Landal Landgoed ‘t Loo flink vernieuwd

Begin april namen we een kijkje op Landal Landgoed ‘t Loo in Oldebroek. Dit park heeft namelijk flink wat vernieuwingen ondergaan. Wat er precies allemaal is vernieuwd, lees je in dit artikel.

Landal Landgoed ‘t Loo: toen en nu…

In 2016 waren wij voor het laatst zelf op Landal Landgoed ‘t Loo. Onze zoon was toen 4 en onze dochter 1. Ik weet nog dat het huisje wat we hadden, lekker ruim was en dat we koekjes zijn gaan bakken en met de kinderen een vogelhuisje hebben getimmerd. Datzelfde huisje hangt hier overigens nog steeds in de tuin en bijna ieder jaar bouwen koolmeesjes er een nestje in. Zo leuk!

Na zes jaar ging ik namens Jongens en meiden nu dus terug om te zien welke vernieuwingen er door Landal op het park zijn doorgevoerd. Ik was erg benieuwd en vond het leuk om het park van toen en het park van nu met elkaar te kunnen vergelijken. De rust, de ruimte en de natuur zijn gebleven en het meer is er gelukkig ook nog! Maar toch zijn er ook zeker wel een aantal dingen anders geworden op het park. Hieronder lees je er meer over.

recreatiemeer landal landgoed t loo
Heerlijk, dat meer op het park…

Gerestylede huisjes

Allereerst de huisjes. Daar vind je er maar liefst 366 van op dit park. Hele ruime bungalows trouwens; 110 m2 voor een vierpersoons huisje! De huisjes zijn allemaal gerenoveerd en bij de inrichting ervan is zo veel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame en gerecycelde materialen. Ook zijn veel huisjes op ‘t Loo voorzien van een heerlijke loungebank.

interieur huisjes 't loo

Op het park vind je – naast de reguliere-, comfort- en luxe bungalows – ook speciale bungalows voor gasten met een visuele beperken: de zogeheten Visionvilla’s. Ook zijn er babybungalows, kinderbungalows en extra toegankelijke huisjes voor mensen met een lichamelijke beperking.

Tot slot vind je op het park ook nog een prachtig landhuis waar je met 12 personen terechtkunt. Echt een tip als je een weekend weggaat met vrienden of familie en een luxe accommodatie zoekt! Meer informatie

12 persoons huis landal landgoed t loo
12-persoons landhuis op Landgoed ‘t Loo…

Vernieuwd restaurant

Allereerst heeft het park restaurant – Pizza Limone – een flinke metamorfose ondergaan. Het interieur is een stuk hipper geworden en je vindt er een leuk pizza atelier voor de kinderen. Het enige wat niet is veranderd, is het mooie uitzicht op het meer. En wist je dat je hier – naast het trekvlot waarmee kinderen het water kunnen oversteken – ook tijdens de zomer een echt Aquapark vindt? Super cool!

pizza atelier,restaurant pizza limone landal
Een pizza-atelier voor de kinderen…

Knutselatelier

Wat ik persoonlijk helemaal geweldig vind, is het spiksplinternieuwe knutselatelier dat ‘t Loo erbij heeft gekregen. Zeven dagen per week kunnen kinderen hier alleen of met hun vader, moeder, opa of oma terecht om lekker creatief bezig te zijn. Er is hier altijd iets te doen. Iedere dag zijn er sowieso drie gratis activiteiten om te doen en ook zijn er betaalde pakketten zoals bijvoorbeeld een vogelhuisje timmeren. Het knutselatelier vind ik echt een groot pluspunt van dit park. Het is niet alleen heel leuk, maar ook ideaal bij slecht weer!

knutselatelier t loo
Het knutselatelier…

Een rainbow bowlingbaan…

nieuwe bowlingbaan landal t loo,led verlichting bowling landal t loo

De bowlingbaan op Landal Landgoed ‘t Loo is ook helemaal vernieuwd. Geen suffe, oubollige baan, maar juist een hip gebeuren met toffe verlichting. Naast de bowling vind je trouwens ook een game/sports bar waar o.a. Formule 1 gekeken kan worden. Iets waar vooral de papa’s heel blij mee zullen zijn!

Vernieuwd zwembad op Landal Landgoed ‘t Loo

Als klap op de vuurpijl heeft ook het zwembad een complete make-over gekregen. Dit is echt prachtig geworden. Het bad is nu twee keer zo groot, er is een speciaal peuterbad bij gekomen en ook vind je er nu een echt spraypark met glijbanen. En dan het het uitzicht dat je vanaf hier hebt op het meer… En het mooie is dat het zwembad door Landal op een duurzame manier wordt verwarmd. Hoe dat precies werkt, kun je verderop lezen.

nieuw zwembad landal landgoed 't loo spraypark glijbaan

Leuke en educatieve buitenactiviteiten

“Ontdek wat groen kan doen” is de slogan van Landal en dat is niet voor niets. Landal vindt de natuur belangrijk en stimuleert met allerlei leuke activiteiten haar gasten om eropuit te trekken en meer te leren over al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Ook op ‘t Loo is er voor kinderen van alles te ontdekken als het om de natuur gaat. Leuke en educatieve activiteiten, zoals een OERRR boswachter challenge, waarbij je op zoek gaat naar de egel en allerlei opdrachten moet doen. Wil je liever (met het gezin) op pad met een echte boswachter of een leuke waterdiertjes speurtocht doen? Ook dat kan!

Landal GreenParks zet zich met heel haar hart in voor nog duurzamere en groenere parken. Het doel is zelfs om in 2030 helemaal klimaatneutraal te zijn. En ze zijn goed op weg! Om een paar voorbeelden te noemen: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en bij de nieuwbouw en renovatie van bungalows wordt zo veel mogelijk gebruiktgemaakt van gerecycelde producten. Een ander voorbeeld is het zwembad. Dit is voorzien van ozonfilters. Het zwembadwater wordt verwarmd met zelfgeproduceerd biogas, afkomstig uit een zogeheten ‘biovergister’. Allemaal winst voor de natuur!

Ben je ook benieuwd naar Landal Landgoed ‘t Loo? Hier vind je nog meer informatie.

Zie ook: