wieg,wiegjes,mooie wiegjes,co sleepers

Een wieg: je baby heerlijk dichtbij…

Wil je – naast een gewoon baby ledikant – ook graag een wieg voor je kindje? Ik geef je groot gelijk, want het is heerlijk voor de eerste tijd na de geboorte. Er zijn tegenwoordig wel echt hele mooie wiegjes en co-sleepers te koop. In dit blog zet ik de mooiste voor je op een rij.

Je baby fijn naast je…

Toen onze kinderen baby’s waren, sliepen ze de eerste tijd na hun geboorte ook in een wiegje bij ons op de slaapkamer. Erg fijn vond ik dat. De wieg – die zo heerlijk geborgen is – stond naast mijn kant van het bed en zo was ik dicht bij mijn kleintje. Ik vond het heerlijk dat ik – als ik wakker werd – meteen mijn baby zag en ook hoorde ik alle geluidjes. In tegenstelling tot wat anderen misschien vinden, gaf dit mij juist rust!

Wil je ook graag dat je kindje de eerste weken na zijn/haar geboorte lekker naast je slaapt? En ben je nog op zoek naar een mooie bedje voor de eerste weken of denk je aan een co-sleeper? Check dan onderstaande items even!


Wieg 1: gemaakt van rotan

wiegje,rotan wieg,childhome rotan wieg

Helemaal hip: dit rotan wiegje van het merk Childhome. Leuk voor zowel een jongetje als een meisje! Ook kan ‘ie prima op een genderneutraal babykamertje of een vrolijke jungle kamer. Wordt geleverd inclusief matrasje en is hier te koop.


Wieg 2: schommelwieg

Ook IKEA heeft een heel lief wiegje in het assortiment dat ook nog eens erg betaalbaar is. Wat ik zo leuk aan deze wieg vind, is dat hij kan ‘schommelen’. Wil je dit nu niet, dan kun je de schommelfunctie ook uitschakelen via speciale klepjes aan de onderkant.

wieg ikea,schommelwieg

Bekijk ook het blog met tips voor een IKEA babykamer.


Babybedje tip 3: Scandinavisch design

zwarte wieg met houten poten,kidsmill wieg

Wat een originele wieg is dit! Zwart en met houten poten: heel leuk vind ik ‘m. Spreekt deze zwarte wieg je ook aan? Hier is ‘ie te koop.


Mooi wiegje tip 4: co-sleeper

co sleeper,snuzpod3 co-sleeper

Steeds meer mensen kiezen voor een co-sleeper. Een co-sleeper is een baby bedje dat je tegen je eigen bed kunt plaatsen en waarvan de zijkant open kan. Je kindje ligt in zijn/haar eigen bedje, maar je bent toch dicht bij elkaar. Deze co-sleeper van Snuzpod is niet alleen prachtig; ik heb mij ook laten vertellen dat ‘ie ook nog eens heel erg fijn in gebruik is. Meer informatie vind je hier.


Babynestje

doomoo cocoon babynestje,baby nestje,wiegverkleiner,ledikant verkleiner

De overgang van de buik naar een eigen bedje is voor een baby een grote verandering. Met een babynestje krijgt je kindje een heel veilig en knus gevoel. Het is als het ware een soort verkleiner dat je in het wiegje of ledikantje plaatst. Heel fijn voor je kleintje… Hier te koop.


Vintage wiegje in het blauw

childhome,baby bedje,jongens wieg

Dit bedje van het merk Childhome is ook prachtig vind ik. Sowieso vind ik de kleur heel mooi, een soort vintage blauw/groen. Het design is eenvoudig en strak, maar daar houd ik juist wel van. Hier te koop.

Houd je van vintage? Bekijk dan ook het blog over vintage commodes.


Tip 7: een hangwieg

Wat een plaatje ook: deze hangwieg. Je kunt ‘m ophangen aan het plafond of bevestigen aan een (apart verkrijgbare) standaard. Meer informatie vind je hier.


Bamboe wiegje

kids concept bamboe wieg,duurzame wieg,ecologisch,natuur,duurzaam,duurzame babykamer

Bamboe meubels zijn sowieso prachtig, maar deze bamboe wieg heeft ook nog eens een heel mooi design. Je shopt ‘m hier.


Welke bedje vind jij het mooist?

Zie ook: