halloween knutselen,halloween decoratie,tips en ideeen halloween,halloween slinger maken,spoken slinger,spook knutselen,halloween decoratie tips

Halloween knutselen: tips en ideeen

Wil je iets leuks voor Halloween knutselen? Je huis decoreren met ‘creepy’ Halloween decoratie? Lees dan even verder, want in dit blog vind je een aantal tips en ideeen voor makkelijke Halloween knutsels!

Halloween: lekker griezelen…

Halloween vindt plaats op 31 oktober, op de avond voor Allerheiligen. Het feest wordt vooral in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten en Canada gevierd, maar tegenwoordig is het ook in Nederland erg populair. Gezinnen doen aan Halloween knutselen en versieren het huis zo griezelig mogelijk. Tijdens Halloween zelf verkleden kinderen zich en gaan ze als het donker is de huizen in de straat langs voor snoep.

Halloween knutselen tip 1: pompoenen beschilderen

Met Halloween worden er veel pompoenen uitgehold, waarna er mooie figuren in worden gesneden. Dat is wel even een werkje, maar daarna heb je wel een mooie pompoen om buiten te zetten! Het uitgesneden figuur valt het meest op als er een kaarsje in de pompoen brandt. Je pompoen is dan ’s avonds mooi verlicht!

Naast het uithollen van een pompoen, is het ook leuk om pompoenen te beschilderen. Ook dit zorgt voor een leuk resultaat (zie onderstaande foto).

halloween knutselen,pompoenen versieren,pompoenen uitsnijden,pompoenen versieren tips,tips halloween,ideeen halloween knutsels,halloween decoratie maken

Dia de los Muertos: Dag van de doden

Voordat we ingaan op de volgende tip voor Halloween knutselen, eerst even dit. Heb je wel eens van de ‘Dag van de Doden’ (Dia de los Muertos) gehoord? Deze feest- en herdenkingsdag wordt op 1 november (Allerheiligen) en 2 november (Allerzielen) vooral in Mexico gevierd. Op televisie had ik er wel eens beelden van gezien en eerlijk gezegd vond ik het toen een beetje luguber, maar dat is het eigenlijk helemaal niet! Als je de film Coco hebt gezien, dan weet je dat het eigenlijk wel een hele mooie traditie is. Men gelooft namelijk dat de zielen van overledenen op 1 en 2 november terugkeren naar de aarde. Familie van de overledenen bezoeken de graven en zetten er allerlei eten en drinken neer. Ook steken mensen kaarsjes aan en spelen ze muziek.

halloween knutselen,dvd coco,film coco,dia de muertos film
De film ‘Coco’

Heb je Coco nog niet gezien? Dan moet je ‘m zeker gaan kijken. Misschien denk je: “dat is toch die film met die skeletten, is dat dan niet eng?” Het antwoord is: nee hoor. De skeletten in de film zijn eigenlijk heel grappig en helemaal niet eng. Wij vonden de film erg mooi!

Halloween knutselen tip 2: Dia de los Muertos masker maken

Voor Dia de los Muertos worden er veel skeletten en schedels van papier machรฉ en andere materialen gemaakt. En die zien er vaak zo mooi uit! Wij knipten een schedel uit een papieren bordje en kleurden ‘m in met viltstiften. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je de schedel versiert. Toen de schedel klaar was, plakten we er een versierd ijsstokje aan vast. Zo kun je ‘m met Halloween ook gebruiken als masker (tip: maak gaatjes in de ogen, zo kun je er doorheen kijken). Zelf een Dia de Muertos masker maken? Doen, het is leuk en echt niet moeilijk! Handig tip: er zijn ook kant en klare Mexicaanse schedel maskers te koop die je zelf in kunt kleuren.

halloween knutselen,halloween masker maken,dia de muertos masker maken,halloween knutsel tips en ideeen,halloween decoratie maken

Halloween knutselen tip 3: spoken slinger maken

halloween knutselen,tips en ideeen halloween,halloween decoratie maken,halloween slinger maken,spoken knutselen,spook knutselen

Is ‘ie niet te gek: deze spookjes slinger?! En hij is ook nog eens super makkelijk om te maken! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is: witte kartonnen bekertjes, een zwarte stift, stroken wc papier en een snoer met led-lichtjes.

Je maakt ‘m als volgt: teken oogjes en een mondje op de kartonnen bekertjes en prik gaatjes in de oogjes. Plak vervolgens wat stroken wc papier aan de binnenkant van de bekertjes en prik daarna ook een gaatje in de bovenkant. De led-lampjes kun je hier nu doorheen prikken. Easy does it!


Lees ook ons blog met tips op het gebied van Sinterklaas knutselen


Halloween knutselen idee 4: creepy figuurtjes van wc rollen

halloween knutselen tips en ideeen,wc rollen halloween,heks knutselen,vampier knutselen,spook knutselen,halloween decoratie maken

Met wc rollen kun je ook de grappigste dingen maken (zie hiervoor ook het blog over knutselen met wc rollen). Maak bijvoorbeeld een eng heksje, gekke vampiertjes, een pompoentje of een grappig spookje. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, met wat wc rolletjes, papier en lijm kom je een heel eind. Tip: maak een slinger van je zelfgemaakte Halloween figuurtjes en hang ‘m voor het raam. Wedden dat je reacties krijgt?!


Heks knutselen voor Halloween

heks knutselen,heks van eierdoos,knutselen met eierdozen,knutselen halloween,knutselen kleuter,knutselen basisschool

“Knibbel, knabbel, knuisje… Wie knabbelt er aan mijn huisje…?” Misschien zie je al waarvan deze heks is gemaakt? Juist, een eierdoos! Teken er met een rode stift een mondje in en plak er twee wiebeloogjes in. Knip er een heksenhoed op met wat haar en klaar is je heks

Leuk om voor het raam te hangen met Halloween!

Halloween knutselen tip 6: ballenspel van Pringles busjes

halloween knutselen,knutselen pringles bussen,heksenspel,spel knutselen

Ook met Pringles busjes kun je iets leuks voor Halloween knutselen. Print wat leuke plaatjes uit en wikkel het papier rondom de Pringles busjes. Je hebt zo een leuk spelletje gemaakt. De busjes kun je ook neerzetten voor het keukenraam of vullen met Halloween-snoepjes!

Wil je weten wat je nog meer met Pringles bussen kunt knutselen? Check dan ook het blog met tips voor het knutselen met Pringles bussen.

Wat ga jij voor Halloween knutselen?

Zie ook: