vaderdag knutselen,parkeerschijf fc barcelona,voetbal parkeerschijf,voetbal knutselen

Vaderdag knutselen: tips voor toffe voetbal knutsels voor papa

Wil je iets voor Vaderdag knutselen, maar heb je geen inspiratie? En heb je een papa die van voetbal houdt? Lees dan snel verder, want hieronder zet ik diverse leuke en makkelijke ideeën voor voetbal knutsels voor Vaderdag op een rij!

Knutsels én een ontbijtje…

In 2022 valt Vaderdag op zondag 19 juni. Met Vaderdag is het gebruikelijk dat je je vader verrast met iets leuks. Iets waarmee je aangeeft dat je het waardeert wat hij allemaal voor je doet.

Bij Vaderdag hoort natuurlijk een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje en (het liefst ook) een mooie knutsel. Wil je ook nog een cadeautje geven? Check dan ook vooral ook ons blog met tips voor een leuk Vaderdag cadeau even.


Vaderdag knutselen tip 1: sleutelhanger van strijkkralen

vaderdag knutselen,sleutelhanger vaderdag,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt,sleutelhanger strijkkralen

Van strijkkralen kun je allerlei leuke dingen maken. Het is niet moeilijk en je maakt er serieus de leukste dingen mee. Zo ook deze leuke sleutelhanger in de kleuren van je vaders favoriete voetbalclub! Vast en zeker een item dat je vader zal bewaren en ook zal gebruiken. Bijkomend voordeel van deze sleutelhanger is dat je vader zijn sleutelbos ook niet snel zal kwijtraken ;-).

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt maken met strijkkralen? Bekijk dan ook ons blog met zomerse knutsels even ;-).


Vaderdag knutselen tip 2: papieren voetbal met foto erin

vaderdag knutselen,papieren voetbal met foto,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt,papieren knutsel vader

Dit is ook een leuke. Uit een groot vel wit papier knip je een cirkel. Vervolgens teken je de vlakken en lijnen van een voetbal erop en klaar is je voetbal. Nu nog alleen een foto erop plakken en een gaatje maken met een perforator om ‘m op te kunnen hangen. Leuk toch?!

Vaderdag knutselen tip 3: voetballertje met foto van papa

vaderdag knutselen,voetballertje,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt

Oké, deze vinden we dus zelf erg grappig: een voetballertje met de foto van je lieve papa erop geplakt. Voor de armpjes gebruikten we rietjes. Het snorretje, brilletje en hoedje hebben we gephotoshopt. Voor het tenue kun je de kleuren van je vaders favoriete voetbalclub gebruiken. Lachen toch?!


Vaderdag knutselen tip 4: voetbal stropdas

vaderdag knutselen,stropdas vaderdag,voetbal stropdas,vaderdag knutselen,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt

Met deze zelfgemaakte voetbal stropdas zit je altijd goed. En hij is super makkelijk om te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een wc-rol, wat papier, lijm, leuke versiersels en lint. Leuk toch?!

Voor meer tips op het gebied van het knutselen met wc rollen, zie het blog over wc-rollen knutselen.


Vaderdag knutselen tip 5: parkeerschijf van FC Barcelona

vaderdag knutselen,parkeerschijf vaderdag,voetbal parkeerschijf,parkeerschijf fc barcelona,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt

Last but not least: deze zelfgemaakte FC Barcelona parkeerschijf! Vooral mijn zoontje vindt ‘m helemaal geweldig! Hoe je ‘m maakt? Je hebt vast nog wel ergens een oude parkeerschijf liggen. Haal het kartonnen gedeelte er voorzichtig uit, want deze heb je straks weer nodig voor je eigen vaderdag parkeerschijf. Print dan een embleem van FC Barcelona uit en plak dit op karton. Knip het geheel uit en maak onderin een gaatje. Leg het kartonnen gedeelte met de uren erop (afkomstig van de echte parkeerschijf) onder het embleem en prik een splitpen door het geheel. Je parkeerschijf kan nu draaien. Een supertoffe knutsel toch?! Een knutsel waar iedere man iets aan heeft. Staat ook cool in de auto trouwens ;-)….

Volg ons op Instagram en Facebook voor nog meer knutseltips.


Tip 6 knutselen Vaderdag: nr. 1 papa

vaderdag knutselen,medaille papa,medaille maken,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt

Omdat jouw papa natuurlijk op nummer 1 staat, kun je ook deze medaille maken van een papieren bordje. Heel gemakkelijk en geeft een leuk effect. In het blog Papieren bordjes knutselen vind je trouwens nog veel meer leuke ideeën voor wat betreft het knutselen met kartonnen bordjes.


Vaderdag knutsel tip 7: een voetbal letter van je papa

vaderdag knutselen,knutselen voor vaderdag,idee knutselen vaderdag,tips knutselen vaderdag,papa die van voetbal houdt

Nog een idee voor wat betreft het knutselen met papieren bordjes: een voetbal letter met een hartje erop geplakt. Heel makkelijk ook weer om te maken. Achterop kun je eventueel nog een leuke tekst of gedichtje plaatsen. Een leuk en eenvoudig idee!


Nog een knutsel idee voor Vaderdag: een gouden beker

kampioensbeker,gouden beker,voetbalbeker knutselen,vaderdag knutsel,tips knutselen voor vaderdag,vaderdag knutselen idee

Er is er maar één die een gouden beker verdient en dat is je papa! Deze gouden kampioensbeker maakten we van papieren bekertjes met goud papier eromheen. Voor de zijkanten gebruikten we chenille draad. Al deze spullen zijn verkrijgbaar bij de HEMA.


Weet je al wat jij gaat knutselen voor Vaderdag? Veel plezier alvast!

Zie ook: