zwangerschapskleding,positiekleding,waar zwangerschapskleding kopen,tips positiekleding,flared zwangerschapsjeans

Leuke zwangerschapskleding voor hippe mama’s!

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Als je verwachting bent, gebeurt er van alles in je lichaam. Het wondertje in je buik groeit en je buik groeit mee. Je zult al snel merken dat gewone kleding niet altijd meer lekker zit en dat je zwangerschapskleding nodig hebt. Maar als je voor het eerst zwanger bent, dan heb je hier misschien wel wat vragen over. Vanaf welk moment heb je bijvoorbeeld positiekleding nodig en wat is handig om te kopen?

Een buik die groeit, een baby die groeit…

Toen ik voor het eerst zwanger was, kon ik niet wachten om naar de winkel te gaan om daar te gaan shoppen voor de baby. Zwangerschapskleding kopen: daar was ik niet zo mee bezig. “Dat komt wel een keer”, dacht ik. Bovendien wilde ik ook niet al te veel geld aan positiekleding uitgeven. Je draagt zoiets eigenlijk maar korte tijd, dus ik vond het zonde om er heel veel geld aan uit te geven…

Maar dan komt er een moment dat je kleding toch echt niet meer lekker zit. Bij mij kwam dat moment toen ik zo’n 16 weken zwanger was. Gewone spijkerbroeken zaten toen echt niet meer lekker. Tijd om zwangerschapskleding te kopen dus, ik moest wel haha!

Vragen over zwangerschapskleding

Maar waar koop je nu leuke zwangerschapskleding? Hoe lang doe je er mee en wat kost positiekleding nu eigenlijk? Allemaal vragen die ik had en die jij misschien ook hebt nu je zwanger bent. Hieronder geef ik je daarom uit eigen ervaring antwoorden op deze vragen. Ik hoop dat je er iets mee kunt!


Waar op letten bij positiekleding?

Als je zwangerschapskleding koopt, dan wil je natuurlijk vooral dat het leuk staat en dat het lekker zit. Met andere woorden: je moet je er happy in voelen. Andere dingen waar je op moet letten bij het kopen van zwangerschapskleding, is dat het:

  • lekker zit
  • betaalbaar is
  • de goede maat is
  • lang mee kan
  • leuk bij je staat.

Vanaf wanneer heb je zwangerschapskleding nodig?

Geen enkel lichaam is hetzelfde natuurlijk, maar de meeste vrouwen zullen in de vierde maand van hun zwangerschap merken dat gewone kleding niet meer lekker zit. T-shirts en truien zijn het probleem niet, maar broeken – vooral spijkerbroeken en pantalons – zitten rond deze tijd vaak te strak.

Mijn tip: investeer in een fijne en mooie zwangerschapsbroek voor tijdens je zwangerschap. Schaf bijvoorbeeld een hippe flared zwangerschapsjeans of een mooie skinny zwangerschaps spijkerbroek aan. Geloof mij: er zijn heel wat winkels en webshops die leuke en betaalbare zwangerschapskleding verkopen!

flared zwangerschaps jeans,positie jeans,leuke zwangerschaps spijkerbroek,positie spijkerbroek,zwarte positiebroek

Is zwangerschapskleding duur?

Dat hoeft niet. Er zijn heel veel leuke winkels die betaalbare of goedkope positiekleding verkopen. Zeeman bijvoorbeeld heeft leuke zwangerschapskleding in het assortiment die echt niet duur is.


Hoeveel positiekleding heb je nodig?

Dat verschilt natuurlijk per persoon en is afhankelijk van je budget. De een koopt een paar items en de ander schaft een compleet nieuwe garderobe aan. Over het algemeen zou ik zeggen: schaf in ieder geval een paar fijne basics aan, waarmee je leuk kunt combineren. Dus een of twee mooie zwangerschapsbroeken, een leuke rok en/of leggings en een paar mooie shirtjes. Hier kun je dan vervolgens weer een tof vest of een leuk jasje overheen dragen.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van het seizoen wat je koopt. In de zomer schaf je wellicht een zwangerschapsbadpak aan en in de winter een warme zwangerschapsjas, zoals deze leuke hieronder. Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt en informeer ook even in je omgeving of je wellicht iets kunt lenen.

zwangerschapskleding,zwangerschapsjas,positie winterjas,zwangerschaps winterjas,vero moda zwangerschapskleding,leuke positiekleding,winterjas luipaardprint,hippe zwangerschapskleding

Welke maat zwangerschapskleding heb je nodig?

Je kunt bij het kopen van positiekleding gewoon van je eigen kledingmaat uitgaan. Wat heel handig is, is dat veel zwangerschapsbroeken verstelbaar elastiek bevatten, waarmee je de broek ook nog wat losser kunt maken als het nodig is. Ideaal!


Waar koop je leuke zwangerschapskleding?

Hieronder vind je een aantal winkels/webshops die zwangerschapskleding verkopen. Hier komen ze:


Zwangerschapskleding: hoe lang draag je het?

Heel eerlijk: na mijn bevalling(en) ben ik nog een tijdje zwangerschapskleding blijven dragen. Je bent die buik niet zomaar kwijt en daarbij zit het gewoon lekker de eerste tijd dat je met je kindje bent. Je merkt het vanzelf als je weer toe bent aan normale kleding ;-).

Wat voor zwangerschapskleding ga jij kopen?


Zie ook: