knutselen pasen,paastasje maken,paasmandje maken,paas knutsels,knutsel ideeen voor pasen

Knutselen Pasen: deze knutsels zijn een eitje!

Knutselen Pasen: wie op internet op deze trefwoorden zoekt, dan kom je van alles tegen. Maar wat zijn nu echt toffe paasknutsels? In dit blog zetten we een aantal leuke ideeën voor je op een rij.

Knutselen Pasen tip 1: paashaasjes van papier

knutselen pasen,paashaas knutselen,konijn vouwen,origami konijn,origami haas,paas knutsels
Papieren paashaasjes…

Zijn ze niet leuk: deze paashaasjes van papier? Leuk als paasdecoratie voor op tafel tijdens de paasbrunch bijvoorbeeld. Moet je kind een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Doe er dan ook meteen even zo’n grappig paashaasje in. Overigens zijn ze niet moeilijk om te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is mooi papier en een zwarte stift voor de oogjes. Hoe je ze maakt? De tutorial vind je in mijn blog paashaasjes knutselen.

Knutselen Pasen tip 2: papieren bloemen

knutselen pasen,papieren hyacinten,zelf bloemen maken,zelf bloemen knutselen,knutselen lente,paas knutsels
Zelfgemaakte hyacinten…

Als er iets het bij het voorjaar hoort, dan zijn het wel bloemen. Deze hyacinten maakten we van papier. Zelf vind ik dit papier erg mooi vanwege het glanzende effect. Super makkelijk om met de kids te doen. Na afloop kun je ze voor de grap in een vaasje zetten. In mijn blog papieren bloemen knutselen lees je hoe je ze maakt.

Paas knutselen tip 3: aan de slag met wc-rollen

knutselen pasen,bloemen wc rollen,wc rollen tulpen,voorjaar knutselen,paas knutsels,lente knutselen
Schattige tulpjes van toiletrollen…

In mijn blog over wc rollen knutselen kun je zien dat je heel wat leuke dingen kunt maken van toiletrollen. Deze tulpen zijn daar een voorbeeld van.

eierdopjes maken,eierdopjes wc rollen,eierdopjes paasontbijt,lente knutselen,voorjaar knutselen,paas knutsels
Ook leuk: deze zelfgemaakte eierdopjes…

Voor Pasen kun je ook eierdopjes knutselen. Tip: laat je kinderen zelf eierdopjes knutselen voor tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Moet je kind een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Dan is het ook leuk om zelf een eierdopje te knutselen!

Paas knutselen tip 4: maak een mooie paaskrans

knutselen pasen,paaskrans maken,paaskrans knutselen met kinderen,papieren bordje knutselen,lente knutsels,voorjaar knutselen,paas knutsels

Van papieren bordjes kun je hele leuke dingen maken. Deze paaskrans bijvoorbeeld! Super simpel om te maken. Knip het middenstuk uit een papieren bordje en versier de ring met leuke knipsels en andere knutsels. Leuk om bijvoorbeeld voor het raam te hangen of aan de deur. Staat super vrolijk toch?!

Knutselen Pasen tip 5: maak een paastasje

knutselen pasen,paas knutselen,paas knutsels,paastasje,paasmandje,knutselen papieren bordje

Het paastasje is ook een leuke. Ik maakte ‘m samen met mijn dochtertje. Super easy! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is: een papieren bordje, een schaar, draad, kralen en (gekleurd) papier.

Hoe maak je dit paastasje? Vouw een papieren bordje dubbel en plak de onderkanten aan elkaar (ik gebruik hiervoor een lijmpistool: een ideaal ding als je het mij vraagt). Vervolgens rijg je wat draad onder de vouw van het bordje door (dit wordt het hengsel). Daarna knip je twee oren van papier uit die je op de achterkant van het bordje plakt. Teken nu een leuk gezichtje en rijg daarna wat vrolijke kralen aan het draad. Leg een knoop in het draad en maak aan de bovenkant van het tasje een opening, zodat je er ook echt wat spulletjes (bijvoorbeeld paaseitjes) in kunt doen.

Easy does it!

Wat ga jij knutselen voor Pasen?

Zie ook: