land van bartje,landal land van bartje ponys verzorgen,ponyranch land van bartje,leuk vakantiepark met kinderen,huisje huren met kinderen,gezinsvakantie nederland,paardenvakantie nederland,pony rijden nederland

Ponypret in het land van Bartje

Het Landal park Het land van Bartje ligt in het Drentse plaatsje Ees, in de buurt van de Hunebed Highway (jawel!). Het is een van de leukste Landal parken, als je het mij vraagt. Het land van Bartje is niet massaal, en toch is er van alles te doen op dit leuke vakantiepark. Met als hoogtepunt: de ponyranch die zich op het vakantiepark bevindt!

“Bartje… Wie is dat dan?”

Voordat we naar Het land van Bartje gingen, vroegen mijn kinderen zich natuurlijk af wie nu toch precies die Bartje was. “Bartje is een Drents jongetje dat bekend is geworden door een televisieserie van vroeger”, legde ik uit. “Hij hield niet van bruine bonen en toen hij ze moest eten, zei hij boos “ik bid niet veur brune bonen” (Drents voor: “ik houd niet van bruine bonen en ik eet ze niet”). “Ja ja…”, zag ik mijn kinderen denken… Ik denk dat ze zich aardig konden verplaatsen in Bartje, want ook zij houden niet van bruine bonen ;-).

land van bartje,beeld bartje,landal park,tips leuk landal park voor kinderen,tips leuk vakantiepark
Op de foto met Bartje…

“Hee, daar heb je Bollo!”

Eerder verbleven wij o.a. in vakantiehuisjes van Landal Coldenhove en Landal Miggelenberg en huurden wij een strandhuisje in Julianadorp. Gemiddeld huren wij zo twee keer per jaar een huisje bij Landal en dat bevalt altijd goed. De vakantiewoningen zien er altijd netjes uit en op de parken zelf is er voor de kinderen ook van alles te doen. Dat het land van Bartje heel kindvriendelijk is, merkten we al direct bij aankomst. Want daar stond Bollo ons al op te wachten met muziek en limonade. Een goed begin van ons weekendje weg!

land van bartje,aankomst bollo,landal bollo

Paardenpret op de ponyranch

land van bartje landal,ponyrijles,pony's land van bartje,ponyranch land van bartje

Wat echt uniek is aan dit park, en wat voor veel gezinnen ook de reden is om naar dit kindvriendelijke vakantiepark te gaan, zijn de ponyranch en de vele pony- en paardenactiviteiten die door het vakantiepark en in de omgeving worden georganiseerd. Liefhebbers van pony’s en paarden kunnen hier echt hun hart ophalen! Na aankomst boekten we meteen een ponyrijles voor onze kinderen. Dit kost een paar euro, maar dan leren ze ook echt de basisbeginselen van het paardrijden. Van te voren mogen ze zelf de pony’s verzorgen; van borstelen tot invlechten… Echt superleuk! Naast de ponyrijles, kunnen kinderen ook ponyritjes door het bos of het park maken. En ervaren ruiters kunnen in de omgeving ook prachtige bosritten te paard maken.

land van bartje,landal land van bartje ponys verzorgen,ponyranch land van bartje

Van alles te doen bij Het land van Bartje

Naast de ponyranch, zijn er natuurlijk nog veel meer leuke plekken op het park. Zo is er een zwembad met leuke glijbanen en een apart peuter- en kleutergedeelte. Buiten is er een grote speeltuin met zand- en watertafels en een grote voetbalkooi. Naast een leuke minigolfbaan, is er ook een tennisbaan waar je prima een balletje kunt slaan. Bartje’s Boerderij is the place to be voor allerlei kinderactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan koekjes bakken, een minidisco en knutselen. In Bartje’s Boerderij bevindt zich ook een grote indoor zandbak waar de kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt hier trouwens ook prima koffie drinken of een tosti eten. Uitgebreid eten kan bij het Smulpunt of het Γ  la carte restaurant ‘Het land van Bartje’; dit restaurant heeft, naast dat je er goed kunt eten, ook leuke speelmogelijkheden voor de kids!

kinderactiviteiten land van bartje,animatie land van bartje

Tips omgeving land van Bartje

Wij sloten ons geslaagde weekend met familie af met een bezoek aan Attractiepark Drouwenerzand. Dit park is in 2017 door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe. In het park vind je allerlei leuke attracties en speeltoestellen, maar wat het park helemaal uniek maakt, is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van fruit, belegde broodjes, frites, snacks, soep, koffie, limonade en ijsjes. Een all-in attractiepark dus!

Andere tips in de omgeving zijn:

  • Fietsen door de Drentse bossen
  • Hunebedden bekijken (de grootste ligt vlakbij in de buurt!)
  • Boomkroonpad
  • Kabouterland in Exloo
  • Plopsa Indoor Coevorden

Ook benieuwd naar Het land van Bartje? Check dan de website van Landal even.

Zie ook: