winter knutselen tips en ideeen,knutsel ideeen winter,knutselen met kleuters,knutselen met kinderen

Winter knutselen: makkelijke tips en ideeen

Ben je op zoek naar inspiratie op het gebied van winter knutselen? In dit blog zet ik een aantal leuke en makkelijke knutsel tips en ideeen voor je op een rij.

Inspiratie voor winterse knutsels

De winter is bij uitstek de periode, waarin we veel binnen zitten. Het is koud en en dus moeten we ons veelal thuis zien te vermaken. Als je kinderen hebt, dan is knutselen al snel een van de bezigheden. Wil je iets in het thema winter knutselen, maar weet je niet wat? Bekijk dan vooral onderstaande knutseltips en ideeen even. Veel van de materialen die we gebruikten, heb je wel in huis. En anders kun je ze (online) kopen bij bijvoorbeeld Pipoos, HEMA of Bol.com.


Winter knutselen tip 1: winterse wc-rol figuurtjes

Van simpele wc-rolletjes kun je zoveel leuke dingen maken (check ook het blog met tips voor knutselen met wc rollen even). Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een sneeuwpop (op ski’s!), een pinguΓ―n of een winters dametje maken. Gewoon je fantasie gebruiken!

winter knutselen tips en ideeen,pinguin knutselen,pinguin maken,sneeuwpop knutselen,sneeuwpp maken,wc rollen knutselen,knutseltip winter

Winter knutselen tip 2: sneeuwpop van een eierdoos

In het blog met tips voor knutselen met eierdozen vind je nog meer tips, maar deze sneeuwpop willen we je in dit blog in ieder geval niet onthouden! Knip drie houdertjes uit een eierdoos, schilder deze wit en plak ze op elkaar. Versier het figuurtje en je sneeuwpop is klaar. Leuk toch?!

winter knutselen tips en ideeen,sneeuwpop knutselen,sneeuwpop maken,knutselen eierdoos,knutselen met kinderen,knutseltip winter

Winter knutselen tip 3: rendier tasje

Dit leuke rendiertasje staat ook vermeld in het blog met kerst knutselen tips. Ik maakte ‘m van een kartonnen bordje. Eerst vouw je het bordje dubbel en plak je ‘m aan de zijkanten vast. Vervolgens versier je het bordje en steek je er een pijpenrager doorheen voor het hengsel. Easy does it!

winter knutselen tips en ideeen,knutselidee winter,knutselen met kinderen,knutselen met kleuters,tasje knutselen,rendier tasje,tasje maken van kartonnen bordje

Meer tips voor het knutselen met kartonnen bordjes vind je trouwens hier.

Sneeuwpop van kartonnen bordjes

Ieder jaar is het weer de vraag of er sneeuw komt. Sneeuw of geen sneeuw: deze sneeuwpop kun je natuurlijk sowieso gewoon maken. Hoe? Door twee kartonnen bordjes op elkaar te plakken en ‘m daarna te versieren. Een leuke knutsel, vooral voor wat kleinere kinderen.

knutseltip winter,knutselen met kleuters,knutselen met kinderen,sneeuwpop maken,sneeuwpop knutselen,sneeuwpop van kartonnen bordjes

Bekijk ook het blog met tips voor het knutselen met kartonnen bordjes.


Knutselen winter tip 5: winterkrans

winterkrans Baker Ross,uiltje knutselen

Wat is ‘ie leuk: deze winterse krans van Baker Ross. En het leuke is: je kunt ‘m heel gemakkelijk maken met de kids. Het kant-en-klare knutselpakket zorgt ervoor dat je alle benodigde materialen in een keer in huis hebt en dus meteen kunt beginnen! Hier te koop.


Winter knutselen tip 6: sneeuwpop van een sok

Mijn zoontje kwam ooit thuis met een sneeuwpop die hij gemaakt had van een sok. Onze dochter vond dit zo leuk, dat ik er ook een met haar heb gemaakt. Om een sneeuwman sokpop te maken, heb je het volgende nodig: een witte sok, rijst, een lepel, wol, pijpenrager, een zwarte stift, lijm en oranje papier voor de neus.

sneeuwpop knutselen,sneeuwman knutselen,sokpop,sneeuwman van sok,sneeuwpop van sok,knutselen met kleuters,knutselen met kleine kinderen,winter knutseltips en ideeen,makkelijke winter knutsels
De sneeuwpop die mijn dochtertje maakte van een sok.

Pak de witte sok en vul deze – met behulp van de lepel – met rijst. Als de sok voor 3/4 gevuld is met rijst, sluit je ‘m aan de bovenkant af met behulp van een touwtje of wat wol. Halverwege de bol doe je dit nog een keer. Nu ontstaat er een lijfje en een hoofd. Je kunt nu de sneeuwpop gaan versieren. Makkelijk en leuk om te doen!


Sneeuwman van Pringles bus

De sneeuwman op onderstaande afbeelding heb je misschien al wel voorbij zien komen in het blog met kerst knutselen tips, maar we wilden je ‘m ook zeker niet onthouden in het rijtje met tips voor winter knutselen. We maakten ‘m van een simpele Pringles bus. Als je de bus van tevoren schoonmaakt, kun je er ook nog dingen in bewaren. Handig en leuk!

knutselen winter tips en ideeen,sneeuwpop van pringles bus,sneeuwpop maken,sneeuwpop knutselen

Check ook het blog met meer ideeΓ«n voor het knutselen met een Pringles bus.


Winterse getallen kleurplaat

Tijdens de lockdown maakte ik een getallen kleurplaat voor mijn dochtertje. Ze vond het zo leuk om ‘m in te kleuren en dus besloot ik om ‘m in het rijtje met winter knutseltips te vermelden. Klik op de kleurplaat, print ‘m uit en kleuren maar… Veel plezier!

getallen kleurplaat,cijfer kleurplaat,winter kleurplaat,kinder kleurplaat sneeuwpop,sneeuwman kleuren,sneeuwpop kleuren,tips thuis onderwijs

Vogelvoederhuisje van melkpak

In de winter kunnen de vogels best wat hulp van ons gebruiken. En dus voeren we ze regelmatig bij door pindaslingers of vetbolletjes op te hangen in de tuin. Natuurlijk kun je ook zelf iets leuks knutselen voor de vogels. Dit vogelvoederhuisje bijvoorbeeld, knutselden we met behulp van een leeg melkpak. Onderin het melkpak stopten we vogelvoer en aan de voor- en achterkant van het pak maakten we een ‘raam’. Dit, zodat de vogels gemakkelijk (via het stokje) in en uit kunnen.

vogelvoederhuisje,vogelvoederhuisje knutselen,zelf vogelvoederhuisje maken van melkpak,knutseltip winter,knutselen met kleuters,knutselen met kinderen

Leuk om te maken en de vogels zullen je dankbaar zijn! Bekijk ook even het blog met tips voor het maken van een vogelvoederhuisje.


Ga jij nog iets leuks voor de winter knutselen?

Zie ook: