knikkerbaan,knikkerbanen,duurzaam speelgoed,knikkerbaan bouwen,houten knikkerbaan,kunststof knikkerbaan,knikkerbaan voor kleuters,baby knikkerbaan,knikkerbaan volwassenen,gravitrax,lego knikkerbaan,duplo knikkerbaan

Knikkerbaan: eindeloos bouw- en speelplezier

Spelen met een knikkerbaan was vroeger al in trek en vandaag de dag zijn knikkeren en knikkerbanen nog altijd populair, zowel bij kinderen als volwassenen. En dat vinden wij niet zo gek, want een knikkerbaan bouwen en er vervolgens mee spelen is toch ook hartstikke leuk?! In dit blog zetten we een aantal hele toffe knikkerbanen voor je op een rij…

Soorten knikkerbanen

Je denkt misschien dat een knikkerbaan meer iets is voor grote kinderen, maar niets is minder waar. Knikkerbanen zijn er namelijk ook voor peuters en kleuters Γ©n zelfs voor volwassenen. Baby en kleuter knikkerbanen zijn veelal gemaakt van hout. Voor grotere kinderen en volwassenen zijn er hele toffe knikkerbanen van kunststof verkrijgbaar. Er zijn kant en klare bouwpakketten te koop, maar ook banen waarmee je zelf een parcours kunt bedenken en uit kunt bouwen. Genoeg keuze dus!

knikkerbaan knutselen,zelfgemaakte knikkerbaan,knikkerbaan van wc rollen
Zelfgemaakte knikkerbaan…

Eindeloos speel- en bouwplezier

Knikkeren en knikkerbanen zijn altijd al geliefd geweest, onze opa’s en oma’s speelden zelfs al met een knikkerbaan zoals deze:

vintage knikkerbaan,ouderwetse knikkerbaan
Vintage knikkerbaan…

Ook al kun je vandaag de dag nog veel mooiere en uitgebreidere knikkerbanen kopen; het principe blijft hetzelfde. Het blijft fascinerend om een knikker over een parcours te zien rollen. Hoe snel is je knikker en heb je je baan wel goed gebouwd…?

Tegenwoordig zijn er knikkerbanen voor alle leeftijden te koop. Hieronder zetten we een aantal hele toffe voor je op een rij.


Een knikkerbaan voor de allerkleinsten…

knikkerbaan haba,knikkerbaan kleine kinderen,houten knikkerbaan,leuke knikkerbaan,mooie knikkerbaan,duurzaam speelgoed,mooi kraamcadeau

Deze mooie en duurzame baan van het merk HABA zal bij kleine kinderen zeker in de smaak vallen. Vandaar dat het ook leuk is om te geven als kraamcadeau. De kleuren en het materiaal: het is allemaal even mooi. Goed om te weten: de knikker die bij de baan is inbegrepen, is lekker groot en kan dus niet makkelijk in de mond worden gestopt. Kortom: een aanrader! Hier te koop en verkrijgbaar in diverse varianten.

Wat dacht je trouwens van deze houten baby knikkerbaan met ‘hamer’ erbij? Je shopt ‘m hier.

baby knikkerbaan,houten knikkerbaan,peuter knikkerbaan,kleuter knikkerbaan,leuk kraamcadeau,duurzaam speelgoed,houten speelgoed tips

Combinatie van bouwen en knikkeren

knikkerbaan bigjigs,knikkerbaan met blokken,houten knikkerbaan,duurzaam speelgoed,mooi kraamcadeau,knikkerbaan voor kleine kinderen

Ook een leuk ding: deze baan met vrolijke blokken erbij. De startset bestaat uit veel verschillende onderdelen, waardoor er veel mogelijkheden zijn om een leuke baan mee te maken. Tip: heb je zelf nog andere houten blokken in huis liggen? Gebruik deze dan om een nΓ³g grotere knikkerbaan mee te maken. Hier te koop.


Knikkerbaan van Hubelino

hubelino knikkerbaan,lego knikkerbaan,lego duplo knikkerbaan,tips kraamcadeau

Een knikkerbaan die je kunt combineren met blokken van LEGO DUPLO: hoe klinkt dat?! Met deze baan van het merk Hubelino kan het. Kinderen kunnen eindeloos bouwen en rollen met de knikkers die bij de baan zijn inbegrepen. Verkrijgbaar in diverse varianten en hier te koop.


Een knikkerbaan in Middeleeuwse stijl…

hape knikkerbaan,hape medieval quest,draken,kastelen,paarden,ridders

Heel tof en prachtig qua kleuren en ontwerp: deze Middeleeuwse knikkerbaan van het merk HAPE. Compleet met watermolen, draaikolk toren en ophaalbrug. Hier te koop!


Spelen met de zwaartekracht

gravitrax,grevitrex,kogelbaan,knikkeren

Voor wat oudere kinderen (vanaf 7 jaar) raden wij zelf deze baan van GraviTrax aan (lees hier ook onze Gravitrax review). Bij ons thuis wordt hier echt eindeloos mee gespeeld. Naast de startersset, kun je je baan ook uitbreiden met bijvoorbeeld loopings en katapults. Echt supercool!

Dit mooie speelgoed is hier te koop.

gravitrax review
Lekker spelen met de GraviTrax…

Glow in the dark knikkerbaan…

Een knikkerbaan die oplicht in het donker: hoe tof is dat?! Met deze Spacerail knikker achtbaan is het mogelijk. Hij is er in diverse moeilijkheidsgraden: van level 1 t/m 6. De baan op de afbeelding is level 4 en glow in the dark. Leuk om samen met je kind (of alleen) op te bouwen! Hier te koop.


Welke knikkerbaan vind jij het leukst?

Zie ook: