kerst knutselen,kerst diy,ster knutselen,ster maken,sterren knutselen,sterren diy,sterren vouwen,kerstster maken,kerstster knutselen,origami ster

Kerst knutselen: maak zelf mooie kerststerren en meer!

Wil je iets moois voor de kerst knutselen? In dit blog vertellen we je hoe je zelf de mooiste kerststerren kunt maken. Niet moeilijk om te doen en je hebt er niet veel voor nodig!

Kerst knutselen: zelf kerstversiering maken

De kerstvakantie is de tijd om lekker te knutselen. Niets zo leuk als zelf je kerstversiering maken, toch?! Leuk om bijvoorbeeld je huis mee te decoreren of de klas mee te versieren tijdens het school kerstdiner. Je kunt van alles maken! Het is leuk om te doen en het hoeft niets (of niet veel) te kosten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande kerst knutsels? Met wc rollen knutsel je bijvoorbeeld een leuke kerstboom, van een papieren bordje een kerstmannetje en ook van ijsstokjes kun je de leukste versiering maken.

Kerst knutselen kun je o.a. doen met ijsstokjes, papieren bordjes
en toilet rollen…

Kerst knutselen: over de kerstster…

In het kerstverhaal speelt de kerstster een hele belangrijke rol. De drie wijzen uit het oosten volgden de ster om het kindje Jezus in de stal te kunnen bezoeken. De ster is dan ook het symbool van de geboorte van Jezus; het staat voor Kerstmis.

Ster knutselen: wat heb je nodig?

Om deze sterren te knutselen, heb je niet meer nodig dan:

Ster maken: stap voor stap

Om een ster te kunnen knutselen, heb je vierkant papier nodig. Je kunt hiervoor standaard vierkante vouwblaadjes gebruiken, maar heb je alleen A4-papier in huis, dan kun je hier natuurlijk ook vierkantjes uit knippen. Ik heb voor de sterren op de foto metallic A4-papier van de HEMA gebruikt. Ik knipte er twee vierkanten uit, vouwde hier twee sterren van en plakte deze op elkaar. Door de twee sterren op elkaar te plakken, krijg je een 3D-ster. Om ze op te kunnen hangen, prik je bovenin de ster een gaatje en hang je er een mooi draadje aan. Klaar is je ster!

Hieronder de stappen die je moet volgen om een ster te kunnen maken. Let op: van twee vierkante blaadjes vouw je dus twee sterren en deze plak je op elkaar om een 3D ster te krijgen.

Het resultaat:

kerst knutselen,kerst diy,ster knutselen,ster maken,sterren knutselen,sterren diy,sterren vouwen,kerstster maken,kerstster knutselen,origami ster
Kerst knutselen: prachtige zelfgemaakte kerststerren…

Zelf een kerststal knutselen

Naast kerststerren, kun je natuurlijk nog veel meer andere leuke dingen maken voor de kerst. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei leuke dingen knutselen met wc rollen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kerststal, die wij helemaal zelf maakten van toilet rollen….

kerststal,kerststal van wc rollen,wc rollen knutselen,kerststal van wc rollen,kerststal knutselen

Succes en veel plezier met het kerst knutselen!!!

Zie ook: