zwanger budget tips

Budget tips voor als je zwanger bent

Ben je zwanger en heb je niet veel te besteden? Hier vind je een aantal budget tips waarmee je flink kunt besparen tijdens je zwangerschap!

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Er groeit een klein wondertje in je buik en dat is natuurlijk super bijzonder. Ik hoop dat je een fijne zwangerschap hebt en dat kunt genieten van het nieuwe leven in je buik. Er komt natuurlijk een hoop op je af tijdens zo’n zwangerschap en ook zul je een aantal dingen moeten regelen. Om het allemaal een beetje betaalbaar te houden, zet ik hieronder een aantal budget tips op een rij waarmee je flink kunt besparen.

Budget tips voor tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, zijn er een hoop dingen die je aan moet schaffen. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapskleding, meubeltjes, kinderkamer accessoires, kleding voor de baby, een kinderwagen, een autostoeltje en ga zo maar door. Dit alles kan natuurlijk aardig in de papieren gaan lopen, maar heb je nu niet zo veel te besteden en wil je dat het allemaal een beetje betaalbaar blijft? Lees dan onderstaande budget tips even door.

Zwanger budget tip 1: babykamer meubels

Tijdens je zwangerschap zul je je ten eerste gaan bezighouden met de babykamer. Superleuk om mee bezig te zijn en je kunt alles natuurlijk helemaal zo inrichten zoals jij dat wilt. Wordt het een echte meisjes babykamer, een echte jongens babykamer of kies je juist voor een genderneutrale babykamer? Wat je ook kiest, het wordt vast een prachtige plek voor je kindje!

Bij een babykamer kun je er natuurlijk voor kiezen om alles nieuw te kopen, maar de prijs van een complete babykamer kan behoorlijk oplopen. Daarom de tip: kijk ook eens op een website als Marktplaats naar een tweedehands wieg of babybed of vraag eens rond in je omgeving. Wie weet, staat er nog wel ergens een mooie, antieke wieg op zolder… Tweedehands babykamer meubels zijn dan wel gebruikt, maar na een (kleine) opfrisbeurt zien ze er vaak weer uit als nieuw!

Toch nieuwe babykamer meubels kopen? Op deze website vind je vaak hele goede aanbiedingen!


Zwanger budget tips 2: zwangerschapskleding

Rond de 20 weken zul je merken dat je buikje aardig gaat groeien. Je gewone kleding gaat minder lekker zitten en het wordt tijd om wat positiekleding aan te gaan schaffen. Vraag eens rond in je omgeving voor zwangerschapskleding. Misschien heb je vriendinnen die nog positiekleding hebben liggen die je kunt lenen of kijk eens op Marktplaats naar tweedehands items. Scheelt toch weer!

Toch nog een tip als je nieuwe zwangerschapskleding wilt kopen. Schaf een paar goede basics aan, waarmee je goed kunt combineren en die lekker zitten. Draag je bijvoorbeeld graag spijkerbroeken, schaf deze dan zeker aan voor je garderobe en koop wat hippe leggings en shirtjes die lekker mee kunnen groeien met je buik. Draagt superfijn!

Check ook even het blog met tips voor leuke zwangerschapskleding.

zwangerschapskleding zeeman,zeeman positiekleding,goedkope zwangerschapskleding,goedkope positiekleding
De zwangerschapskleding collectie van Zeeman…

Budget tip 3 als je zwanger bent: gratis baby producten

Wist je dat je ook behoorlijk wat gratis baby producten kunt aanvragen als je zwanger bent? Denk aan een gratis speentje, rompertje of spuugdoekje of de Ouders van nu Zwangerbox – je vraagt ‘m hier aan – die vol zit met gratis babyspullen. die vol zit met gratis baby spullen. Welke het precies zijn en hoe je ze aan kunt vragen, lees je in mijn blog over gratis babyproducten.


Zwangerschap bespaar tip 4: maak zelf iets persoonlijks

Toen ik zwanger was, heb ik voor zowel mijn zoon als dochter zelf iets leuks gemaakt voor op de babykamer. Ik vond dit leuk en bijzonder om te doen. Voor mijn zoontje beschilderde ik vier schilderijtjes die ik bij Xenos kocht en voor mijn dochtertje maakte ik een kraanvogel baby mobiel. Ook maakte ik een keer een dinosaurus baby mobile voor iemand. Leuk om te doen en je hebt zo iets heel persoonlijks!

budget tips als je zwanger bent,zelf een baby mobile maken,zelf een baby mobiel maken,kraanvogel mobile,dinosaurus mobile,tips zelf iets maken voor de babykamer

Zwanger budget tip 5: let op aanbiedingen

Er zijn winkels die een paar keer per jaar speciale aanbiedingen hebben voor wat betreft baby spullen. Denk aan babykamer meubels, autostoeltjes, babyfoons en kinderwagens. Wist je dat het ook goedkoper is om een grootverpakking pampers aan te schaffen? Door aanbiedingen in de gaten te houden, kun je aardig wat geld besparen!

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande budget tips! Fijne zwangerschap!

Zie ook: