lente knutselen tips en ideeen,knutselen voorjaar,knutseltips kleuters,basisschool knutselen,knutsel idee,bloemen knutselen,vlinder knutselen,lammetje knutselen,bij knutselen,bollenveld bloemenveld

Lente knutselen: tips en ideeen

Wil je iets leuks in het thema Lente knutselen? In dit blog zet ik een aantal tips voor toffe lente knutsels voor je op een rij! Stuk voor stuk ideeΓ«n die niet alleen leuk, maar ook makkelijk zijn om te maken. Veel plezier alvast met knutselen!

De lente: een heerlijk seizoen

Wat is de lente toch een heerlijk seizoen. Na de winter lijkt het wel alsof de natuur weer wakker wordt. Alsof deze ontwaakt uit een lange winterslaap… Er komen knoppen aan de bomen, alles wordt weer groener, de bloemen beginnen weer te bloeien en er worden allerlei dieren – zoals jonge eendjes en lammetjes – geboren. Een prachtige tijd dus, waaruit we heel veel inspiratie kunnen halen voor leuke lente knutsels. Dus wil je iets leuks voor de lente knutselen? Check dan hieronder vooral de tips en ideeΓ«n even!


Lente knutselen tip 1: bloemen van papier

Als inwoner van de Bollenstreek ben ik – helemaal in het voorjaar – trots op deze streek. En dat komt vooral door alle prachtige bloemenvelden die er dan in bloei staan. Als de eerste hyacinten velden bloeien en ik er langsrijd, doe ik altijd mijn raam even open om de geur op te snuiven. Ik associeer de bloemen dus echt met de lente en dat klopt natuurlijk ook wel, want het voorjaar is natuurlijk de tijd dat de bloemen altijd weer gaan bloeien. Houd je ook zo van bloemen, maak dan eens (zelf of met je kind) hyacinten, tulpen of narcissen van papier. Niet moeilijk en na afloop heb je een leuk resultaat. Tip: zet de zelfgemaakte bloemen in een vaasje, net echt ;-).

Meer tips vind je in mijn blog over bloemen knutselen.


Lente knutselen tip 2: tulpen van wc rollen

Van wc-rollen kun je echt allerlei leuke dingen maken. Zo ook deze lieve tulpen, zijn ze niet schattig? Leuk (en makkelijk) om met je kind te maken!

lente knutselen,tulpen wc rollen,bloemen wc rollen,voorjaar knutselen,tips en ideeen knutselen thema lente,kleuter knutseltips

Meer tips vind je in het blog met tips voor het knutselen met wc rollen.


Lente knutselen idee 3: vrolijke bij

In het voorjaar – als de bloesem weer opkomt – zie je ook altijd weer allerlei bijen rondgaan. We zijn blij dat deze beestjes er zijn, want zij zorgen er immers voor dat we kunnen genieten van al dat heerlijke fruit zoals kersen, appels, peren en frambozen. Lijkt het je leuk om samen met je kind een bij te knutselen? Maak er dan eentje zoals op de afbeelding hieronder. Heel makkelijk om te maken, en gewoon ook leuk om te doen!

lente knutselen tips en ideeen,knutseltip lente,knutsel idee lente,voorjaar knutselen,kleuter knutselen

Knutseltip 4: vlinder knutselen

Als je veel bloemen hebt in de tuin, dan zul je vast ook veel vlinders zien. Zo mooi! Ze zijn er in allerlei soorten. Om onderstaande vlinder te maken, heb je alleen een ijsstokje, een papieren bordje, verf en wat decoratie als washi-tape en chenilledraad (pijpenrager) nodig. Na afloop kun je je vlinder op de deur plakken of ophangen voor het raam!

vlinder knutselen,knutselen met papieren bordje,knutselen kartonnen bordje,voorjaar knutselen tips en ideeen,knutselen basisschool,knutselen kleuterschool

Volg ons op Instagram en Facebook voor nog meer knutseltips.


Lente knutselen tip 5: lammetje/schaap

Het voorjaar is ook de tijd dat er lammetjes worden geboren. Zo schattig! Daarom de volgende knutseltip: maak van een papieren bordje, wat wattenbolletjes, papier en ijsstokjes dit leuke schaap/lammetje. Heel makkelijk om te doen en na afloop heb je een leuk resultaat!

lente knutselen,schaap knutselen,lammetje knutselen,knutselen wattenbolletjes,kleuters knutsel tips en ideeen,kleuterschool knutseltip,shawn het schaap knutselen

Tip 6: bollenveld/bloemenveld knutselen

De Bollenstreek staat erom bekend: de bollenvelden (ook wel: bloemenvelden). Zo prachtig. En elk jaar weer de moeite waard om te bezoeken! Je kunt natuurlijk zelf bloemen knutselen, maar ook deze tip mag beslist niet in het rijtje met tips in het thema Lente knutselen ontbreken. Maak zelf deze mooie bloemenvelden/bollenvelden. Om onderstaand voorbeeld te maken, heb je alleen wat papier, verf en wattenstaafjes nodig. Door te stippen met wattenstaafjes, creΓ«er je een leuk effect!

lente knutselen,voorjaar knutselen tips en ideeen,knutseltip lente,knutselen kleuters,knutselen kleuterschool,knutselen met kinderen,creabea

Ga jij nog iets leuks voor de lente knutselen?

Zie ook: