genderneutrale kinderkamer accessoires oyoy

Tips voor een genderneutraal babykamertje

Willen jij en je partner een babykamer die genderneutraal is? Dan zijn er veel leuke ideeën qua inrichting. In dit blog zet ik diverse tips voor een genderneutrale babykamer voor je op een rij.

Geen blauw of roze…

Willen jullie het geslacht van de baby pas weten bij de geboorte? Grote kans dan dat jullie de babykamer neutraal gaan inrichten. Of misschien kiezen jullie – net als steeds meer andere stellen – bewust voor een genderneutrale inrichting en opvoeding. Wat de reden ook is: je kunt super veel kanten op met een babykamer die genderneutraal is. Hieronder vind je een aantal tips!

Tip: check ook het blog met babykamer inspiratie even!

Tips voor een genderneutraal babykamertje

Wil je een neutrale babykamer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Check dan hieronder de tips!


Tip 1: kies voor kleuren die genderneutraal zijn

Wat zijn nu leuke kleuren die passen bij een genderneutraal kamertje? Wij kwamen op de volgende kleuren uit: geel, oranje, (mint)groen, aqua, geel en grijs en wit. Combineer je deze kleuren met mooie houten of bamboe meubeltjes, dan krijgt je baby zeker weten een prachtig mooi kinderkamertje!


Tip 2: kies voor genderneutrale accessoires

oyoy babykamer,oyoy kinderkamer,genderneutrale babykamer,genderneutrale kinderkamer,vintage kinderkamer,genderneutrale accessoires,kinderkamer decoratie,hippe babykamer decoratie

In een genderneutrale babykamer mogen leuke accessoires natuurlijk niet ontbreken. Er zijn genoeg toffe babykamer accessoires te krijgen die zowel voor een jongen als een meisje kunnen. De kinderkamer accessoires van het merk OYOY bijvoorbeeld, verkoopt hele leuke spullen in allerlei neutrale kleuren. Onderstaande items zijn hier te koop.


Tip 3 genderneutraal: combineer met hout

genderneutraal,genderneutrale babykamer,genderneutrale kinderkamer,kinderkamer genderneutraal inrichten,genderneutrale accessoires,peuterbed,my first house bed bopita

Houten meubels staan prachtig op een genderneutraal babykamertje. Hout is bovendien super goed te combineren met kleuren als grijs en (licht)geel. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit ombouwbare My First House bed van Bopita? Meer info vind je hier.


Tip 4: kies voor een neutraal thema

kinderkamer behang creative lab amsterdam,jungle babykamer,jungle kinderkamer,jungle slaapkamer,genderneutrale kinderkamer,genderneutrale babykamer,genderneutraal inrichten,genderneutraal kinderkamerbehang,genderneutraal babykamer behang,neutraal behang
Mooi behang voor op een jungle kamer…

Vind je het leuk om een thema te kiezen? Kies dan bijvoorbeeld voor een jungle babykamer. Er zijn zoveel leuke items voor op een jungle kamer te krijgen. En ieder kind – jongen of meisje – houdt van dieren en safari dus met een jungle kinderkamer kun je heel wat jaren vooruit!


Genderneutraal babykamertje tip 5: ga voor een mooie eyecatcher

rotan stoel ikea,buskbo fauteuil,stoel kinderkamer,genderneutrale kinderkamer,eyecatcher kinderkamer,eyecatcher babykamer,leuke rotan stoel

Rotan is helemaal in. Deze rotan stoel is nieuw in het assortiment van IKEA en zal het zeker goed doen op de babykamer. De prijs: € 129,-. Super hip en heerlijk om samen met je kindje in te zitten.

Ook fan van rotan? Bekijk dan hier het blog met tips voor mooie rotan meubels.


Een genderneutrale lamp

genderneutraal,genderneutrale lamp,lamp voor jongens en meisjes,lamp babykamer,leuk nachtlampje

Op een genderneutrale kinderkamer hoort natuurlijk ook een leuke lamp. Zelf ben ik helemaal weg van deze lieve nachtlampjes van IKEA. Ik vind de kleuren zo mooi!

Bekijk ook het blog met tips voor leuke kinderkamer verlichting.


Genoeg ideeën dus als je een babykamer wilt die genderneutraal is. Veel plezier met inrichten!

Zie ook: