moederdag knutselen,tips moederdag

Moederdag knutselen: tips en ideeen

Wil je iets leuks voor Moederdag knutselen, maar weet je niet wat? Lees dan even verder, want hieronder vind je een aantal tips en ideeen voor leuke Moederdag knutsels die niet moeilijk zijn om te maken.

Bekijk hier ook het blog met tips voor Moederdag cadeaus

Genieten

Als er een dag in het jaar is waar ik als mama van twee kids echt van geniet, dan is het wel Moederdag. Dit jaar (2021) valt deze dag op 9 mei. Van tevoren zijn mijn kinderen al ‘stiekem’ dingetjes aan het regelen. Zo word ik al een paar dagen voor Moederdag door mijn kinderen gewaarschuwd dat ik op bepaalde plekken in het huis toch echt niet mag kijken. Want – zo zeggen ze zelf – “je mag niet weten waar we het Moederdag cadeautje verstopt hebben!” … πŸ˜‰ Op de dag zelf zijn ze ’s morgens vroeg al in de weer met het maken van een ontbijtje. Dat vind ik toch zo lief. Ze zijn er dan zo lief en druk mee bezig…

Moederdag knutsels: van pasta-ketting tot zelf gekleide asbak

En dan de knutsels: die vind ik toch wel het leukste van alles. Het is altijd weer een verrassing wat mijn kids hebben gemaakt. In de loop der jaren heb ik al heel wat leuke knutsels gekregen. Van beschilderde pollepels en foto’s met gedichtjes tot pasta-kettingen en zelf gekleide asbakken :-). Zo lief!

Moederdag knutselen: tips en ideeen voor toffe knutsels

Wil je voor Moederdag zelf iets leuks knutselen? Check dan beslist onderstaande knutsels even. Ze zijn leuk en niet moeilijk om te maken. Veel van de knutsel materialen kun je kopen bij de HEMA of Bol.com.


Moederdag knutselen tip 1: rozen van papier

moederdag knutselen,rozen knutselen,rozen maken,papier rozen
Deze rozen kun je zelf heel goed voor Moederdag knutselen…

Rozen staan symbool voor de liefde, dus met deze bloemen zijn de meeste mama’s super blij. Nu kun je natuurlijk als Moederdag cadeau rozen in de winkel kopen, maar wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?! Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn: rietjes (satΓ© prikkers kunnen ook), servetten of vloeipapier, een schaar, lijm en plakband. Voor meer informatie over hoe je deze prachtige rozen zelf kunt maken, verwijs ik je naar mijn blog over papieren bloemen knutselen. In dit artikel kom je er trouwens ook achter hoe je zelf hyacinten, tulpen en narcissen kunt knutselen van papier.


Knutselen voor Moederdag tip 2: een zelfgemaakte vaas

moederdag knutselen,vaas knutselen,pringles bus knutselen
Deze vaas maak je eenvoudig zelf van een lege Pringles bus…

Zelfgemaakte bloemen (of bloemen uit de winkel) staan dubbel zo leuk in een vaas die je zelf hebt geknutseld. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een lege Pringles bus, wat papier, glitter steentjes, een schaar en lijm. Beplak de Pringles bus met versiering die jij mooi vindt en/of schrijf er iets liefs op voor je mams. Zal ze zeker blij mee zijn!

Wil je weten wat je nog meer met Pringles bussen kunt knutselen? Check dan ook het blog met tips voor het knutselen met Pringles bussen.

Knutselen voor Moederdag tip 3: een hartjes hanger voor je mams

moederdag knutselen,hartjes hanger knutselen,autospiegel hanger maken
Maak zelf een hartjes hanger voor je moeder…

Zijn ze niet leuk: deze hartjes hangers? En ze zijn ook nog eens super easy om te maken! Wat je ervoor nodig hebt om ze te maken, lees je in mijn blog Valentijnsdag knutselen. De hartjes hanger kan je moeder bijvoorbeeld gebruiken als autospiegel hanger: superleuk toch!


Moederdag tip 4: een hart uit een goed hart

moederdag knutselen,hart knutselen,hart weven,weef idee
Hart knutselen van papier

Dit hart knutselen van papier is super eenvoudig. Je doet dit als volgt: knip uit mooi papier een hartvorm uit en trek hier met een liniaal en potlood verticale lijnen op. Met behulp van een mesje (schakel eventueel de hulp van een volwassene in) snijd je voorzichtig de lijnen uit. Vervolgens ‘vlecht’ je hier enkele dunne stroken papier doorheen. Leuk om te doen en zo klaar. Na afloop heb je een mooi hartje om aan mama te geven!


Moederdag knutselen tip 5: een mooi tasje

moederdag knutselen,moederdag knutsels,knutsel ideeen voor moederdag,tasje knutselen,knutselen met papieren bordjes,tasje van papieren bordje

Dit is ook een leuke. Super easy om te maken en het enige wat je ervoor nodig hebt, is: een kartonnen bordje, een schaar, draad en verf of kleurstiften.

Vouw een papieren bordje dubbel en plak de onderkanten aan elkaar (een lijmpistool is hierbij een superhandig hulpmiddel). Om het hengsel te maken, doe je wat draad onder de vouw van het bordje door. Versier nu het bordje zoals op het voorbeeld. Leg een knoop in het draad en maak aan de bovenkant van het tasje een opening. Je kunt dan eventueel nog een lief briefje of een cadeautje in het tasje stoppen.

Easy does it!

Hier vind je trouwens nog meer tips voor het knutselen met kartonnen bordjes.


Knutselen voor Moederdag tip 6: een zelfgemaakte telefoonhouder

knutselen moederdag,telefoonhouder van wc rollen

Van wc rollen kun je de leukste dingen maken (zie ook ons blog over wc rollen knutselen). Dit telefoonhoudertje maak je als volgt. Snijd een opening in de bovenkant van de wc rol. Net zo groot, zodat de telefoon van je moeder erin past. Versier de rol met washi tape en steek er aan de onderkant wat prikkers in, zodat ‘ie blijft staan. Heel makkelijk en leuk!


Wat ga jij voor Moederdag knutselen?

Zie ook: