leerzame spelletjes,osmo coding,leren programmeren kinderen

Leerzame spelletjes voor kleuters vanaf 4 jaar

Ben je op zoek naar leuke en leerzame spelletjes voor je kleuter? Hieronder geef ik je een aantal tips!

Leerzame spelletjes voor meer uitdaging

Merk je dat je kind meer uitdaging nodig heeft en zoek je een leuk en leerzaam spelletje voor thuis? Dan moet je zeker onderstaande tips even bekijken. Van woordjes leren tot electro en leren schrijven: er zijn zoveel leuke en leerzame spelletjes voor kleuters te koop!

Leerzame spelletjes tip 1: flitsquiz

leerzame spelletjes,kleuter spelletjes,squla spelletje,squla flitsquiz,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school

Deze hebben we zelf thuis. Een leuk en niet al te duur spelletje dat bestaat uit meerdere kaartjes met vragen en opdrachten erop. Van plaatjes koppelen aan een schaduw tot zoek de verschillen. Mijn dochter is nu bijna vijf en vindt dit spelletje erg leuk om te doen. Hier te koop.

Tip 2 leerzame spelletjes voor kleuters: woordjes leren

leerzame spelletjes,kleuter spelletjes,woordjes leren,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school

Van letters herkennen tot woordjes spellen en je woordenschat vergroten. Met dit leerzame spelletje leert je kind het allemaal. Hier te koop.

Leuk spelletje voor kleuters tip 3:

leerzame spelletjes,kleuter spelletjes,vtech magibook paw patrol,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school

Er zijn ook andere varianten van de VTech MagiBook verkrijgbaar. Onder meer in de thema’s Eerste schooldag en Maak kennis met de wetenschap. Hier te koop.

Leerzaam spelletje voor kleuters tip 4: Electro basisschool

kleuter spelletjes,electro basisschool,elektro basisschool,kleuter electro,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school

Wat vond ik dit zelf vroeger leuk! Eigenlijk is Electro nog steeds een succes, ook bij mijn eigen kids. Deze editie van het spel staat in het thema van de basisschool. Van vormen en kleuren, letters, tellen, de tijd en nog veel meer andere leuke onderwerpen die op school aan bod komen. Vanaf 4 jaar en hier te koop.

Leerzame spelletjes tip 5: Tiptoi

tiptoi starterset,boerderij tiptoi,thuis school

Tiptoi is een interactief leersysteem en heel tof om te doen! Om Tiptoi te kunnen spelen, heb je een speciale stift nodig. Let op: bij een starterset is de pen inbegrepen. Persoonlijk vind ik die van de boerderij erg leuk. Met de stift kan je kind in het boek teksten of afbeeldingen aan ‘tippen’. Als hij of zij dit doet, klinken er geluiden, gesproken berichten of muziek. Zo komt de boerderij als het ware tot leven! Tiptoi is hier te koop.

Leerzaam spel voor kleuters tip 6: leren schrijven

leerzame spelletjes,ik leer rekenen jumbo,reken spelletje kleuters,leren rekenen kleuters,thuis leren,thuis school kleuters

Een leuk en leerzaam spelletje voor kleuters. Tellen, minsommen maken, optellen en verbanden leggen: het komt allemaal aan bod! Ik leer rekenen is hier te koop.

Nog een leerzaam spelletje voor de allerkleinsten: mini-loco

kleuter spelletjes,mini loco dora the explorer,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school
Mini-loco mag zeker niet in het rijtje van
leerzame spelletjes ontbreken…

Misschien ken je dit nog wel van vroeger: mini-loco. Superleuk vond ik dat altijd. En het is ook nog eens heel leerzaam. Onze dochter kan zich er aardige tijd mee vermaken. Wat het extra leuk maakt, is dat Dora in de boekjes staat! Hier te koop.

Leerzame spelletjes tip 8: leren knippen

Ook leuk is deze knutselset van het merk SES. Hiermee leert je kind knippen, prikken en mozaΓ―eken. Drie knutseldingen ineen dus! Hier te koop.

Leerzame spelletjes tip 9: leren programmeren

kleuter spelletjes,osmo coding,leren programmeren voor kinderen,osmo ipad base,tips scholen dicht,thuis leren,kleuterspelletjes,spelletjes kleuterklas,spelletjes 4 jaar,spelletjes 5 jaar,spelletjes 6 jaar,thuis school

Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar is er Osmo Coding: een spelsysteem voor kinderen dat via een iPad gespeeld kan worden. Op scholen wordt het veel gebruikt om programmeren aan te leren, maar je kunt het dus ook zelf aanschaffen en thuis gebruiken. Wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen, is: een iPad, een Osmo Coding kit en een Osmo basis station.

Tip 10 leerzame spelletjes: Brain Train

leerzame spelletjes,brain train,opdrachten boekje

Speelgoed en een puzzel ineen: dat is Brain Train van Smart Games. Deze trein ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens heel erg leerzaam. Benieuwd naar hoe het werkt? Lees hier ook onze Brain Train review.

Er zijn dus genoeg leuke en leerzame spelletjes te koop voor kinderen in de kleuterschool leeftijd. Welk kleuter spelletje vind jij het leukst?

Zie ook: