herfst knutselen,herfst knutsels tips en ideeen,kabouter knutselen,knutselen kastanjes,vos knutselen,uil knutselen,paddenstoel knutselen,kleuters knutselen,makkelijke knutsels

Herfst knutselen: eenvoudige tips en ideeën

Ben je op zoek naar tips en ideeën op het gebied van herfst knutselen? Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden. Van een simpele paddenstoel tot een grappige egel gemaakt van een papieren bordje!

Herfst knutsels

De herfst is de tijd om het binnen in huis weer gezellig te maken. Zelf leuke herfst knutsels maken, hoort daar natuurlijk bij. Want hoe gezellig is het om samen met de kinderen aan tafel te zitten en allerlei leuke knutsels – die met de herfst te maken hebben – te maken? Met een paar simpele materialen kom je al een heel eind en na afloop zet je ze neer op de kast of maak je er een leuke herfst tafel van.

En vergeet ook zeker niet om een lekkere boswandeling te maken en op zoek te gaan naar mooie herfstbladeren, eikeltjes en kastanjes. Want die kun je in deze tijd overal wel vinden!

Lees ook ons blog over kinderwandelingen en kabouterpaden.


Herfst knutselen tip 1: “op een grote paddenstoel”…

paddenstoel,paddenstoel wc rollen,paddenstoel knutselen,paddestoel,knutselen met kleuters,tips en ideeen herfst knutselen

Paddenstoelen: je komt ze overal tegen als je tijdens het najaar in het bos loopt. De mooiste is natuurlijk de vliegenzwam. Ook wel bekend van het liedje ‘Op een grote paddenstoel’. Hoewel het best lastig kan zijn om de paddenstoel van kabouter Spillebeen te vinden, kun je er ook heel gemakkelijk zelf eentje maken. Hoe? Met behulp van een simpele wc rol en wat rood en wit papier kom je een heel eind!


Herfst knutsel tip 2: kabouter knutselen van een wc rol

kabouter knutselen,kabouter wc rollen,knutselen kleuters,tips en ideeen herfst knutselen

Als je dan eenmaal een paddenstoel hebt geknutseld, dan hoort daar natuurlijk wel een kabouter bij. Deze kabouter maak je heel gemakkelijk met behulp van een toiletrol. In het blog over knutselen met wc rollen vind je trouwens nog veel meer tips en ideeën voor het knutselen met deze handige en onmisbare rolletjes.


Tip 3: knutselen met kastanjes en eikels

herfst knutselen,knutselen met kastjanjes,tips kastanjes knutselen,idee kastanjes knutselen,wat maken met kastanjes,dieren maken met kastanjes

Ieder jaar weer trekken we het bos in met de kinderen om kastanjes en eikels te zoeken. Vooral bij kastanjes moet je er snel bij zijn. Die zijn namelijk heel gewild! Logisch ook. Ze zijn niet alleen heel mooi, maar je kunt ook hele leuke dingen met kastanjes knutselen. Deze grappige diertjes bijvoorbeeld.

En wat dacht je van dit mooie spinnenweb…? Leuk om neer te zetten!

knutselen met kastanjes,kastanjes knutselen,spinnenweb kastanje,tips en ideeen herfst knutsels

Nog twee vrolijke herfst knutsels: een egeltje en een grappig mannetje gemaakt van kastanjes (in schil!) en eikeltjes…

herfst knutselen,tips en ideeen herfst knutselen,knutselen met kastanjes,knutselen met eikels,egeltje knutselen,mannetje knutselen

Tip 4: knutselen met ijsstokjes

tips en ideeen herfst knutselen,knutselen ijsstokjes,kabouters knutselen,makkelijke knutsel ideeen

Wist je dat je met ijsstokjes ook de leukste dingen kunt maken? Deze kaboutertjes bijvoorbeeld. Een leuke plek om ze te verstoppen, is bijvoorbeeld in de plantenbak. Wedden dat je kids het leuk vinden om ze te zoeken?

Check ook het blog met tips en ideeen voor Sinterklaas knutselen.


Herfst knutselen tip 5: een grappig egeltje

egel knutselen,egel van papieren bordje,kleuter knutselen,tips en ideeen herfst knutselen

Ook van papieren bordjes kun je van alles maken. Dit grappige egeltje bijvoorbeeld. Wil je weten wat je nog meer kunt maken met behulp van papieren bordjes? Check dan het blog over het knutselen met papieren bordjes even.

Volg ons op Instagram en Facebook voor nog meer knutseltips.


Herfst knutsel idee 6: een schattig uiltje

uil knutselen,uil wc rollen,uil toiletrol,tips en ideeen herfst knutselen

Uiltjes zijn zo leuk en prachtig om te zien. Dit uiltje maakten we met behulp van een wc rol. Versier ‘m met wat plak edelstenen, veertjes of andere decoratie en je hebt een leuk resultaat!


Egel knutselen

Voor kinderen vanaf 4, 5 jaar zijn er hele leuke Pixelen XL setjes te koop. Leuk om te doen en goed voor de motoriek. Dit leuke egel knutselpakketje is hier te koop.

egel knutselen pixelen xl

Herfst knutselen tip 7: een ‘foxy’ vosje

vosje knutselen,vos maken,vos wc rol,vos toiletrol,vosje knutselen,kleuter knutselen,tips en ideeen najaar knutselen

Heb je wel eens een vos in het echt gezien? Wij niet en het schijnt ook dat het maar zelden voorkomt dat je er eentje in het echt tegenkomt. Maar gelukkig kun je er altijd nog een zelf maken. Zeg nou zelf: dit vosje is echt heel ‘cute’…?!


Iets leuks met eikels knutselen

eikels knutselen,knutselen met eikels,herfst knutselen,knutsel ideeen herfst,tips knutselen herfst

Tijdens een boswandeling kom je ze volop tegen: eikeltjes. Je kunt van alles met eikels knutselen, maar zelf vinden wij dit idee wel erg leuk. Het enige wat je ervoor nodig hebt: is verf, een kwast en een zwarte stift. Leg ze na afloop op een zelf gecreëerde herfst tafel of maak er een slinger van. Leuk toch?!


Ga jij nog iets leuks voor de herfst knutselen?

Zie ook: