lama kamer,alpaca kamer,tips

Lama kamer: tien tips voor een kleurrijke kamer

Lama’s zijn helemaal hip. Is jouw kind ook helemaal fan van deze dieren? Denk dan eens aan een lama kamer. In dit blog lees je welke items perfect staan op een kamer in lama stijl.

Lama’s en alpaca’s

Lama’s – niet te verwarren met alpaca’s – zijn leuke dieren om te zien. Ze komen veel voor in Zuid Amerika. Lama’s leven onder meer in landen als Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en ArgentiniΓ«. Wist je dat de dieren tot de kameelachtigen behoren?

Lama’s leven in de bergen. Ze worden vaak gebruikt als lastdier. Ze kunnen tot maar liefst 50 kilo dragen!

Lama kamer: tien tips

Hieronder vind je een aantal toffe tips voor spullen die perfect op een kamer in lama- of alpaca stijl passen. Welk item vind jij het leukst…?


Lama kamer tip 1: een alpaca dekbed overtrek

Op een mooi kinderbed hoort natuurlijk wel een leuk lama dekbed overtrek te liggen. Die zijn er in allerlei kleuren, maar wij vonden deze in het mintgroen toch wel de leukste. Onderstaande dekbedovertrek shop je hier.

Wist je trouwens dat er ook alpaca dekbedden te koop zijn? Gemaakt van de wol van alpaca’s. Alpaca wol is anti-mijt. Huisstofmijten hebben dus geen kans om zich te ontwikkelen in een alpaca dekbed.

lama dekbed overtrek,alpaca dekbed overtrek

Lama kamer tip 2: een pom pom deken…

pom pom deken,roze deken

Lama’s worden door hun baasjes vaak prachtig versierd. Zo dragen ze tijdens speciale gelegenheden bijvoorbeeld kettingen met balletjes (pom poms) eraan om hun nek. Bij het zien van deze prachtige pom pom deken moesten we daar dan ook aan denken. Ook leuk als je houdt van de bohemien stijl. Hier te koop.


Lama kamer tip 3: een heerlijk zacht kussen…

lama kussen,kruissteek kussen lama,vervaco,alpaca kussen

Het merk Vervaco verkoopt prachtige kruissteek kussens. Wij zijn verliefd op de prachtige print die op het kussen staat en de fijne felle kleuren. Je shopt het kussen hier.


Tip 4: een heerlijk zacht vloerkleed

Check dit super toffe vloerkleed dan. Staat zeker weten te gek op een lama kamer. Het alpaca vloerkleed is er in verschillende afmetingen en is hier te koop.

lama vloerkleed,alpaca vloerkleed

Tip 5: een lama of alpaca aan de muur…

Het merk Kare Design verkoopt allerlei mooie authentieke producten. Zo ook deze prachtige schilderijen met lama’s erop. Te gek voor aan de wand! Hier te koop.


Lama kamer tip 6: een kleurrijke hangstoel

hangstoel

In een kamer met een Peruaanse sfeer mogen felle kleuren natuurlijk niet ontbreken. Deze hangstoel ziet er niet alleen vrolijk uit; je kunt er ook nog eens heerlijk in chillen. Hier te koop.


Lama kamer tip 7: knutsel zelf een lama

leuke knutsel ideeen,lama,lama knutselen,peru knutselen,alpaca knutselen

Hoe grappig is dit: een lama gemaakt van wc-rollen! Leuk om bijvoorbeeld op je nachtkastje te zetten. In ons blog wc rollen knutselen zie je wat je nog meer kunt maken van deze grappige papieren rolletjes.


Tip 8 spullen voor op een lama kamer: toffe accessoires

Er zijn zoveel leuke spulletjes van alpaca’s en lama’s te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lama knuffel, het toffe alpaca hoesje of een schattige lama spaarpot?!


Tip 9: een vrolijke lichtslinger

cotton ball lights lichtslinger,gekleurde slinger,balletjes slinger,lampjes slinger,gekleurd lichtsnoer

Lama’s worden in het echt vaak prachtig versierd door hun baasjes. Dit zie je dan ook vaak terug op afbeeldingen met de dieren erop. Zadels worden gedecoreerd en ook om de nek van lama’s worden kettingen met veren en balletjes eraan gehangen. Wij vonden deze lichtslinger dan ook wel toepasselijk. Leuk om aan je bed te hangen of zomaar ergens op je kamer. Je shopt ‘m hier!


Tip 10: de lama zelf!

lama dierenkop,pluche lama hoofd,pluche alpaca hoofd

Deze pluche lama dierenkop is toch geweldig! Zo heb je toch een beetje een echte lama in je kamer. Helemaal leuk toch? Je shopt ‘m hier.


Genoeg leuke items voor op een lama kamer dus!

Zie ook: