kinder waterflosser,wp 260 nano kids waterpik,tandenpoeten kind,tanden poetsen kind tips

Kinder waterflosser voor nog schonere tanden

Sinds een tijdje hebben we een speciale kinder waterflosser in huis: de WP-260 Nano Kids van het merk Waterpik. In deze review vertel ik je meer over dit apparaat en lees je wat mijn kinderen van deze waterflosser voor kinderen vinden.

Artikel i.s.m. Waterpik

Kinder waterflosser voor een nog schoner gebit

Sindskort hebben we een speciale kinder waterflosser in huis: de WP-260 Nano Kids van het merk Waterpik. De kinderen maken hier na het tandenpoetsen hun gebit nog verder mee schoon. Vooral onze oudste (hij is negen) heeft aardig wat last van tandplak en soms ook tandsteen en moet hiervoor regelmatig extra naar de tandarts. Daar krijgt hij nog meer tips op het gebied van tanden poetsen en leert hij hoe hij zijn gebit beter schoon kan houden. Flossen met flosdraad werkt bij hem gewoon niet (bij welk kind wel?) en toen ik hoorde van dit apparaat, trok deze direct mijn aandacht. De waterflosser zou maar liefst 99,9% meer tandplak verwijderen, dus ik was er heel benieuwd naar. Extra leuk dus toen we hoorden dat we het apparaat mochten uitproberen!

Over de kinder waterflosser

De WP-260 Nano Kids is er voor kinderen vanaf 6 jaar en ziet er van zichzelf fris en vrolijk uit. Leuk detail is dat er 20 stickers in de verpakking zitten, waarmee kinderen de kinder waterflosser nog verder kunnen ‘opleuken’ en een eigen uitstraling kunnen geven. Zeker iets wat kinderen leuk vinden om te doen!

kinder waterflosser,wp-260 nano kids waterpik,tanden poetsen kind,tandenpoetsen tips

Dan over het apparaat zelf. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien, bestaat het apparaat uit een basis, een groen bakje waar je het water in doet (kan ook als deksel worden gebruikt) en de waterflosser zelf.

Op de basis bevinden zich twee knoppen: één waarmee je het apparaat gemakkelijk aan en uit kunt zetten en een draaiknop waarmee je kind de druk kan bepalen (wij hebben ‘m standaard op 1 staan). Let op: zet de aan/uit knop pas aan op het moment dat je echt begint met flossen, anders krijg je een waterballet! Been there, done that.. πŸ˜‰

Op de waterflosser zelf bevindt zich een groen schuifknopje, waarmee je diverse ‘tips’ op de flosser kunt klikken en er weer af kunt halen. In de verpakking van de WP-260 Nano Kids bevinden zich twee tips: eentje voor algemeen gebruik en eentje die speciaal bedoeld is voor beugels. Omdat onze kinderen (nog) geen beugel hebben, gebruiken we alleen de eerste tip.

Wat vinden onze kinderen van de WP-260 Nano Kids?

Vanaf het moment dat we de kinder waterflosser in huis hebben, vinden ze het heel interessant om ‘m te gebruiken. Natuurlijk was het even wennen in het begin, maar nu we precies weten welke stand het beste werkt voor de kinderen en hoe ze de waterflosser vast moeten houden, weten we eigenlijk niet meer beter. De kinderen gebruiken de waterflosser standaard na het tandenpoetsen ‘s avonds en vinden het leuk om te doen. Ze denken er zelf aan en de oudste zei laatst nog dat zijn tanden zo “lekker fris en schoon” aanvoelden. We zijn dus heel tevreden over het apparaat en kijken stiekem wel een beetje uit naar ons volgende tandartsbezoek. Geloof mij, dat is wel eens anders geweest… πŸ˜‰

Ook benieuwd geworden naar dit product? De WP-260 Nano Kids is hier te koop.

Zie ook: