Papieren bloemen knutselen: tips en ideeën

Papieren bloemen knutselen is niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. En van het resultaat van deze lente knutsels word je echt vrolijk. Papieren bloemen staan gezellig in je huis en zijn bovendien erg leuk om bijvoorbeeld met Moederdag cadeau te geven.

Weten hoe je zelf hyacinten, tulpen, narcissen en rozen kunt knutselen? In dit blog leg ik je uit hoe je zelf deze papieren bloemen kunt maken.

Lente-gevoel in huis

Als het weer lente wordt, dan wil je niets liever dan het voorjaar in huis halen. Door narcissen, blauwe druifjes en tulpen in huis neer te zetten, creëer je een echt lente-gevoel. Maar je hoeft niet per se echte bloemen in huis te halen om een voorjaarsgevoel te krijgen in huis. Want waar je interieur ook heel gezellig van wordt, zijn zelfgemaakte bloemen. Hieronder vertel ik je hoe je zelf verschillende typen bloemen kunt knutselen van papier.

In het blog Lente knutselen: tips en ideeën vind je trouwens nog veel meer inspiratie voor vrolijke voorjaars knutsels!


Papieren hyacinten knutselen: wat heb je nodig?

Voor dit knutselproject maakten we zelf hyacinten van papier. Je kunt zelf de kleuren bepalen. Om aan de slag te gaan, heb je het volgende nodig:

  • Papier (voor glanzend papier klik hier)
  • Plakstift
  • Schaar

Hoe maak je deze papieren bloemen?

Knip eerst een ovaal van papier. Het mooiste is het als dit ovaal in dezelfde kleur is als de bloemetjes (krullen) die je straks gaat maken.

papieren bloemen,ovaal knippen

Vouw groen papier, net zolang tot deze stevig genoeg is. Plak het papier, bij de laatste vouw, vast met lijm.

steel maken

Knip stroken in de gewenste kleur en maak hier de bloemetjes (krulletjes) van. Voeg aan elk strookje een beetje lijm toe, zodat de krulletjes goed aan elkaar vast blijven zitten. Heb je er zo’n 10 à 12 geknipt? Plak ze dan op het ovaal dat je eerder hebt geknipt. Is het ovaal vol, plak ‘m dan in zijn geheel op de steel.

papieren bloemen,krullen maken

Vouw een groen vel papier dubbel, pak een schaar en knip hiermee een blad uit. Dit plak je nu met een plakstift aan het steeltje vast.

blaadjes knippen

Het resultaat:

papieren bloemen,zelf papieren bloemen knutselen,papieren hyacinten maken,hyacinten van papier maken,lente knutselen,voorjaar knutselen

Papieren bloemen knutselen: tulp vouwen

papieren bloemen,tulpen knutselen,origami bloemen,origami tulpen,tulpen vouwen
Tulpjes vouwen van papier…

Voor de papieren tulpen heb je niet meer nodig dan:

  • een klein vierkant blaadje in een kleur naar keuze (vouwblaadjes zijn o.a. hier te koop)
  • groter vierkant blaadje (groen) voor de steel

In onderstaand filmpje leg ik je uit hoe je de zelf een papieren tulp kunt vouwen. Succes!

Origami tulpen…

Narcis knutselen van papier

In het rijtje met ideeën op het gebied van papieren bloemen knutselen, mag deze narcis ook niet ontbreken. Want sist je dat je zelf ook heel gemakkelijk een narcis kunt knutselen van papier? Het enige wat je nodig hebt, is: geel papier, een (wit) cupcake vormpje en een ijsstokje.

Neem het gele papier en teken hier met een potlood de blaadjes van een narcis op. Knip dit nu uit en plak in het midden het lege witte cupcake vormpje. Plak het geheel op een ijsstokje en klaar is je narcis!

papieren bloemen knutselen,narcis knutselen van papier,narcis maken,bloemen knutselen


Rozen van papier knutselen

papieren bloemen,bloemen knutselen,rozen van papier,moederdag knutselen
Prachtige rozen van papier…

Ook heel leuk om te knutselen, zijn deze rozen. Leuk voor bijvoorbeeld om te knutselen voor Valentijnsdag of om te knutselen voor Moederdag. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is:

  • groene rietjes
  • crêpepapier (servetten kunnen ook)
  • schaar
  • lijm
  • plakband

In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze papieren bloemen knutselt. Succes alvast!


Papieren bloemen krans

papieren bloemen knutselen,voorjaarskrans,lente krans,bloemen knutselen van een lege eierdoos,papieren bloemen knutselen

Deze papieren bloemen krans maakte ik van een kartonnen bordje en een lege eierdoos. Eerst knipte ik alle vakjes uit een lege eierdoos, daarna verfde ik ze en plakte ik ze op d.m.v. een lijmpistool stevig vast op de ring van een papieren bordje. Heel makkelijk om te doen en na afloop heb je een mooi resultaat!

Tip! Het is leuk om de krans bijvoorbeeld met Pasen op te hangen in huis of aan je deur. In mijn blog Knutselen Pasen kun je nog veel meer tips en ideeën opdoen.


Vind je de papieren bloemen leuk geworden? Maak ze dan zelf ook! Veel plezier 🙂

Zie ook: