Papieren bordjes knutselen: 20 leuke en makkelijke ideeën

Je kunt zoveel leuke dingen van papieren bordjes knutselen. Heb je kartonnen bordjes in huis en ben je op zoek naar tips of ideeën? Hieronder zet ik een aantal zelf gemaakte knutsels gemaakt van een papieren bordje voor je op een rij!

Tips knutselen met papieren bordjes

Je hebt ze vast wel een keer gebruikt voor een verjaardag of feestje: papieren bordjes. Ze zijn hartstikke handig, stevig en ook nog eens goedkoop (hier te koop). En wat nu het leuke ervan is: je kunt er nog mee knutselen ook. Je zult versteld zijn wat je allemaal van papieren bordjes kunt knutselen. Benieuwd naar ideeën? Check dan de tips hieronder!


Papieren bordjes knutselen tip 1: Rupsje Nooitgenoeg

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,appel knutselen,rupsje nooitgenoeg,knutselen kleuters,verven met kleuters

Als je kleine kinderen hebt, dan ken je het boekje van Rupsje Nooitgenoeg wel. Dit verhaaltje gaat over een rups die heel veel honger heeft, blijft eten en uiteindelijk uitgroeit tot een prachtige vlinder!

Voor het maken van het rupsje, heb je chenilledraad en wiebeloogjes nodig (bijvoorbeeld te koop bij Pipoos of de HEMA). Het papieren bordje knip je in de vorm van een appel uit en daarna geef je ‘m een kleurtje. Van papier maak je het steeltje en de blaadjes. Grappig toch?!


Knutselen met papieren bordjes tip 2: dinosaurus

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,dino knutselen,dinosaurus maken,knutselen kleuters,verven met kleuters

Wil je iets leuks voor een jongen met papieren bordjes knutselen? Denk dan eens aan deze dinosaurus. Schattig is ‘ie he?! Leuk ook voor op een dinosaurus kamer…. Heel simpel om te maken en na afloop heb je een leuk resultaat. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een half kartonnen bordje, lijm, een wc rol (twee helften), wat verf, een stift en eventueel een of twee wiebel oogjes om je dino helemaal af te maken. “Roarrr….!”

Bekijk ook:


Kartonnen bordjes knutselen tip 3: een leuk tasje

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,tasje maken,tasje knutselen,paas tasje,meisje knutselen,knutselen kleuters,verven met kleuters

Deze is toch ook te leuk?! Dit schattige paashaas tasje maakten we speciaal voor Pasen. Super simpel om te maken! In het blog Knutselen Pasen lees je hoe je ‘m zelf ook heel gemakkelijk kunt knutselen met behulp van een papieren bordje.

Wil je een andere variant maken? Knutsel dan een unicorn of bedenk iets voor je mama als je iets moois wilt knutselen voor Moederdag.


Papieren bordjes knutselen tip 4: een vrolijke feestslinger

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,slinger maken,watermeloen,feest slinger maken,zelf een slinger knutselen,kinderverjaardag,feestversiering,knutselen kleuters,verven met kleuters

Geef je een tuinfeest of wil je een zomers tintje geven aan een verjaardag of (kinder)feestje? Maak dan zelf deze vrolijke watermeloen feestslinger! Super simpel om te maken en na afloop heb je een leuk resultaat.

Hoe je ‘m maakt? Schilder eerst de rand van een papieren bordje groen en verf daarna het midden rood (let er op dat je tussen het groen en het rood een witte rand overhoudt). Als de verf eenmaal droog is, schilder je met zwarte verf – stift kan ook – de pitjes. Dan knip je de punten uit het bordje. Tot slot maak je twee gaatjes in elk van de punten en rijg je hier het draad doorheen. Het resultaat: een vrolijke, zomerse feest slinger!

Meer zonnige knutsels vind je in het blog over zomer knutselen.


Knutselen met papieren bordjes tip 5: unicorn

knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,knutselen kleuters,unicorn knutselen,verven met kleuters

Haha, grappig is ‘ie hè: deze unicorn. Ook weer gemaakt van een papieren bordje. Is je kind trouwens helemaal fan van unicorns? Bekijk dan ook:

Papieren bordjes knutselen tip 6: regenboog

papieren bordjes knutselen,regenboog knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,knutselen kleuters,verven met kleuters

Een regenboog heeft iets magisch, maar we zien ze niet zo heel vaak. Maak er daarom zelf één van een papieren bordje, wat verf en crêpe papier. Leuk om bijvoorbeeld op te hangen op een unicorn slaapkamer!


Knutselen met een kartonnen bordje tip 7: een coole auto

papieren bordjes knutselen,auto knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,tasje maken,knutselen kleuters,verven met kleuters

“Toet toet…!” Wil je graag een auto knutselen? Maak er dan een van een bordje van karton. Super simpel en je zo gemaakt!


Knutsel idee tip 8: klok

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,tasje maken,klok knutselen,leren klokkijken,knutselen kleuters,verven met kleuters

Leuk en leerzaam om mee te leren klokkijken: deze papieren klok! Om de wijzers te kunnen draaien, gebruikte ik zelf een punaise prikker. Maar je kunt natuurlijk ook een splitpen gebruiken.

Lees ook het blog met tips voor leerzame spelletjes voor kleuters vanaf 4 jaar.


Knutsel idee tip 9: masker

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,kartonnen bordje,tips,ideeen om te maken van papieren bordjes,masker maken,knutselen kleuters,verven met kleuters

Wil je een masker knutselen voor carnaval? Van een papieren bordje knutsel je er eenvoudig zelf een. Twee elastiekjes aan de zijkant en klaar is je masker! Ook leuk als je iets wilt knutselen voor Halloween ;-).

Bekijk ook dit leuke knutselpakket voor het maken van maskers.


Papieren bordjes knutselen tip 10: een mooie krans

papieren bordjes knutselen,kartonnen bordjes,knutselen pasen,paaskrans maken,paaskrans knutselen,knutselen met kinderen,lente knutselen,voorjaar knutselen,paas knutsels,krans knutselen van papier

Van een papieren bordje kun je zelf ook heel gemakkelijk een leuke krans knutselen. Knip uit het midden van het bordje een rondje, zodat je een papieren ring overhoudt. Decoreer deze vervolgens met leuke versiering – denk bijvoorbeeld aan bloemen of harten – en je hebt een heel leuk resultaat.

Wil je nog meer knutsel inspiratie opdoen? Bekijk dan ook:

Of bekijk de categorie DIY.


Een medaille voor je papa

papieren bordjes knutselen,knutselen met papieren bordjes,knutselen met kartonnen bordjes,knutsel idee vaderdag,vaderdag knutselen,vaderdag medaille

Wil je iets leuks voor Vaderdag knutselen? Maak dan van een papieren bordje een mooie medaille voor papa. Heel eenvoudig en geeft een leuk effect. Wedden dat papa hier blij van wordt!

In ons blog met leuke voetbal knutsels vind je nog meer leuke knutsel ideeën voor Vaderdag.


Knutselen met papieren bordjes tip 12: flamingo

papieren bordjes knutselen,flamingo knutselen,zomer knutselen

Ook deze flamingo kun je maken van een papieren bordje. Een echte zomerse knutsel. Wil je nog meer inspiratie opdoen in het thema zomer? Check dan vooral ook even het blog over zomer knutselen!


Knutselen met papieren bordjes tip 13: een haai

haai knutselen,haai van papieren bordje,knutselen met papieren bordjes

Ook deze haai kun je heel gemakkelijk knutselen met een papieren bordje. Is ‘ie niet grappig?! Uhm: eng… 🙂


Papieren bordjes knutselen tip 14: Sinterklaas

sinterklaas van een papieren bordje

Met een papieren bordje kun je ook leuke 5 december knutsels maken. Deze Sinterklaas bijvoorbeeld!

Benieuwd naar nog meer leuke Sinterklaas knutsels? Check dan ook het blog met Sinterklaas knutselen: leuke tips en ideeen.


Papieren bordjes knutseltip 15: vrolijk paard

paard knutselen van papieren bordje

Dit vrolijke paard knutsel je ook gewoon van een papieren bordje. Leuk toch?! In het blog Paard knutselen: tips en ideeen vind je nog meer leuke paarden knutseltips!


Knutseltip 16: schaapje/lammetje

lammetje knutselen,schaap knutselen,makkelijke knutsel,kinder knutseltips,knutselen kleuters

Dit lammetje lijkt een beetje op Shawn het Schaap, vind je niet? 😉 We maakten ‘m van een papieren bordje en plakten er wattenbolletjes op. De pootjes zijn gemaakt van ijsstokjes en voor het gezicht, gebruikten we zwart karton en wiebeloogjes. Leuk toch?!


Vlinder knutselen van papieren bordje

vlinder knutselen van papieren bordje

Deze vrolijke vlinder maakten we van een ijsstokje en een papieren bordje. Knip een papieren bordje door de helft maak hier twee hart-vormen van. Plak de helften aan elkaar vast en doe hier het ijsstokje op. De rest wijst vanzelf!

Meer tips voor vrolijke lente knutsels vind je in het blog over lente knutselen.


Hartjes tasje

Van papieren bordjes kun je ook een lief hartjes tasje maken. Vouw twee papieren bordjes dubbel en schuif de bolle kanten in elkaar. Plak het geheel aan elkaar vast (binnenkant wel open laten!) en beschilder of beplak het tasje. Leuk om te doen!

In het blog over Valentijnsdag knutselen vind je nog meer tips en ideeën.


Lampion van papieren bordjes

Wist je dat je met kartonnen bordjes ook leuke lampionnen kunt knutselen? Voor Sint Maarten bijvoorbeeld, of voor Halloween… Onderstaande lampion in de vorm van een pompoen is niet alleen leuk, maar ook makkelijk om te maken. Ik zal je vertellen hoe je ‘m maakt: teken eerst oogjes en een mondje op de bolle kant van een papieren bordje. Knip deze dan uit en plak wat vliegerpapier of bakpapier aan de achterkant. Plak nu het tweede bordje er tegenaan (houd wat ruimte over aan de bovenkant) en verf de lampion aan weerskanten oranje. Bevestig een touwtje of wat chenilledraad aan de bovenkant om je lampion op te kunnen hangen aan het lampionstokje (te koop bij de HEMA). Klaar is je lampion!

lampion halloween knutselen,pompoen knutselen,halloween knutselen,lampion maken,zelf een lampion maken

En wat dacht je van deze lampion in de vorm van een zwaan…? Knip een kartonnen bordje door de helft en knip het middenste gedeelte eruit. Plak vervolgens wat vliegerpapier of bakpapier tegen de ringen aan. Plak of niet de ringen nu aan elkaar vast (bevestig bovenaan een touwtje of wat chenilledraad om je lampion op te kunnen hangen aan een stokje). Het onderlijf is nu klaar om te bedekken met witte donsveertjes. Voor de nek, het hoofd en de snavel maakte ik ook gebruik van een papieren bordje. Leuk geworden toch?!

zwaan knutselen,zwaan lampion papieren bordje,knutselen kartonnen bordje,knutselen papieren bordjes,knutselen kinderen,knutseltip,knutseltips,knutselideeen,knutsel inspiratie

En wat dacht je van deze toffe Pikachu lampion…?\

pikachu lampion knutselen van papieren bordjes

Mooie dromenvanger

In onderstaande video zie je ook een dromenvanger die wij van een papieren bordje hebben geknutseld. Deze past perfect op bijvoorbeeld een prinsessen kamer! In het bordje zelf prik je een aantal gaatjes, waar je draadjes doorheen haalt en vastknoopt. Aan de draadjes bevestig je bijvoorbeeld kralen, veertjes en andere decoratie. Het resultaat: een romantisch roze dromenvanger!


Wat ga jij van papieren bordjes knutselen? Veel plezier!

Zie ook: