armbandje knutselen van strijkkralen,knutselen met kinderen,knutseltips en ideeen,zelf een armband maken,kralen armband maken,knutselen 6 jaar

Armbandje knutselen van strijkkralen

Een armbandje knutselen van strijkkralen is niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen. In dit blog leg ik je uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je samen met de kids heel gemakkelijk zelf een armbandje kunt knutselen. Veel plezier alvast!

Knutsel inspiratie

Knutselen met kinderen is niet alleen leuk; het is ook nog eens goed voor de motoriek en bovendien bevordert het de creativiteit. Niets zo leuk als van ‘niets’ iets te maken. En hierbij zelf te bepalen welke materialen je gebruikt, wat voor kleuren het zal hebben en ga zo maar door. Verder is het zo dat het niet veel hoeft te kosten. Vaak hoef je er niet eens iets voor te kopen. Toiletrollen, kartonnen bordjes, eierdozen, strijkkralen… Je hebt het vast allemaal wel in huis. Alleen heb je soms gewoon even wat inspiratie nodig. En die inspiratie geef ik je graag. Dit blog gaat over een armbandje knutselen, maar op mijn website vind je nog veel meer ideeΓ«n!


Armbandje knutselen met strijkkralen

Strijkkralen: ze blijven leuk en je kunt er van alles mee maken. Onderzetters bijvoorbeeld of gewoon leuke figuurtjes. Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden en op deze website vind je heel veel aantrekkelijk geprijsde strijkkralen (knutselsets). Maar nu weer even to the point… Wist je dat een armbandje knutselen met strijkkralen ook kan? Ik geef eerlijk toe: het is wat gepriegel, maar voor kinderen vanaf een jaar of 6 is het goed te doen. Hieronder leg ik je uit hoe je een armbandje van strijkkralen maakt en wat je allemaal nodig hebt om zelf zo’n leuk armbandje te maken.

Wat heb je nodig?

Een armbandje knutselen met strijkkralen: wat heb je hier allemaal voor nodig? Hieronder zet ik de benodigde materialen voor je op een rij.

  • katoen draad
  • strijkkralen
  • plakband
  • schaar
armbandje knutselen van strijkkralen,zelf een armbandje maken,armband maken tips en ideeen,knutselen met kinderen,knutselen 6 jaar,kralen armband maken,knutselen tips en ideeen

Hoe doe je dat: een armbandje knutselen met strijkkralen?

Neem wat katoendraad (geen wol, dit pluist te veel!) en knip een stuk van ongeveer 60 cm af. Klap het draad dubbel en leg het voor je neer op tafel.

Plak de lus met behulp van plakband vast aan de ondergrond. Zoals je ziet, heb je nu aan weerskanten een draad.

Tijd om met de strijkkralen aan de slag te gaan! Pak een strijkkraal en stop een van de draden door de strijkkraal heen. Doe hetzelfde met het draad aan de andere kant.

Ik weet het: zo’n armbandje knutselen met strijkkralen is wat gepriegel, maar het komt goed. Als je eenmaal beide draden door de strijkkraal heen hebt gehaald, trek je de draden iets aan en pak je weer een nieuwe kraal. Zo ga je nog een tijdje door, totdat je de gewenste lengte van je armband hebt bereikt. Maak een dubbele knoop als je klaar bent. Doe hetzelfde met de lus (nadat je deze hebt doorgeknipt).

armbandje knutselen van strijkkralen

Knoop weerskanten aan elkaar vast. En klaar is je armband!

armbandje knutselen van stijkkralen,armbandje maken met kinderen,knutselen met kinderen,knutseltip,knutselen tips en ideeen
Het restultaat: een armbandje van strijkkralen!

Zo zie je maar dat een armbandje knutselen met strijkkralen heel makkelijk is. Ga jij er ook een maken?

Zie ook: