paardenkamer,tips paardenkamer,kinderkamer paarden thema,meisjeskamer thema paard,jongenskamer paarden

Paardenkamer: de leukste items

Droomt je kind van een paardenkamer? Ik geef hem of haar geen ongelijk, want als klein meisje wilde ik dit zelf ook heel graag! Er zijn zoveel toffe paardenspullen voor op een kinderkamer te koop. In dit blog geef ik je tips en vertel ik je welke items beslist niet mogen ontbreken op een paardenkamer.

Paardenkamer: tien tips voor een knusse plek

Bij een paardenkamer stel ik mij een gezellige plek voor die je doet denken aan de manege. Een plek waarbij je echt het gevoel krijgt dat je op stal bent. Omringd door allerlei mooie (en persoonlijke) paarden accessoires. Verder mogen warme en natuurlijke tinten niet ontbreken. Materialen zoals hout en leer zie je ook veel terug op een paardenkamer.


Paardenkamer tip 1: paardenbehang

paarden behang esta home,paardenbehang,behang met  paard erop

Op een paardenkamer hoort natuurlijk een mooi paardenbehang. Dit toffe behang is van Esta home. Aan de beugels te zien, lijkt het of het paard geen zin meer in de hindernissen had en er vandoor is gegaan… Hoe dan ook: wij vinden dit behang te gek. Hier te koop.


Paardenkamer tip 2: een houten bed

paarden bed,paardenkamer,houten bed

Op een paardenkamer mogen items van hout eigenlijk niet ontbreken. Het zorgt voor een natuurlijke en robuuste uitstraling van je kamer. Het bed op de foto heeft wel iets weg van een paardenstal zo met die deurtjes erin ;-). Hier te koop.

Toch op zoek naar een ander bed? Bekijk dan ook het blog over kinderbedden.


Paardenkamer tip 3: een paarden dekbedovertrek

dekbedovertrek snurk,dekbedovertrek amazone,ruiter dekbedovertrek,paardrijden dekbedovertrek

Wow: wat een te gek dekbedovertrek is dit. Als je kind met zijn of haar hoofd het kussen raakt, is het net alsof hij of zij op het paard zit. Hier vind je trouwens nog meer leuke paarden dekbedovertrekken, waaronder ook een overtrek van de populaire Netflix serie Spirit Riding Free!


Paardenkamer tip 4: een unicorn aan de wand

paardenkamer,dierenkop pluche,dierenkop unicorn,dierenkop eenhoorn,dierenkop paard,paarden accessoires

Een prachtig pluche hoofd van een unicorn aan de wand: wie wil dat nu niet? Overdag en ‘s nachts zal hij waken over je kamer… Hier te koop.

In dit blog lees je trouwens ook hoe je zelf een mooie unicorn dromenvanger kunt maken. Hier vind je leuke en betaalbare unicorn cadeaus en in ons blog over een unicorn kamer vind je nog veel meer tips voor leuke unicorn accessoires!

Tip 6 kamer in paardenstijl: leuke paarden accessoires

kussen spirit riding free

Leuke accessoires zijn onmisbaar op een paardenkamer. Een leuk kussentje bijvoorbeeld voor op je bed of mooie foto’s van je kind met zijn of haar lievelingspaard… Misschien heb je nog wel ergens een hoefijzer liggen die je aan de wand kunt ophangen? Of een oud zadel dat je over een houten krukje kunt heen leggen… Wat je ook hebt liggen aan persoonlijke items: gebruik ze! Het kussentje van Spirit Riding Free shop je trouwens hier.


Tip 7 kamer in paarden thema: leren handgrepen

leren grepen

Met een paar simpele aanpassingen kun je een kinderbureau of een kinder kledingkast een hele andere look geven. Hoe? Door de knoppen of grepen bijvoorbeeld te vervangen door leren handgrepen. Hierdoor krijgen je meubels in een keer een hele andere uitstraling. Probeer het maar eens!


Tip 8 kamer in paarden thema: het paard zelf

pluche paard,knuffel paard,grote paarden knuffel,groot pluche paard

Wat mag er in een paardenkamer echt niet ontbreken? Het paard zelf natuurlijk! Geen echt paard uiteraard, maar dit pluche paard van 80 cm hoog komt ook wel aardig in de buurt. Heerlijk om af en toe even mee te knuffelen. Hier te koop.


Kamer in paarden thema tip 9: een paarden lamp

unicorn lamp,paarden lamp

Wat een toffe lamp is dit! Kan aan de muur als op je nachtkastje. Zeker weten dat je lekker slaapt met dit prachtige lampje op je kamer. Hier te koop.

Bekijk ook het blog met tips voor kinderkamer verlichting.


Paarden slaapkamer tip 10: paarden bureaustoel

paarden bureaustoel,topstar kinder bureaustoel

Als je kind helemaal gek is van paarden, dan mag deze mooie paarden bureaustoel natuurlijk niet op zijn/haar kamer ontbreken. Hier te koop.

Meer bureaustoelen vind je in het blog over kinder bureaustoelen.


Paardenkamer tip 11: maak zelf een mooie muurschildering

Kun je zelf goed schilderen? Maak dan een mooie muurschildering van een paard in zijn stal. Net echt! Ben je zelf niet zo handig, dan kun je ook een bedrijf vragen om dit voor je te doen. Zo kwam ik op YouTube het volgende filmpje tegen van een vrouw die muurschilderingen maakt in opdracht…


Welk van bovenstaande items voor op een paardenkamer vind jij het leukst?

Zie ook: