valentijnsdag knutselen,tips en ideeen valentijn knutselen,knutselidee valentijn,valentijnsdag kaart knutselen

Valentijnsdag knutselen: tips en ideeen

Wil je iets leuks voor Valentijnsdag knutselen? Hieronder vind je heel veel tips en ideeën voor leuke Valentijns knutsels. Een happertje bijvoorbeeld, of een vrolijke hartjes hanger. Welke knutsel vind jij het leukst?

Valentijnsdag: de dag van de liefde

Op 14 februari is het Valentijnsdag! De dag waarop je degene(n) die je lief vindt, verrast met een kaartje, chocola, bloemen of een zelfgemaakte knutsel. Toen ik zelf nog op school zat, vond ik Valentijnsdag altijd reuze spannend. Je wist immers maar nooit of je nog post zou krijgen van een geheime aanbidder ;-).

Check hier ook het blog met leuke en betaalbare Valentijnsdag cadeautjes.

Knutselen voor Valentijnsdag

Natuurlijk is het leuk om met Valentijnsdag een cadeautje te krijgen, maar nog leuker is het om een knutsel of zelfgemaakte kaart te ontvangen. Wil je zelf iets voor Valentijnsdag knutselen voor iemand waar je gek op bent of veel van houdt? Check dan onderstaande tips even voor de nodige inspiratie. Veel van de materialen die je voor de knutsels nodig hebt, kun je kopen bij Pipoos, HEMA of Bol.com. Welke knutsel vind jij het leukst?

Valentijnsdag knutselen tip 1: een happertje

Misschien ken je het nog wel van vroeger: een happertje. Gekke naam eigenlijk, maar zo heette het echt. Ik vouwde deze vroeger met mijn vriendinnetjes van papier. Voorop ieder flapje schreven we een getal en achterop de naam van een jongen uit de klas (als je bijvoorbeeld wilde raden op wie iemand verliefd was).

Verder ging het spelletje als volgt. Iemand noemde bijvoorbeeld het getal 3, waarna je het happertje 3 maal open vouwde. Dan bleven er vier getallen over. Hieruit kon iemand dan een getal kiezen. De naam achterop het desbetreffende flapje was dan van de jongen waarop je zogenaamd verliefd was. Natuurlijk kun je hierin ook variëren. Zo kun je ook bijvoorbeeld – i.p.v. namen – opdrachten achterop de flapjes schrijven. Denk bijvoorbeeld aan iemand een kus geven of een mop vertellen. Hartstikke grappig vonden we het en we hebben er dan ook heel wat keren mee op het schoolplein gespeeld!

Hoe maak je een happertje?

Wil je ook een leuk happertje voor Valentijnsdag knutselen? Bekijk dan onderstaande video. Echt: het is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het papier moet vouwen. Zelf gebruikte ik trouwens wat steviger papier met hartjes erop, maar je kunt natuurlijk ook gewoon vouwblaadjes gebruiken. Dit vouwt ook een stuk makkelijker!

knutsel ideeen,valentijn knutselen,happertje maken,valentijns happertje maken,valentijnsdag knutselen

Wil je ook zo’n geinig Valentijns happertje maken? Bekijk dan onderstaande video. Veel plezier!


Nog een tip: maak mooie rozen voor je lief!

Houdt degene die je wilt verrassen met Valentijnsdag erg van bloemen? Of wil je iets moois voor Moederdag knutselen? Maak dan zelf deze mooie rozen. In het artikel over papieren bloemen knutselen lees je hoe je ze maakt!

valentijnsdag knutselen,rozen knutselen van papier,zelf rozen maken van papier,knutselen valentijnsdag tips en ideeen,knutselidee valentijn
Rozen knutselen van papier…

Valentijnsdag knutselen tip 3: een hartjes hanger voor je hartendief

Wil je iets anders voor Valentijnsdag knutselen? Denk dan eens aan deze hartjes hanger. Valentijnsdag te knutselen. En het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Hier lees je wat je ervoor moet doen.

valentijnsdag knutselen,hartjes hanger maken

Valentijnsdag knutselen tip 4: hartjes krans

Van een kartonnen bordje kun je zoveel leuke dingen maken (check ook het blog met tips voor knutselen met een papieren bordje even). Om deze hartjes krans te maken, knip je het midden uit het bordje zodat je alleen een ‘ring’ overhoudt. Deze ring wordt de ondergrond voor je hartjes krans. Knip nu uit diverse kleuren papier hartjes uit en plak deze op de kartonnen ring. Schrijf er eventueel nog wat lieve woordjes op en klaar is je hartjes krans!

hartjes krans,valentijns krans,valentijnsdag krans van kartonnen bordje,knutselidee valentijnsdag,valentijnsdag knutselen tips en ideeen

Tip 5: Valentijnsdag kaart knutselen

Niets zo leuk als een (zelfgemaakte) Valentijnsdag kaart te ontvangen of te maken voor je lief. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de ideeën hieronder. Hier vind je overigens ook heel veel leuke Valentijnsdag kaarten.


Knutseltip 6 Valentijnsdag: zelfgemaakte sleutelhanger

Je hebt vast wel eens een pompom gemaakt. Je weet wel, zo’n bolletje van wol. Voor deze Valentijns knutsel ga je eigenlijk hetzelfde te werk als bij een pompom, alleen gebruik je nu twee harten van karton. Heb je de hartjes pompom gemaakt, maak ‘m dan aan een sleutelhanger vast. Kaartje aan met de tekst erop ‘Jij bent de sleutel tot mijn hart’ en je Valentijns knutsel is helemaal compleet!

valentijn tips en ideeen,knutsel idee valentijnsdag,sleutelhanger maken

Knutselen Valentijnsdag idee 7: vrolijke hartjesslinger

Om je huis, klas of kamer helemaal in Valentijns sfeer te brengen, kun je zelf ook deze hartjes slinger maken. Het enige wat je nodig hebt, is papier en wat touw. Spread some extra love door de kamer door wat lieve woordjes op de hartjes te schrijven…

hartjes slinger knutselen,valentijnsdag knutselen tips en ideeen,knutselidee valentijnsdag,

Snoeperig hartjes tasje

Wist je dat je van papieren bordjes ook een heel leuk tasje in de vorm van een hart kunt knutselen? Vouw twee papieren bordjes dubbel en schuif de bolle kanten in elkaar. Plak het geheel aan elkaar vast. Je hebt nu een hart. Je kunt het tasje nu gaan verven of versieren. Wij beplakten ‘m met hartjes. Is het geen snoepje…?

valentijnsdag knutselen,tips knutselen valentijnsdag,tips en ideeen valentijn,hartjes tasje,tasje van papieren bordjes,snoep hartjes tasje

Kawaï hartjes tasje

En wat dacht je van dit leuke kawaï hartjes tasje? Ook van een kartonnen bordje gemaakt. Heel simpel: je vouwt een bordje dubbel en plakt deze aan de zijkanten vast. De bovenkant laat je open, zodat er ook nog eventueel iets in gestopt kan worden. Grappig toch!

valentijnsdag knutselen tips en ideeen,valentijn knutseltips,knutselidee valentijnsdag,kawai knutselen,kawai tasje,kawai knutseltips en ideeen,tasje knutselen,tasje maken

In het blog over Knutselen met papieren bordjes vind je nog veel meer tips!


Hart van LEGO

Deze krans van LEGO kun je ook lekker in elkaar knutselen. En dan met een tekst als; “Op jou kan ik altijd bouwen…” ofzoiets. Leuk om aan je lief te geven of voor in je eigen collectie ;-). Hier te koop voor de prijs van € 12,99.

valentijnsdag knutselen tips en ideeen,hart van lego 40638

Valentijn knutseltip 11: hartjes van strijkkralen

Met strijkkralen kun je allerlei leuke dingen maken, zoals bijvoorbeeld deze hartjes. Super simpel en altijd leuk om weg te geven of te krijgen. Hang ze aan een sleutelhanger of stop ze in een envelop en gooi ze door de bus bij je ‘secret lover’…

knutseltip valentijn,valentijnsdag knutseltip,hartjes strijkkralen,lila hartjes,knutselen voor mama,knutselen voor papa,knutselen voor je vriendje vriendinnetje,knutselen opa en oma

Valentijnsdag knutselen: happy stones

Dit is ook leuk. Zoek een mooie steen, beschilder deze en leg ‘m voor de deur bij je geliefde. Wedden dat hij of zij verrast zal zijn…?

happy stones roze hartjes,knutseltip valentijnsdag,valentijn knutselen,happy stones inspiratie,happy stones tips en ideeen,happy stones voorbeelden

Check hier ook het blog met leuke en betaalbare Valentijnsdag cadeautjes.

Ga jij nog iets leuks voor Valentijnsdag knutselen?

Zie ook: