kabouterwandelingen,kabouterpad,kinderwandelroute noordwijk,kinderwandeling zuid holland,kinderwandelingen,wandelen met kinderen,kabouterpad noord holland,kabouterpad zuid holland,kabouterpad zeeland,kabouterpad friesland,kabouterpad groningen,kabouterpad drenthe,kabouterpad gelderland,kabouterpad flevoland,kabouterpad utrecht,kabouterpad brabant,kabouterpad limburg

Herfstvakantie tips: van binnenspeeltuin tot Bumba

Ben je op zoek naar leuke tips voor de herfstvakantie? Jongens en meiden zet een aantal herfstvakantie tips voor je op een rij!

Van Bali tot Afrika…

Veel Nederlandse musea organiseren in de herfstvakantie leuke activiteiten. Zo is er in Museum Volkenkunde in Leiden de tentoonstelling ‘Bali – welcome to paradise’ waarbij je kennismaakt met de Balinese cultuur en alles leert over de god ‘Ganesha’ en de traditionele ‘gamelan’ muziek. Houd je meer van Afrika? In het Afrika Museum in Nijmegen ontdek je alles over verschillende Afrikaanse volkeren en kun je tijdens de herfstvakantie zelfs je eigen sieraad maken!

Lekker spelen en zwemmen

Door heel Nederland zijn er allerlei leuke indoor speeltuinen te vinden. Een daarvan is de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn (Noord Holland). Leuk om in de herfstvakantie met (kleine) kinderen naartoe te gaan. Bij de Holle Bolle Boom kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken en ben je niet afhankelijk van het weer. Er is weliswaar een speeltuin buiten, maar bij slecht weer kun je prima terecht in het leuke indoor speelparadijs en het tropische zwembad met glijbanen!Nu met korting: Plopsa Indoor in Coevorden

plopsa indoor coevorden,plopsa drenthe,indoor plopsa coevorden,tickets plopsa indoor coevorden met korting

Is je kind fan van de figuurtjes van Studio 100? Breng dan in de herfstvakantie zeker een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden. Omdat het voor ons wel een stukje rijden is, combineerden wij dit eerder met een weekend in een huisje bij Plopsa Indoor. Ideaal! Voor de allerkleinsten is er in Plopsa Indoor een Bumba speeltuin. Ook is er een prachtige carrousel, een zweefmolen en disco van K3, en een boom van kabouter Plop waar in geklommen kan worden. Verder zijn er Vliegende Fietsen, een schip van Piet Piraat, een echte achtbaan van Wickie de Viking en een supercoole attractie van Anubis. Ook zijn er regelmatig leuke shows! Koop hier je tickets Plopsa Indoor Coevorden en betaal maar € 11,99 i.p.v. € 19,99 (geldig t/m 6 januari 2019).

Dagje Efteling

baron 1898,dagje efteling,tickets efteling kopen,korting efteling,weekendje bosrijk,herfstvakantie efteling bosrijk

Deze herfsttip willen we je zeker niet onthouden, maar misschien had je zelf ook al plannen om hier naartoe te gaan… De Efteling! Het sprookjesbos (helemaal mooi in de herfst), de familieattracties, de coole achtbanen: de Efteling is leuk voor alle leeftijden. Wij vinden de sfeer er in alle seizoenen geweldig. Dit jaar nog combineerden wij een bezoek aan de Efteling met een weekend Bosrijk. Heerlijk om je niet te hoeven te haasten als je naar het park toe gaat. En bovendien mag je al een half uur eerder het park in dan normaal, waardoor je geen wachtrijen hebt bij je favoriete attractie. Kortom: aanrader! Koop hier je tickets Efteling met korting

Gooi de knutselspullen op tafel!

In de vakantie vinden mijn kinderen het altijd heerlijk om lekker lang in hun pyama’s rond te lopen. Ook vinden ze het leuk om te knutselen. Helemaal als het regent, ligt de tafel bij ons thuis vaak vol met allerlei knutselspullen. Versier of schilder een pompoen, maak een mooie lampion voor Sint Maarten of knutsel zelf een mooie unicorn dromenvanger. Niet moeilijk om te doen en na afloop heb je een mooi resultaat!

Spelen met steentjes…lego world jaarbeurs utrecht,lego world herfstvakantie,lego herfstvakantie

Fan van LEGO? Ga dan in de herfstvakantie zeker naar LEGO World. Van 18 – 24 oktober 2018 is de Jaarbeurs in Utrecht namelijk weer omgebouwd tot een waar LEGO paradijs. Miljoenen LEGO stenen, levensgrote bouwwerken, wedstrijden, een bioscoop en spannende attracties. Als dat geen succes wordt…!

“Jump, jump!”

jumpen,jumpxl,trampoline springen herfstvakantie,trampolinepark herfstvakantie

Even lekker uitrazen, is ook soms best even fijn. En waar kun je dan beter terecht dan bij een trampolinecentrum? Er zit er vast wel eentje bij je in de buurt!

Boulderhal – Leiden

boulderhal kunststof leiden,klimhal leiden,klimmen herfstvakantie,klimmen met kinderen herfstvakantie

Heb je nog nooit geklommen, maar wil je het graag een keer proberen? Bezoek dan de Boulderhal in Leiden. Al vanaf 8 jaar kun je (onder begeleiding) los op de klimmuren. Vanaf 12 jaar mag je zonder begeleiding klimmen. Voor de kleinsten is er een speelhoek aanwezig. Lees hier meer over deze leuke klimhal.

Maak een leuke kinderwandeling

kinderwandeling maken,kinderwandelroutes,wandelen herfstvakantie

Helemaal in de herfst is het bos prachtig. Geniet hier dus van zolang het kan en maak in de herfstvakantie een mooie boswandeling met de kinderen. Wist je al dat er heel veel leuke kinderwandelroutes zijn? Neem vooral een tas mee voor alle kastanjes, dennenappels en stokken die je vindt. En laat ook iedereen vooral zijn/haar laarzen aantrekken!

Zie ook: 

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten voor de herfstvakantie te bedenken. Heb jij tips? Laat het ons weten in de comments!