zomer knutselen,tips zomer knutselen,zomer knutsels,idee knutselen zomer,knutselen met kinderen,diy kinderen,knutselen met kleuters,knutselen papieren bordjes,knutselen wc rollen,schelpen knutselen,strijkkralen knutselen

Zomer knutselen: tips voor zonnige knutsels

Wil je iets leuks in het thema zomer knutselen? In dit blog zetten we een aantal leuke tips voor zonnige zomer knutsels voor je op een rij!

Zomer knutselen: van een vrolijke flamingo tot een echte ijsjes slinger!

Is het mooi weer en wil je iets moois voor de zomer knutselen? Leuk, er zijn genoeg leuke zomer knutsels die je kunt maken. Vaak heb je de materialen er al voor in huis en kost het knutselen je vrijwel niets. Schelpen, wc-rollen, papieren bordjes, ijsstokjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er de leukste dingen mee maken. Heb je alleen geen idee wat? Hieronder zetten we een aantal zelfgemaakte zomerse knutsels voor je op een rij!


Zomer knutselen tip 1: een waaier om mee te wapperen

zomer knutselen,waaier knutselen,zelf een waaier maken,waaier papier,knutsel tip zomer

Een waaier hoort bij de zomer. Op vakantie in Spanje zie je vaak de mooiste waaiers in de winkels liggen, maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk eentje kunt maken? In het blog over een waaier knutselen lees je hoe het moet.

Vind je trouwens niet dat de waaiers er met dit leuke en stevige papier een beetje Spaans uitzien…?


Knutselen zomer tip 2: zomers zonnestraaltje

zomer knutselen,knutsel tip zomer,tips knutselen zomer,zomer knutsels,zon knutselen,stempel van wc rollen,idee knutselen zomer,kleuter knutselen

Van wc rollen kun je de leukste dingen maken. In ons blog over wc rollen knutselen vind je superveel tips! Om dit vrolijke zonnetje te maken, heb je alleen maar een wc rol, een schaar, gele verf en een kwast nodig. Aan het uiteinde van de wc-rol knip je allemaal stroken. Deze vouw je een beetje uit en beschilder je met gele verf. Vervolgens kun je er mooie gele zonnestralen mee stempelen. Easy does it!


Knutsel idee zomer: zomerse strijkkralen

zomer knutselen,tips zomer knutselen,flamingo knutselen,ananas knutselen,strijkkralen knutselen,knutsel tip zomer,knutselen met strijkkralen,kinderen knutselen strijkkralen

Van strijkkralen kun je ook allerlei leuke dingen maken. Deze vrolijke flamingo en fruitige ananas ontwierpen we zelf, maar er zijn natuurlijk ook allemaal leuke strijkkralen pakketjes te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeemeerminnen strijkkralen pakket of strijkkralen pakket waarmee je prachtige vlinders kunt maken?


Zomer knutselen tip 4: watermeloen tasje

zomer knutselen,knutsel tip zomer,tasje papieren bordje,knutselen papaieren bordje,watermeloen knutselen

Watermeloenen zijn helemaal hip! Dit leuke ‘You’re one in a melon’ tasje maakten we van een papieren bordje. In het blog over papieren bordjes knutselen vind je nog veel meer leuke knutseltips.


Knutselen zomer tip 5: fleurige flamingo

zomer knutselen,knutsel tip zomer,flamingo knutselen,papieren bordje,papieren bordjes knutselen,tips knutselen zomer,knutsel ideeen zomer,flamingo van papieren bordje

Flamingo’s zijn hot! Tijdens onze vakantie Curacao begin 2020 hebben we er heel wat gezien. Ben je helemaal fan van deze vogels? Dan kun je er ook eentje knutselen van een papieren bordje. In ons blog over knutselen met papieren bordjes vind je nog veel meer tips!


Zomer knutselen idee 6: schelpen ketting

zomer knutselen,knutsel tip zomer,idee zomer knutselen,tips zomer knutselen,schelpen ketting,knutselen met schelpen,zeemeermin ketting

Tijdens een dagje strand is het natuurlijk altijd leuk om met de kinderen naar schelpen te zoeken. Vervolgens is het natuurlijk leuk om ook iets met die schelpen te doen. Je kunt er bijvoorbeeld een mooie schelpen ketting van maken. In het blog over een zeemeermin ketting maken lees je hoe je dit doet.


Knutselen zomer tip 7: drijfhout bordjes

zomer knutselen,knutsel tip zomer,tips knutselen zomer,curacao knutselen,drijfhout bordjes,knutsel ideeen zomer,strand knutselen

Ik weet niet of je wel eens op vakantie naar Curacao bent geweest, maar daar zijn beschilderde bordjes van drijfhout heel erg populair. Ook in Nederland zie je ze vaak terug. Ben je een dagje op het strand? Ga dan op zoek naar drijfhout. Echt, het ligt er genoeg! Eenmaal thuis, kun je er leuke bordjes van maken. Tof voor in de tuin!


Zomer knutsel tip 8: een bezig bijtje

zomer knutselen,bij knutselen,knutselen met wc rollen,knutsel idee,knutselen tips

Heb je veel bloemen of een vlinderstruik in de tuin? Dan zul je ze in de zomer zeker zien vliegen: bijen. Bijen zijn enorm nuttig! Dit lieve bijtje maakten we van een wc rol. Grappig toch?!

Meer inspiratie voor lente knutsels opdoen? Check dan het blog met tips op het gebied van lente knutselen.


Zomer knutselen tip 9: vrolijke ijsjes slinger

zomer knutselen,knutsel tip zomer,tips knutselen zomer,knutsel ideeen zomer,vakantie knutselen,ijsjes slinger,kinder feestje tuin,partijtje versiering,versiering kinderfeestje

Van deze ijsjes slinger word je toch vrolijk? Leuk om op te hangen op een kinderkamer of als decoratie tijdens een kinderfeestje. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is: gekleurd papier, een zwarte stift, ijsstokjes, plakband en touw. Zo gemaakt!


Wespen tip: zonnige ballerina toppers

wespen tips,knutsel tip zomer,zomer knutselen,tips tegen wespen,kinderen knutselen,peuters knutselen,knutselen kleuters,idee zomer knutselen

Leuk en ideaal tegen wespen: deze zonnige ballerina’s gemaakt van rietjes. Hoe je ‘m maakt? Het is heel eenvoudig. Maak een gaatje in het cupcake vormpje en steek hier het rietje doorheen. Op de bovenkant van het rietje plaats je de kraal. Leuk is om hier met een zwarte stift of pen een gezichtje op te tekenen. Met behulp van lijm kun je er ook nog wat sliertjes wol op plakken. Leuk toch?!


Zomer knutselen tip 11: een haai van een papieren bordje

haai papieren bordje,zomer knutselen tips,zomer knutselen ideeen,haai van papieren bordje

Grappig en heel makkelijk te maken: deze haai van een papieren bordje. In het blog over papieren bordjes knutselen vind je nog veel meer leuke ideeën!


Zomer knutseltip 12: een armbandje van strijkkralen

zomer knutselen tips en ideeen,armbandje knutselen

Wat een vrolijke armbandjes hè. En het leuke is: je hebt ze zo gemaakt! In het blog armbandje knutselen met strijkkralen lees je hoe het moet.


Wat ga jij in het thema zomer knutselen?

Zie ook: