Huisje Veluwe bij Landal Miggelenberg: rust, ruimte en natuur

Een midweek weg zijn en het gevoel hebben alsof je veel langer bent weg geweest… Na een paar dagen in een huisje op de Veluwe van Landal Miggelenberg waren wij weer helemaal opgeladen. In dit blog vertel ik je waarom dit park van Landal zo fijn is om naartoe te gaan en lees je wat er zoal te doen is in dit fijne vakantiepark op de Veluwe.

Huisje Veluwe: terug naar de natuur

Af en toe is het fijn om even aan de drukte te ontsnappen. Geen files en dagelijkse verplichtingen, maar alleen maar rust, ruimte en natuur om je heen. Onthaasten en gewoon even met elkaar zijn. Een vakantie bij Landal is dan ideaal vinden wij. Voor een (mid)week of weekend zit je er vaak zo en je bent er echt even tussenuit.

Week eerder kerstvakantie

Inmiddels zijn wij al meerdere keren in Landal Miggelenberg geweest en dat heeft vooral te maken met de omgeving. De eerste keer dat wij in Miggelenberg waren, was in december 2021. Dat was toen de week voor de kerstvakantie – toen er weer een lockdown was aangekondigd. “Gaan we echt drie weken thuis zitten of gaan we naar Landal?” vroegen we onszelf toen af. De keuze was snel gemaakt! Landal had nog plek. Qua werk was het ook mogelijk en we wisten van ons verblijf in Landal Coldenhove al dat de Veluwe mooi is, dus boekten we een midweek Landal Miggelenberg.

Huisje op de Veluwe

Landal Miggelenberg ligt in een prachtige bosrijke omgeving in het plaatsje Hoenderloo. Perfect als je een huisje op de Veluwe wilt boeken wat ons betreft. Het park ligt midden in de natuur en beschikt over allerlei faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin, een bowlingbaan en een mooi restaurant. Ook ligt het park vlakbij talloze leuke plaatsjes en bezienswaardigheden. Vanuit het park wandel je zo het bos in. Mochten je kids het leuk vinden, dan kun je hier zelfs met de boswachter op pad!

huisje veluwe,wandelen veluwe,landal miggelenberg bos
Bij Landal Miggelenberg kun je heerlijk wandelen

“Kijk mam, dat huis heeft een glijbaan!”

Onze kinderen wisten niet wat ze zagen toen ze het boomhut huis tegenover de speeltuin zagen liggen. Dit zogeheten “tree-house” is voor vier personen en beschikt over twee slaapkamers en een glijbaan, waar je vanaf het terras af kunt roetsjen. Hier kun je zien hoe het boomhut huis er uitziet, te gek toch?!

Een glijbaan vanaf je terras: hoe cool is dat?!

Wild spotten

Beide keren dat wij in Miggelenberg waren, hebben we het heerlijk gehad. Vanuit je huisje loop je zo het bos in, waar je prachtige wandelingen kunt maken en zelfs naar een wildscherm toe kunt lopen. Natuurlijk hebben wij dit ook gedaan en we hadden geluk! Door de gaten van het scherm zagen wij een groep wilde zwijnen oversteken. Bijzonder om te zien. In het gebied leven trouwens ook veel herten, vossen en zelfs moefflons (wilde schapen).

“Wilde zwijnen gespot!” Iedereen in rep en roer ;-)…
Wilde zwijnen op de Veluwe

Speeltuin en zwembad

Zoek je een huisje op de Veluwe en wil je dat er voor de kinderen ook iets te doen is? Dan zit je bij Landal Miggelenberg helemaal goed. Er is namelijk van alles te doen voor de kids. Zo kun je o.a. gaan mini-golfen en bowlen en is er een prachtige grote (natuur)speeltuin met een kinderboerderij. Ook is er een speciaal voetbalveldje waar lekker gebald kan worden. En vergeet ook het zwembad niet. Hier vind je o.a. een stroomversnelling en een glijbaantje en voor kleine kindjes is er ook een speciaal peutergedeelte.

huisje veluwe,speeltuin landal miggelenberg,natuurspeeltuin,huisje hoenderloo
De speeltuin van Landal Miggelenberg

Tip: neem de stepjes mee!

Onze kinderen vonden het heerlijk dat ze zo veel en zo goed konden steppen in het park, want: heuvelachtig met geasfalteerde paden. Bovendien konden ze zich volop uitleven in de grote speeltuin. Ook hebben ze nog geitjes mogen voeren op de kinderboerderij en de wandeling naar het wildscherm en het zien van de wilde zwijnen vonden ze helemaal geweldig!

Bollo op bezoek

Hoogtepunt tijdens ons verblijf was toch wel dat Bollo bij ons op bezoek kwam in het huisje. Dit hadden we van tevoren gereserveerd. Dat die grote, vriendelijke beer zou langskomen, wisten onze kinderen niet, maar wat waren ze verrast!

huisje veluwe,landal miggelenberg,bollo op bezoek,mascotte landal greenparks,huisje huren op de veluwe,huisje veluwe met hond

Tips Veluwe met kinderen

Hoewel je je op het park zelf prima zult vermaken, zijn er ook buiten het park allerlei leuke dingen te doen. Hieronder vind je een aantal tips:

Huisje Veluwe huren met hond?

Zoek je een leuk vakantieadres voor een vakantie met hond? Ook dan zit je bij Landal Miggelenberg goed. Je kunt hier namelijk speciale hondenbungalows boeken en speciale wandelingen met je hond maken. Het park biedt ook faciliteiten, zoals een hondendouche en een veld waar honden los mogen lopen. Meer weten? Hier lees je er meer over.

Lijkt het je ook leuk, zo’n huisje op de Veluwe? Op de website van Landal vind je nog meer informatie.

Zie ook: