knutsel ideeen,valentijn knutselen,happertje maken,valentijns happertje maken,valentijnsdag knutselen

Valentijnsdag knutselen: tips en ideeen

Valentijnsdag knutselen: wil je weten hoe je zelf een leuk happertje kunt knutselen voor Valentijn? Lees dan even verder. In dit blog en in de video leg ik je uit hoe je er zelf eentje kunt maken!

Valentijnsdag: de dag van de liefde

Op 14 februari is het Valentijnsdag! De dag waarop je degene(n) die je lief vindt, verrast met een kaartje, chocola, bloemen of een zelfgemaakte knutsel (zie ook mijn blog Valentijn knutselen: hartjeshanger maken). Toen ik zelf nog op school zat, vond ik Valentijnsdag altijd reuze spannend. Je wist immers maar nooit of je nog post zou krijgen van een geheime aanbidder ;-).

Een wat? Ja een happertje!

Misschien ken je het nog wel van vroeger: een happertje. Gekke naam eigenlijk, maar zo heette het echt. Ik vouwde deze vroeger met mijn vriendinnetjes van papier. Voorop ieder flapje schreven we een getal en achterop de naam van een jongen uit de klas (als je bijvoorbeeld wilde raden op wie iemand verliefd was). Verder ging het spelletje als volgt. Iemand noemde bijvoorbeeld het getal 3, waarna je het happertje 3 maal open vouwde. Dan bleven er vier getallen over. Hieruit kon iemand dan een getal kiezen. De naam achterop het desbetreffende flapje was dan van de jongen waarop je zogenaamd verliefd was. Natuurlijk kun je hierin ook variΓ«ren. Zo kun je ook bijvoorbeeld – i.p.v. namen – opdrachten achterop de flapjes schrijven. Geef iemand een kus bijvoorbeeld of vertel een mop.

Hartstikke grappig vonden we het en we hebben het dan ook heel wat keren op het schoolplein gespeeld!

Valentijnsdag knutselen: een happertje maken

Wil je weten hoe je zelf ook een happertje kunt knutselen voor Valentijnsdag? Bekijk dan onderstaande video. Echt: het is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het papier moet vouwen. Zelf gebruikt ik trouwens wat steviger papier met hartjes erop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon vouwblaadjes gebruiken. Dit vouwt ook een stuk makkelijker!

Wil je ook zo’n geinig Valentijns happertje maken? Bekijk dan onderstaande video. Veel plezier!

Nog een tip: maak mooie rozen voor je lief!

Houdt degene die je wilt verrassen met Valentijnsdag erg van bloemen? Of wil je iets moois voor Moederdag knutselen? Maak dan zelf deze mooie rozen. In het artikel over papieren bloemen knutselen lees je hoe je ze maakt!

Rozen knutselen van papier…

Valentijnsdag knutselen tip 3: een hartjes hanger voor je hartendief

valentijnsdag knutselen,hartjes hanger maken

Een hartjes hanger is ook leuk om voor Valentijnsdag te knutselen. En het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Hier lees je wat je ervoor moet doen.

Ga jij verder zelf nog iets leuks voor Valentijnsdag knutselen? Laat het weten in de comments!

Zie ook: