paard knutselen tips en ideeen,knutseltip paarden

Paard knutselen: tips en ideeën

Wil je een leuk paard knutselen? Dan zijn er heel veel leuke knutsels te bedenken. In dit blog vind je een aantal toffe tips en ideeën.

Knutsels voor paardenfans

Veel kinderen (en volwassenen) zijn dol op paarden. En ik kan mij hier maar al te goed in vinden, want paarden zijn ook prachtige dieren. Vandaar ook dat ze bijzonder gewild zijn om te knutselen. Hieronder heb ik een aantal leuke paarden knutseltips voor je op een rijtje gezet die niet moeilijk zijn om te maken. Veel van de materialen die ik voor de knutsels heb gebruikt, zijn verkrijgbaar bij de HEMA of bol.com.


Paard knutselen tip 1: vrolijke paardjes van wc rollen en ijsstokjes

paard knutselen tips en ideeen,paardjes van wc rollen,paardjes knutselen,knutseltip paard,paarden van wc rollen maken

Zijn ze niet leuk: deze vrolijke, gekleurde paardjes? Om deze paardjes te kunnen knutselen, heb je het volgende nodig: wc-rollen, ijsstokjes, wol, papieren bordje, schaar, lijm (ik adviseer een lijmpistool), verf en een kwast en een wiebeloogje. Ze zijn heel makkelijk om te maken en na afloop heb je een mooi resultaat!

Dat je van wc-rollen van alles kunt knutselen, kun je ook lezen in het blog met tips voor het knutselen met wc-rollen.


Nog een paarden knutseltip: paard van Sinterklaas

paard knutselen,paard van wc rol,paard knutselen,amerigo,ozosnel,wit paard van wc rollen,dieren knutselen,paard van sinterklaas knutselen

Dit paard ben je misschien ook al wel tegen gekomen in het blog met Sinterklaas knutselen tips. Het is Ozosnel (Amerigo), ofwel: het paard van Sinterklaas. Je kunt ‘m natuurlijk in allerlei kleuren maken. In totaal heb je twee toiletrollen nodig om ‘m te kunnen knutselen. Gebruik wat wol voor de manen en maak een gezichtje. Klaar is je paard!


Paarden knutseltip 3: paard van papieren bordje

paard van papieren bordje,papieren bordjes knutselen,bruin paard knutselen

Dit paard is heel simpel om te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een papieren of kartonnen bordje, een schaar, wat verf, papier en wol. Natuurlijk is het leuk om op het hoofd een of twee wiebeloogjes te plakken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zwarte stift gebruiken.

In mijn blog over papieren bordjes knutselen vind je nog meer tips en ideeën.


Paard knutselen van strijkkralen

paard van strijkkralen,schimmel van strijkkralen,paard van sinterklaas knutselen,strijkkralen ideeen en tips

Strijkkralen: wie heeft ze niet in huis? Ook hiermee kun je weer van alles maken. Wist je dat je er bijvoorbeeld ook armbandjes mee kunt knutselen? In het blog over armbandjes knutselen lees je hoe het moet.

Om het paard van de foto te kunnen maken, heb je heel veel witte kralen nodig. Voor het (zadel)dekje, de ogen en het halster gebruik je weer andere kleurtjes. Leuk om te doen en je hebt na afloop een mooi resultaat!


Paarden lampion knutselen

paarden lampion,lampion maken,dieren knutselen,paarden knutseltip,bruin paard

Deze paarden lampion maakte ik van een lege frisdrankfles. Voor de hals gebruikte ik een kwart stuk van een papieren bordje. Verf je paard in de gewenste kleur en plak wat wol erop voor de manen. Plak twee wiebelogen op het gezicht en knip een ovaal uit karton voor de neus. Wil je je zelfgemaakte paard als lampion gebruiken? Maak dan boven aan de zijkanten twee gaten en steek hier wat chenilledraad doorheen. Klaar is je lampion. Jiehaaa!

In mijn blog Lampion knutselen voor Sint Maarten lees je precies hoe je van een lege frisdrankfles een lampion kunt maken.


Welke tip op het gebied van paarden knutselen vind jij het leukst?

Zie ook: