baby mobiel,baby mobiel diy,baby mobile diy,kraanvogel baby mobiel,kraamcadeaus zelfgemaakt

Zelf een kraanvogel baby mobiel maken

Vlak voordat mijn zoontje geboren werd, schilderde ik vier schilderijtjes voor op zijn kamertje. Voor mijn dochtertje wilde ik ook graag iets persoonlijks maken voor op de babykamer. Een baby mobiel misschien? Omdat ik ‘iets’ met kraanvogels heb, besloot ik een kraanvogel mobiel te maken. Lees hier ook hoe je zelf een dinosaurus baby mobiel kunt knutselen.

Over de kraanvogel

Over de hele wereld, maar vooral in Oost-AziΓ«, is de kraanvogel symbool van gezondheid, lang leven, trouw en geluk. Ook staat de kraanvogel symbool voor vrede. Bovendien gaat de legende dat je wens werkelijkheid wordt als je duizend kraanvogels vouwt. Dus mocht je tijd over hebben… ;-).

Kraanvogel baby mobiel knutselen: wat heb je nodig?

Zelf een kraanvogel baby mobile knutselen, is niet moeilijk. Wel heb je er natuurlijk wat spullen voor nodig en je moet even weten hoe je de kraanvogels vouwt. Voor de mobiel heb je nodig:

Hoe maak je een kraanvogel baby mobile?

Al met al ben ik denk ik maar twee uurtjes bezig geweest om de mobiel in elkaar te knutselen. Het meeste werk zat ‘m in het vouwen van de kraanvogels (lees verderop de uitleg). Als je dit eenmaal hebt gedaan, hoef je er alleen nog maar een gaatje in te maken en de wol of het draad eraan te bevestigen. Dit draad knoop je dan vervolgens om de stok heen, en klaar ben je. Nu hoef je de mobile alleen nog maar op te hangen :-).

baby mobiel,kraanvogel baby mobiel maken,baby mobile diy

Zo vouw je een kraanvogel baby mobiel

Met onderstaand filmpje leer je hoe je een kraanvogel van papier vouwt. Het begin is misschien even ingewikkeld, maar als je eenmaal weet hoe het moet, dan gaat het vouwen een stuk sneller. Ik vouwde in totaal tien kraanvogels voor aan de stok. Tip: oefen voordat je met mooi origami papier aan de slag gaat eerst met gewone vierkante vouwblaadjes. Hierdoor verspil je geen duur papier. Succes!

Inmiddels is mijn dochter drie en de mobiel hangt nog steeds op haar kamer. Een uniek item op haar kamer, en ik krijg er nog altijd leuke reacties op!

Liever toch een mooie baby mobiel kopen? Kijk dan hier.

Zie ook: