groep 3,je kind naar groep 3,wat heeft je kind nodig voor groep 3,schoolspullen groep 3,kinder rugzak,grotere rugzak,meisjes rugzak,jongens rugzak,meisjes rugtas,jongens rugtas

Wat heeft je kind nodig voor groep 3?

In september gaat onze jongste alweer naar groep 3. Ik zie haar nog voor het eerst het schoolplein op lopen toen ze vier was. Wat gaat de tijd toch snel, de kleutertijd is echt om gevlogen. Rekenen, lezen en schrijven: in groep 3 is het tijd voor het echte werk!

Hoewel het per school verschilt, herinner ik mij van onze oudste nog dat we een aantal spullen zelf moesten aanschaffen toen hij naar groep 3 ging. Denk aan een schaar en een lijmstift. Maar wat zijn nu nog meer spullen die je kind nodig heeft voor groep 3? Ik zet het hieronder voor je op een rij.

Groep 3: welke schoolspullen heeft je kind nodig?

Hieronder lees je welke schoolspullen je kind nodig heeft als hij of zij naar groep 3 gaat. Een aantal zaken zul je al wel in huis hebben, maar toch zijn er ook dingen waar je misschien nog geen rekening mee hebt gehouden. Twijfel je ergens aan? Informeer dan even bij school, zij kunnen het je zeker vertellen.


Groep 3: tijd voor een grote rugzak!

Waar je kind in de kleuterklas nog uit de voeten kon met een schattig klein rugtasje, is het in groep 3 echt wel tijd voor een wat grotere rugzak. Dit, omdat je kind vaker aan de slag zal gaan met schriftjes en werkboeken. Heeft je kind nog een leuke meisjes rugzak of jongens rugzak nodig? Check dan vooral deze website even.

groep 3,kinder rugzak carlijn q,rugzak basisschool,kinder rugtas,hippe rugzak,hippe rugtas,meisjes rugtas,jongens rugtas
Hippe kinder rugzakken van Carlijn Q…

In het artikel Rugzak: de hipste rugtassen voor jongens en meisjes vind je trouwens nog meer tips!


School drinkbeker

Voor het 10-uurtje of de lunch heeft je kind natuurlijk ook een fijne drinkbeker nodig. Eentje die niet lekt en die het liefst in de afwasmachine kan. Zelf ben ik erg enthousiast over het merk Mepal. Hier thuis hebben we verschillende bekers van dit merk in de kast staan. De spullen zijn lekvrij zijn en kunnen een tegen een stootje. Daarbij is alles ook nog eens 100% BPA-vrij is, dus vrij van schadelijke stoffen. Wel zo fijn!

Zelf vind ik deze drinkbeker erg leuk. Hij is hier te koop.

mepal drinkbeker leopard,meisjes drinkbeker school,hippe drinkfles,hippe drinkbeker

Bakje voor het bewaren van het 10-uurtje

Bij ons op school is – ook in groep 3 – de regel voor de ochtendpauze: 3 x per week fruit en 2 x per week koek. Nu kun je natuurlijk een losse banaan, appel of koek meegeven, maar mijn kinderen vinden het altijd fijn als het (gesneden) in een bakje zit. Er zijn allerlei leuke bakjes voor kinderen te koop, zoals de bakjes hieronder. De set is in meerdere varianten verkrijgbaar en hier te koop.

groep 3,bakjes petit monkey,10 uurtje school,bakje om fruit in te bewaren
Hippe bakjes van Petit Monkey…

Broodtrommel

Als je kind vaker zal overblijven, heeft hij of zij natuurlijk wel een fijne broodtrommel nodig. Een lunchbox die er niet alleen leuk uitziet, maar die ook lang meegaat en in de afwasmachine kan. Zoek je zo’n lunchtrommel? Wat vind je dan van deze LEGO broodtrommel? Hier te koop.

groep 3,lunchbox kind,lunchtrommel kind,kinder broodtrommel,lego broodtrommel
Supercool toch, deze LEGO lunchboxen…

Wat ook leuk is voor groep 3, is een broodtrommel met de naam van je kind erop. En met illustraties erop die je kind leuk vindt. Zo heeft je kind echt zijn/haar eigen lunchbox. Uniek toch? Wij hebben dit ook eens laten maken en reken maar dat de trommel in de smaak viel. Vind jij dit ook leuk? Via deze website kun je een broodtrommel met de naam van je kind erop laten maken.

broodtrommel met naam erop,broodtrommel personaliseren,mepal broodtrommel personaliseren

Koeltasje

Vooral als het wat warmer is en je kind blijft over, dan kan een koeltasje uitkomst bieden. Zo blijft het eten en drinken van je kind lekker koel. Er zijn allerlei leuke kinder koeltasjes te koop, zelf heb ik onderstaand tasje van in huis. Deze is hier te koop.


Groep 3: gymkleding en gymschoenen

Bij ons hoeven de kleuters nog geen speciale gymkleding aan, maar vanaf groep 3 moet dit wel. Tijd dus om een leuk sportsetje voor je kind te kopen. En vergeet ook zeker de gymschoenen niet!

Hier vind je volop gymkleding en gymschoenen.


Gymtas

Net als een rugzak, heeft je kind in groep 3 ook een gymtas nodig om gymspullen in te bewaren. De gymtas van je kind blijft dan meestal op school liggen en vlak voor de vakantie wordt ‘ie mee naar huis gegeven om de inhoud ervan weer eens te kunnen wassen. Hier vind je allerlei leuke gymtasjes, zowel voor jongens als meisjes.

Bekijk hier ook het blog Gymkleding kind: hippe sportkleding om lekker in te bewegen.


Multomap

Als je kind naar groep 3 gaat, dan vragen sommige scholen ook of je een multomap wilt aanschaffen. Dit om werkjes e.d. in te kunnen bewaren. Weet je niet zeker of je een multomap moet aanschaffen? Vraag het dan even na bij je school.


Pen om mee te leren schrijven

Omdat je kind in groep 3 echt zal gaan leren schrijven, wordt soms ook gevraagd om een speciale pen aan te schaffen. Het merk Stabilo heeft speciale, ergonomische pennen die heerlijk in de hand liggen en lang meegaan. Ze zijn er zowel voor linkshandigen als rechtshandigen. Hier te koop.

groep 3,leren schrijven kind,stabilo pen

Veel plezier en succes alvast in groep 3!

Zie ook: