baby mobile,dinosaurus baby mobile,baby mobiel maken,zelf een baby mobile maken,jongens baby mobile

Zelf een dinosaurus baby mobile maken

In dit blog leg ik je uit hoe je zelf een mooie dinosaurus baby mobile kunt maken en vertel ik je wat je ervoor nodig hebt. Wees gerust, het is niet moeilijk. En na afloop heb je een prachtig, persoonlijk item!

Baby mobile: een uniek geboortecadeau

Voor allebei mijn kinderen maakte ik iets persoonlijks toen ze werden geboren. Voor mijn zoontje waren dat vier schilderijtjes en voor mijn dochtertje een kraanvogel baby mobiel. Ik vond het leuk en bijzonder om zelf een geboortecadeau te maken. Met een hoop liefde maak je iets waar er maar één van is. Een uniek geschenk dus!

Dinosaurus baby mobile maken: wat heb je nodig?

Omdat vooral jongetjes dol zijn op dinosaurussen (check ook mijn blog met tips voor een dinosaurus kamer), maakte ik deze dinosaurus babymobiel. Wil je ‘m ook maken? Dan heb je de volgende materialen nodig:

Aan de slag!

  • Gebruik een piepschuim ring van 15 cm als basis voor de baby mobile. Groter of kleiner kan natuurlijk ook.
  • Kies wat mooie kleuren wol uit (één kleur kan natuurlijk ook) en wikkel dit om de piepschuim ring. Tip: voor een sneller resultaat, gebruik dubbele woldraden (of extra dikke wol).
  • Je basis is nu klaar. Nu kun je beginnen met het vouwen van de dino’s (zie onderstaand filmpje). Ik heb hiervoor verschillende formaten papier gebruikt.
  • Heb je de dino’s gevouwen? Prik dan met een naald een gaatje door het hoofd van de dino’s en span hier het draad doorheen. Leg een knoopje in het draad, zodat de dino’s blijven vastzitten. De bovenkant van het draad knoop je om de ring. Zo doe je dit met alle dino’s. De grootste hang je in het midden.
  • Wikkel tot slot wat wol om de ring om de baby mobile te kunnen ophangen. Je dinosaurus baby mobile is nu klaar!

Zie hier nogmaals het resultaat. Hoe vind je de dinosaurus baby mobile geworden?

baby mobile,zelf een baby mobile maken,baby dinosaurus mobile
Dinosaurus baby mobile…

Toch liever een babymobiel kopen? Hier verkopen ze hele mooie!

Zie ook: