Superhelden kinderfeestje: alle superhelden verzamelen!

Toen mijn zoontje vijf jaar werd, gaf hij voor het eerst een kinderfeestje. Hij was toen helemaal gek van superhelden, dus besloten we thuis een superhelden kinderfeestje voor hem te organiseren. Oké, het was even wat werk van tevoren, maar wat was het leuk!

Check hier ook het blog over een prinsessenfeestje

“Alle superhelden verzamelen!”

De uitnodiging voor het superhelden partijtje van onze zoon paste natuurlijk helemaal in het thema. Maar wat we precies zouden gaan doen, bleef nog even een verrassing…

Superhelden kinderfeestje: het idee

Het partijtje vond plaats op een vrijdagmiddag. Ons huis hadden we van tevoren helemaal in het thema gebracht d.m.v. superhelden versiering. De kinderen kwamen direct mee uit school en aten bij ons thuis een pannenkoek. Na het eten vertelden we de kinderen dat er een boef (een enkeling vond dat wat spannend, dus noemden we het een ‘nepboef’) ontsnapt was die een schatkist had gestolen. Nu moesten wij met zijn allen proberen om die schatkist terug te vinden. Alle kinderen vonden dit reuze spannend ;-). We vertelden de kinderen dat we die middag allemaal superhelden oefeningen zouden gaan doen. De kinderen kregen een echte superhelden cape (met dank aan mijn zus voor het maken ;-)) en een superhelden masker. En toen waren ze klaar om te beginnen!

“Superhelden to the rescue!”

Tijdens het superhelden kinderfeestje hebben de kinderen allerlei spelletjes gedaan. Op een speciaal A4’tje stonden alle spelletjes opgesomd. We startten met het spel ‘Zo sterk als de hulk’ (zie foto). Hierbij hadden we een bak met ijshoorntjes gevuld, die de kinderen kapot moesten maken met behulp van hulk-handschoenen. Geweldig vonden ze het!

superhelden kinderfeestje,superhelden partijtje,hulk handschoenen
Spelletje ‘Zo sterk als de hulk’

Daarna vertrokken we met zijn allen de tuin in, waar we nog meer spelletjes hadden uitgestald. De hulk-handschoenen namen we mee, want die hadden we nodig voor het volgende spel, namelijk het spel ‘Het breken van de muur’. Voor dit spel hadden we van tevoren dozen verzameld en ingepakt met bakstenen papier (verkrijgbaar bij de bouwmarkt). De dozen hadden we gestapeld en het was aan de kinderen om één voor één, met hun hulk-handschoenen aan, de muur doormidden te breken. Ook dit vonden ze geweldig om te doen!

superhelden kinderfeestje,superhelden partijtje,jongens kinderfeestje
Spelletje ‘Het breken van de muur’

Het volgende spel tijdens het kinderfeestje was er een om te zien hoeveel kracht de mannen hadden. We noemden het spel ‘Superman met de emmers’. Hiervoor gebruikten we de stok van een bezemsteel. Aan de uiteinden van de stok hingen we emmers op (we bevestigden hiervoor twee haken aan de stok). In de emmers stopten we wat water. Eens kijken of de jongens sterk genoeg waren om hiermee gewicht te heffen ;-).

superhelden kinderfeestje,superhelden partijtje,jongens feestje
Spelletje ‘Superman met de emmers’

Een andere oefening, was er een met ‘lasers’. Hiervoor spanden we rood touw tussen allerlei objecten (stoelen, bakken etc.). De kinderen moesten hier, als echte superhelden, tussendoor zien te klimmen. Natuurlijk mochten zij het draad niet raken. Weer zo’n leuk spelletje!

superhelden kinderfeestje,superhelden partijtje
Spelletje ‘Ontwijk de lasers’

Wat de kinderen ook nog mochten doen die middag, was spuiten met serpentine spray. Dit vonden ze reuze interessant. Als echte ‘spidermans’ mochten ze draden schieten op een poster daarop een boef afgebeeld (wij gebruikten een afbeelding van Boris Boef). Daarnaast hadden we ook nog een balk neergelegd, waar ze overheen moesten lopen. Superhelden moeten immers een goede balans hebben!

Op zoek naar de schatkist…

Toen alle oefeningen gedaan waren, kregen de kinderen een echt superhelden diploma uitgereikt. Dit hadden ze wel verdiend! Nadat de kinderen iets hadden gedronken, stonden er opeens pijlen in de tuin en poort getekend (had mijn man in de tussentijd gedaan). Zouden die pijlen ons uiteindelijk bij ‘Boris Boef’ brengen…? Zouden de kinderen die schatkist dan echt gaan terugvinden…? Een beetje spannend was het wel, maar uiteindelijk vonden de kinderen de boef in het speeltuintje bij ons in de wijk. Hij had zich, samen met de schatkist, verstopt onder de glijbaan. De kinderen vonden het prachtig om de boef te vangen. En hij kwam hen ook wel een beetje bekend voor… 😉

superhelden kinderfeestje,superhelden partijtje,schatkist
“Hé, die boef kennen wij…!”

Het was een superleuke middag. Een aanrader dus: zo’n superhelden kinderfeestje!

Zie ook: