vakantieparken nederland,kindvriendelijke camping,kindvriendelijk vakantiepark,ginkelduin

Leuke kindercamping Nederland? Hier vind je de leukste!

Ben je op zoek naar een leuke kindercamping in Nederland? Er zijn er genoeg! In dit blog zet ik de leukste Nederlandse kindercampings voor je op een rij. 

Vakantie in Nederland erg in trek

Doordat we door het corona-virus nog steeds aan allerlei maatregelen vastzitten, kiezen veel Nederlanders ook dit jaar voor een vakantie in Nederland. Ook, omdat ze niet zeker weten hoe het allemaal loopt qua vaccineren e.d. En wat mag er in andere landen wel of niet? Het is een onzekere tijd.

Maar Nederland is ook prachtig en als ik soms die campings zie die we hier hebben: helemaal top. Kinderen willen vaak maar één ding en dat is zwemmen. Veel familiecampings in Nederland beschikken over prachtige zwembaden waar je kids zich zeker zullen vermaken. En ik ga er eerlijk gezegd toch wel een beetje van uit dat de zwembaden toch deze zomer wel weer geopend zullen zijn…

Kindercampings Nederland

Welke camping of vakantiepark in Nederland je kiest, hangt helemaal af van je wensen. Vind je het bijvoorbeeld dat er een animatieteam is of juist niet? Wil je echt back to basic of juist wat meer luxe en liever in een huisje verblijven? Of zoek je juiste een leuke familiecamping in Nederland dat een bepaald thema heeft of dat bijvoorbeeld in de buurt zit van een pretpark? Waar je voorkeur ook naar uitgaat: er is altijd wel een leuke kindercamping in Nederland dat aansluit op wat jullie zoeken.

In de blogs Familiehotel in Nederland en 15 x bijzonder overnachten met je gezin in Nederland vind je trouwens nog veel meer leuke tips voor gezinsvakanties in eigen land.


Leuke campings in Nederland voor gezinnen

Ben je op zoek naar een leuke camping of vakantiepark in Nederland voor met Pasen, de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren of juist voor de zomervakantie? Onderstaande vakantieparken zijn voor elk moment van het jaar een succes. Of je nu een rustig park zoekt midden in het groen of een camping met alles erop en eraan: er is voor ieder wat wils. Een ding is zeker: in Nederland zijn er zoveel leuke vakantieparken en campings voor gezinnen te vinden. Hieronder vind je mijn tien tips!


Leuke kindercamping Nederland tip 1: Duinrell (Zuid Holland)

leuke kindercampings nederland - camping duinrell,leuke kindercamping zuid holland
De camping van Duinrell is een leuke kindercamping…

Pretpark Duinrell ken je vast wel. Misschien ben je er zelfs wel ooit geweest… Maar wist je dat je ook je vakantie kunt doorbrengen bij dit leuke vakantiepark? Duinrell beschikt over een gezellige familiecamping met in totaal 12 kampeervelden. Heb je liever iets meer luxe? Kies dan voor een duingalow of een luxe lodgetent. Voor wat voor soort verblijf je ook kiest: het pretpark en het Tikibad bevinden zich allebei in je achtertuin. Ideaal voor gezinnen met kinderen!


Leuke kindercamping Nederland tip 2: Beerze Bulten (Overijssel)

leuke kindercamping nederland,camping beerze bulten,leuke kindercamping overijssel
Beerze Bulten is een vijfsterren kindercamping…

Niet voor niets is deze vijfsterren kindercamping in 2017 door de ANWB uitgeroepen tot ‘camping van het jaar’. Beerze Bulten is een autovrije camping die in een prachtige, bosrijke omgeving ligt. De camping biedt alles wat je je tijdens een vakantie op de camping maar kunt wensen: een binnen- en buitenzwembad, leuke animatie, een overdekt speelparadijs, spa en wellness en meerdere horecamogelijkheden. Wat wil je nog meer? Laat die vakantie maar beginnen!


Camping Huttopia De Roos – (Overijssel)

camping overijssel,huttopia camping de roos,camping vecht,rustige camping overijssel,natuurlijke camping,bijzonder kamperen
Huttopia De Roos ligt aan de Vecht

Huttopia De Roos is een camping middenin het groen. Hier kun je echt nog genieten van de ongerepte natuur. De ruim opgezette camping is gelegen aan de rivier de Vecht, waar ook in gezwommen kan worden. Met kleinere kinderen is het nabijgelegen strandje ideaal. Kortom: echt een camping waar je helemaal tot rust komt!


Leuke kindercamping Nederland tip 4: Molecaten Park Landgoed Ginkelduin (Utrecht)

camping ginkelduin,zwembad molecaten ginkelduin,leuke kindercamping utrecht
Het kinderbad van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin…

Midden in de bossen ligt Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Hier mogen geen auto’s op het park rijden, dus ideaal voor kinderen om te spelen. Een echte kindercamping dus. Er is hier heel veel te doen. Zo vind je er onder meer een binnenzwembad en een (verwarmd) buitenzwembad, een speeltuin (zowel binnen als buiten), een minigolfbaan en ga zo maar door. Ook aan oudere kinderen is gedacht. Oh ja, Molecaten Park Landgoed Ginkelduin beschikt over een camping waar je met je eigen caravan of tent terecht kunt, maar je kunt ook een ingerichte tent, een chalet of bungalow huren.


Tip 5 leuke kindercampings Nederland: Vogelenzang (Zuid Holland)

camping vogelenzang,kindercamping zuid holland
Camping Vogelenzang is prachtig gelegen in de Bollenstreek…

Camping Vogelenzang heeft echt een prachtige ligging. Je zit vlakbij de stad Haarlem (waar je leuk kunt winkelen) en Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof ligt ook vlakbij. In het voorjaar vind je rondom deze camping volop bollenvelden. Ook de Amsterdamse Waterleidingduinen – waar je prachtig kunt wandelen – zijn dichtbij gelegen. Op de camping zelf vind je een (verwarmd) 25 meter bad, een verwarmd kinderzwembad, een speeltuin, een sportveld, een snackbar/bar en een restaurant met mooi terras.


Leuke campings voor kinderen tip 6: Ackersate (Gelderland)

kindercampings,ackersate,leuke camping voor kinderen,leuke camping nederland,tips

Nog een camping die superleuk is voor kinderen, is camping Ackersate in Voorthuizen (Gelderland). Op deze kindercamping is er van alles te doen voor de kids. Zo is er zowel een binnen- als een buitenbad en zijn er heel veel speelmogelijkheden. Heel bijzonder is de watervallei waar kinderen eindeloos kunnen spelen met water en zand of van de kabelbaan kunnen gaan. Zijn je kids wat ouder? Ook voor hen zijn er genoeg dingen te doen.


De leukste campings in Nederland tip 7: Farmcamps De Smulhoeve (Noord Brabant)

farmcamps de smulhoeve,leuke kindercamping noord brabant
Kamperen bij de boer en zelf de paardjes mogen verzorgen: hoe leuk is dat?!

Zelf zijn we hier helaas nog niet aan toegekomen, maar het staat zeker nog op ons wensenlijstje… Farmcamps. Hier kunnen je kids spelenderwijs het boerenleven verkennen. En dat op maar 10 minuten afstand van De Efteling! Hoe geweldig is het voor kinderen om mee te mogen rijden op de tractor en zelf lieve paardjes te mogen verzorgen?!

Farmcamps De Smulhoeve beschikt over 6 luxe ranchtenten, 4 luxe lodgetenten en 9 luxe barntenten.


Boerenbed: kamperen bij de boer

kamperen bij de boer,boerenbed glamping,boerenbed kamperen

Waar je ook even helemaal weg bent uit de hectiek, is bij Boerenbed. Hier ben je helemaal back to basic en één met de boerderij. De kids hebben alle gelegenheid om het boerenleven te ontdekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld meehelpen met het voeren van de kippen en af en toe zelf verse eitjes rapen. Wat ik zelf ook heel leuk vind aan kamperen bij Boerenbed, is dat je ook een tent kunt boeken met een hot tub erbij…


Leuke kindercamping Nederland tip 9: Sprookjescamping (Overijssel)

leuke kindercamping nederland,sprookjescamping

Sprookjesfiguren bij je tent of knutselen, spelen of tandenpoetsen met een sprookjesfiguur? Alles kan op de Sprookjescamping in Rheeze. Een hele leuke kindercamping in Overijssel voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 10. Afhankelijk van de leeftijden van kinderen, zijn er diverse animatieclubs (Magische Elfjesclub, Ondeugende Berenclub, Stoere Drakenclub en de Buddy Club). Leuke animatie dus, maar ook schoon sanitair, fijne zwembaden en vriendelijk personeel. Kortom: een camping die menig kinderhart zal veroveren.


Tip 10: Camping Beekse Bergen (Noord Brabant)

camping beekse bergen,vakantiepark beekse bergen
Camping Beekse Bergen ligt aan een mooi meer…

Wist je dat je op vakantiepark Beekse Bergen ook heerlijk kunt kamperen? Deze camping is gelegen aan een mooi meer, waar de kids heerlijk kunnen zwemmen en spelen. Heb je nu geen zin om naar het meer te gaan, dan vind je hier ook een zwembad. En natuurlijk mag een dagje wilde dieren kijken in het safaripark niet ontbreken tijdens je verblijf.


Leuke campings in Nederland tip 11: Vakantiepark Dierenbos (Noord Brabant)

vakantieparken nederland,vakantiepark dierenbos,leuke camping noord brabant

Bij kindercamping Dierenbos vermaken kinderen zich super met alles wat er te bieden is. Zo kom je op heel het vakantiepark bosdieren tegen en zijn ook alle vakantiehuizen op dit thema aangepast. Kamperen doe je op een van de ruime plaatsen die deze kindvriendelijke camping biedt. Leuk detail: boek je een verblijf op dit vakantiepark, dan krijg je een gratis AttractiePas, waarmee je gratis en onbeperkt toegang hebt tot diverse dagattracties (Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen of Sportiom in Den Bosch).


Leuke kindercampings in Nederland tip 12: de Zandstuve (Overijssel)

camping de zandstuve,leuke camping  overijssel,kindercamping overijssel
Op kindercamping De Zandstuve beleef je een
geweldige vakantie!

We sluiten dit artikel af met een topcamping! Hier geldt: de kinderen hebben het leuk en de ouders ook. Er is werkelijk van alles te doen op de Zandstuve. Er is zowel een binnen- als een buitenzwembad, de animatie is top. Kortom: een fantastische plek om vakantie te vieren!


Welke kindercamping in Nederland vind jij het leukst?

Zie ook: