sjabrak en zadel pony's land van bartje,logo land van bartje op zadel

Ponypret in het land van Bartje

Het Landal park Het land van Bartje ligt in het Drentse plaatsje Ees, in de buurt van de Hunebed Highway (jawel!). Het is een van de leukste Landal parken, als je het mij vraagt. Het land van Bartje is niet massaal, en toch is er van alles te doen op dit leuke vakantiepark. Met als hoogtepunt: de ponyranch die zich op het vakantiepark bevindt!

“Bartje… Wie is dat dan?”

Voordat we naar Het land van Bartje gingen, vroegen mijn kinderen zich natuurlijk af wie nu toch precies die Bartje was. “Bartje is een Drents jongetje dat bekend is geworden door een televisieserie van vroeger”, legde ik uit. “Hij hield niet van bruine bonen en toen hij ze moest eten, zei hij boos “ik bid niet veur brune bonen” (Drents voor: “ik houd niet van bruine bonen en ik eet ze niet”). “Ja ja…”, zag ik mijn kinderen denken… Ik denk dat ze zich aardig konden verplaatsen in Bartje, want ook zij houden niet van bruine bonen ;-).

landal land van bartje,beeld bartje,
Milan en Evy op de foto met Bartje…

“Mam, daar heb je Bollo!”

Eerder verbleven wij in een vakantiehuisje op Landal Coldenhove en huurden wij een strandhuisje in Julianadorp. Gemiddeld huren wij zo twee keer per jaar een huisje bij Landal en dat bevalt altijd goed. De vakantiewoningen zien er altijd netjes uit en op de parken zelf is er voor de kinderen ook van alles te doen. Dat Landal Het land van Bartje heel kindvriendelijk is, merkten we al direct bij aankomst. Want daar stond Bollo ons al op te wachten met muziek en limonade. Een goed begin van ons weekendje weg!

het land van bartje-milan met bollo
Altijd leuk om Bollo weer te zien!

Paardenpret op de ponyranch

het land van bartje landal,ponyrijles,pony's land van bartje,ponyranch land van bartje
Leren stappen, halthouden en sturen tijdens de ponyrijles…

Wat echt uniek is aan dit park, en wat voor veel gezinnen ook de reden is om naar dit kindvriendelijke vakantiepark te gaan, zijn de ponyranch en de vele pony- en paardenactiviteiten die door het vakantiepark en in de omgeving worden georganiseerd. Liefhebbers van pony’s en paarden kunnen hier echt hun hart ophalen! Na aankomst boekten we meteen een ponyrijles voor onze kinderen. Dit kost een paar euro, maar dan leren ze ook echt de basisbeginselen van het paardrijden. Van te voren mogen ze zelf de pony’s verzorgen; van borstelen tot invlechten… Echt superleuk! Naast de ponyrijles, kunnen kinderen ook ponyritjes door het bos of het park maken. En ervaren ruiters kunnen in de omgeving ook prachtige bosritten te paard maken.

het land van bartje,landal land van bartje ponys verzorgen,ponyranch land van bartje
Van te voren de pony’s verzorgen…

Van alles te doen bij Het land van Bartje

Naast de ponyranch, zijn er natuurlijk nog veel meer leuke plekken op het park. Zo is er een zwembad met leuke glijbanen en een apart peuter- en kleutergedeelte. Buiten is er een grote speeltuin met zand- en watertafels en een grote voetbalkooi. Naast een leuke minigolfbaan, is er ook een tennisbaan waar je prima een balletje kunt slaan. Bartje’s Boerderij is the place to be voor allerlei kinderactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan koekjes bakken, een minidisco en knutselen. In Bartje’s Boerderij bevindt zich ook een grote indoor zandbak waar de kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt hier trouwens ook prima koffie drinken of een tosti eten. Uitgebreid eten kan bij het Smulpunt of het à la carte restaurant ‘Het land van Bartje’; dit restaurant heeft, naast dat je er goed kunt eten, ook leuke speelmogelijkheden voor de kids!

het land van bartje,kinderactiviteiten land van bartje,animatie land van bartje
Bij Bartjes Boerderij kun je van alles knutselen!

Tips omgeving land van Bartje

Wij sloten ons geslaagde weekend met familie af met een bezoek aan Attractiepark Drouwenerzand. Dit park is in 2017 door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe. In het park vind je allerlei leuke attracties en speeltoestellen, maar wat het park helemaal uniek maakt, is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van fruit, belegde broodjes, frites, snacks, soep, koffie, limonade en ijsjes. Een all-in attractiepark dus!

Andere tips in de omgeving zijn:

  • Fietsen door de Drentse bossen
  • Hunebedden bekijken (de grootste ligt vlakbij in de buurt!)
  • Boomkroonpad
  • Kabouterland in Exloo
  • Plopsa Indoor Coevorden

Ben jij ook in Het land van Bartje geweest en heb je leuke tips? Laat het weten in de comments! 

Zie ook: