Net voor of na het eten bijvoorbeeld. Na een tijdje wennen je kids eraan en weten ze niet beter ;-).


Opruimtip 5: zet de muziek aan

Op school bij ons hebben ze het opruim lied. Als de juf dat zingt, beginnen de kinderen met opruimen. Toen ik hetzelfde liedje thuis begon te zingen, werd ik heel raar aangekeken door mijn kinderen. “Wat doe jij nou mam? Dat is het liedje van de juf… Dat doen we alleen op school.” Oke, ik moest dus iets anders verzinnen. Ik maakte een playlist met leuke liedjes en speel die af via ons Sonos speakersysteem. Zodra de muziek start, voelen mijn kinderen gewoon aan dat het tijd is om op te ruimen. Probeer het gewoon. En kies vooral nummers uit die je zelf ook leuk vindt ;-).


Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Succes met opruimen!

Zie ook: