brain train,smartgames brain train,speelgoedtrein,speelgoed baby,speelgoed dreumes,speelgoed peuter,speelgoed kleuter

Brain Train: speelgoed en puzzel ineen

*Artikel i.s.m. SmartGames en Verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Een speelgoedtrein en puzzel ineen: we hebben het over Brain Train. Leuk en leerzaam speelgoed dat genomineerd is als Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 0 tot en met 3 jaar. Mijn kinderen mochten, naast het denkspelletje Atlantis Escape, de trein uitproberen van fabrikant SmartGames. En dat deden ze maar al te graag, maar dan wel samen met ons neefje van vier. Want, aldus mijn kids: “hij vindt treintjes ook zo leuk, mam!”

Benieuwd wat ze van Brain Train vonden? Je leest het in deze review!
Brain Train review: wat vinden ze ervan?

Al bij het zien van de verpakking van de speelgoedtrein, raken mijn kinderen (en neefje!) enthousiast. De vrolijke kleuren en het vriendelijke ‘gezichtje’ van de trein spreken meteen aan. Vooral dat laatste maakt dat de trein meteen een soort identiteit krijgt. Dat ‘ie er lief en vrolijk uitziet. Erg leuk gedaan!

brain train,smart games brain train,vormentrein,vormen speelgoed,vormen stoof
Wat een vrolijk treintje is die Brain Train… πŸ˜‰

Spelen en oefenen met motoriek

En dan nu het uitpakken. Direct wordt de Brain Train uit de doos gehaald en wordt ermee gespeeld. Dit is trouwens ook meteen het eerste wat kinderen ermee kunnen doen: gewoon lekker rijden met een leuke trein die gemaakt is van mooi materiaal. Welk kind vindt dat nu niet leuk?!

Naast de Brain Train zelf, zitten er in de doos ook allerlei verschillende vormen en kleuren blokjes die in de trein kunnen worden geplaatst. Kleine kinderen – baby’s en vooral peuters en kleuters – vinden dit over het algemeen erg leuk om te doen. Ook ontwikkelen zij hiermee meteen hun motoriek en leren ze allerlei kleuren en vormen herkennen. Leuk Γ©n leerzaam dus!

brain train,smartgames brain train,speelgoedtrein,speelgoed baby,speelgoed dreumes,speelgoed peuter,speelgoed kleuter
Met zijn drietjes spelen met de Brain Train…
Boekje met 48 opdrachten

Maar nu komt het: naast de trein en de blokjes zit er ook een boekje met maar liefst 48 opdrachten in de doos. Wat je hiermee kunt doen? Elke opdracht bevat een afbeelding van de trein zoals deze eruit moet komen te zien. Je kind probeert de verschillende blokjes vervolgens zo in de trein te plaatsen, zodat deze uiteindelijk overeenkomt met de afbeelding in het boekje. Soms moeten ook de wagonnetjes met elkaar worden verbonden. De opdrachten zijn trouwens op verschillende niveaus. Zo zijn er makkelijke opdrachten om mee te starten en wat moeilijkere opdrachten voor meer uitdaging.

brain train,opdrachten boekje
Kies een opdracht uit en probeer de afbeelding helemaal na te maken…

Kinderen kunnen de Brain Train opdrachten zelf doen of met elkaar. Natuurlijk kun je als vader of moeder ook gezellig samen met je kind de opdrachten uitvoeren. Leuk om te zien wat je kind al zelf kan en fijn om je zoon of dochter waar nodig te kunnen helpen!

Onze conclusie:

Wij begrijpen wel dat Brain Train genomineerd is voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2019. De trein is leuk voor verschillende leeftijdsfasen. Zowel baby’s, peuters als kleuters zullen zich beslist langere tijd kunnen vermaken met deze prachtige trein. Vooral mijn dochter en mijn neefje hebben zich er een aardige tijd mee vermaakt. Mijn zoontje van 8 vond het vooral heel leuk om hen te helpen ;-).

Brain Train is o.a. hier te koop voor de prijs van € 27,95. Meer leuk en leerzaam speelgoed van SmartGames vind jeΒ hier.

Zie ook: