Landal Twenhaarsveld: ideaal huisje met hond in Nederland

In de meivakantie waren wij met ons gezin in Landal Twenhaarsveld: een heerlijk vakantiepark waar ook je hond van harte welkom is. Ben je ook op zoek naar een leuk huisje met hond in Nederland en wil je weten wat er voor je viervoeter allemaal te doen is op dit bungalowpark in Overijssel? Lees dan vooral even verder.

Huisje met hond op een hondvriendelijk vakantiepark

Inmiddels hebben wij al heel wat parken van Landal bezocht. Maar nog niet eerder waren wij op Landal Twenhaarsveld in Holten Overijssel geweest. In de meivakantie van 2022 kozen wij voor dit vakantiepark, omdat het ook allerlei leuke faciliteiten heeft voor honden. En aangezien wij sinds februari een Golden Retriever hebben, wilden wij graag een huisje huren in een hondvriendelijk vakantiepark. Toen wij zagen wat er allemaal op Twenhaarsveld te doen is voor honden, besloten we meteen te boeken.

Honden huisje

Een honden huisje vind je op veel parken van Landal en dus ook in Twenhaarsveld. Het fijne aan zo’n huisje is dat deze allereerst voorzien is van een hondenbench en een kunststof hondenmand. Fijn, want het scheelt een hoop ruimte in de auto als je deze niet hoeft mee te nemen. Een voer- en drinkbak staat ook al klaar bij aankomst in je huisje; je eigen bakken kun je dus ook lekker thuis laten. Wat ook zo fijn is aan deze huisjes, is dat ze beschikken over een omheinde tuin. Je hond kan hier dus los, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij/zij ervandoor gaat.

Helaas waren de honden huisjes – toen wij boekten – al weg, dus boekten wij een normaal 4-persoons huisje waar ook huisdieren waren toegestaan. Dit ging ook prima. Voor onze Charlie namen we een speciale grondpen mee, waar ze met een lange lijn aan was bevestigd. Echt heel fijn om te hebben, zo’n ding! Zo kon ze overdag lekker in de tuin op takjes kauwen en hoefden we niet te vrezen dat ze er in een onbewaakt moment vandoor zou gaan ;-). 

grondpen camping,aanlegspiraal,tips vakantie met hond
Lekker kauwen op stokjes in het gras…

Op de Instagram pagina van Jongens en meiden vind je ook een filmpje van onze vakantie in Landal Twenhaarsveld!

Losloopgebied

Hoewel je viervoeter op het hele park aangelijnd moet zijn (begrijpelijk), is het natuurlijk ook heerlijk als je hond ook af en toe even lekker los kan lopen en rennen. Als je dit ook belangrijk vindt, dan zul je hier – net als wij – wel enthousiast van worden. Op Twenhaarsveld vind je namelijk een heel fijn losloopgebied voor honden. Een meertje met een strandje eromheen. Onze hond heeft hier zo van genoten. Regelmatig waren hier ook andere honden te vinden en konden ze heerlijk met elkaar spelen en zwemmen. Superleuk!

huisje met hond landal twenhaarsveld,leuk vakantiepark voor mensen met een hond,hondvriendelijk vakantiepark,losloopgebied landal twenhaarsveld,parken van landal die geschikt zijn voor honden,leuk vakantiepark voor honden
Strand met meer op Landal Twenhaarsveld

Overigens vind je op Twenhaarsveld ook een speciale honden trimbaan. Leuk als je een liefhebber bent van honden agility of het gewoon leuk vindt om je hond trucjes en commando’s aan te leren. 

Honden douches

Zo’n strandje met een meer erbij is natuurlijk geweldig, maar de kans is groot dat je hond naderhand wel ‘under the Mudder’ zit. Ook daar heeft Landal Twenhaarsveld een oplossing voor. Zowel bij het losloopgebied als bij de receptie vind je namelijk een speciale honden douche waar je je viervoeter weer even kunt fatsoeneren ;-). Die van ons vond het ook wel even lekker om afgespoeld te worden. Gelukkig scheen de zon volop toen wij er waren, waardoor onze hond weer snel was opgedroogd. Gelukkig maar, want onze waterblazer hadden wij thuis gelaten. 

huisje met hond,landal twenhaarsveld dog wash
De Dog Wash bij de receptie…

Uit eten met je hond

Van kip carpaccio tot knakworst: in de brasserie op Twenhaarsveld hebben ze een speciaal menu voor je viervoeter. Hoe leuk?! Dus wil je lekker uit eten in het restaurant met je hond, dan kun je hier prima terecht. Het beviel ons tenminste prima. Terwijl wij lekker zaten te eten, lag onze Charlie heerlijk rustig onder tafel te genieten van haar ‘super-de-luxe maaltje’. Zonder dat wij er zelf om hoefden te vragen, werd er ook meteen een bak met water bij onze tafel neergezet. Heel fijn dat ze hier zo met hondenbaasjes meedenken :-). 

restaurant hond,uit eten met een hond
Onze Charlie ‘koos’ voor de kip carpaccio… 😉

Fiets met hondenkar huren

De omgeving waar dit vakantiepark ligt, is echt prachtig. Vanaf het park loop je zo Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op. Het centrum van Holten is leuk, en om de hoek ligt ook de Holterberg. Als je er dan toch bent, dan moet je die natuurlijk wel even gezien hebben! Onze hond kon gezellig mee, omdat we bij de receptie een fiets met hondenkar hadden gehuurd. Op naar de Holterberg dus! Onderweg heerlijk geluncht en eenmaal ‘bovenaan’ nog een stukje naar het uitkijkpunt gewandeld. Zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. Let op: er zitten hier wel veel teken, dus zorg dat je een tekentang bij je hebt!

fiets met hondenkar
Fiets met hondenkar

Speur activiteit

Tijdens ons verblijf op Twenhaarsveld werd er ook een speciale speur activiteit voor baasjes met een hond georganiseerd. Omdat wij die dag met de fiets op pad waren, hebben wij hier niet aan deel kunnen nemen. Maar wel heel leuk dat ze dit organiseren!

Nog veel meer leuks

Naast dat er voor honden heel veel voorzieningen zijn op dit park, is Twenhaarsveld natuurlijk ook gewoon een heel leuk bungalowpark voor stellen, gezinnen en families. Het park is dus ook geschikt als je niet speciaal een huisje met hond zoekt. Er is een fijne brasserie en vanaf het gezellige terras heb je zicht op de speeltuin. Ook is er een mini-golf baan, een bowlingbaan, een spelletjesruimte en een zwembad én er worden heel veel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Natuurlijk heeft Bollo ook zijn eigen huisje op dit park en zul je deze bruine beer geregeld tegen komen!

bollo club landal twenhaarsveld
De Bollo Club

Kortom: als je een leuk huisje met hond zoekt, dan vinden wij dit echt een aanrader! Enthousiast geworden? Boeken kan hier.

Zie ook: