zuid limburg,tips zuid limburg met kinderen,restaurant met speeltuin limburg

Zuid Limburg met kinderen: 5 tips

Zuid Limburg is mooi en voelt een beetje aan als buitenland, vind ik. Dat gevoel zal wel komen, doordat het landschap er anders uitziet dan in de rest van Nederland. Zuid Limburg heeft namelijk een prachtig glooiend heuvellandschap. Ook praten de mensen er anders, onder meer met een ‘zachte ‘g” en natuurlijk zit je ook vlakbij de buurlanden België en Duitsland. Niet zo gek dus dat je je een beetje in het buitenland waant… 😉
Weekendje Zuid Limburg

Tijdens de meivakantie waren wij met familie een weekendje in Vaals. En koud dat het er was toen! Het weekend dat wij er waren, had het namelijk gesneeuwd en dit zorgde ervoor dat wij dus half mei sneeuwballen naar elkaar aan het gooien waren. Bizar, en dat in mei!

Tips Limburg met kinderen

Ondanks dat het weer toen misschien iets minder was, hebben we het hartstikke leuk gehad. Het vakantiepark in Limburg waar we verbleven, had eigenlijk alles wat we zochten. Een fijn zwembad, activiteiten voor de kinderen en een goed restaurant waar we konden eten. Maar omdat we niet elke dag in Limburg zijn, wilden we ook wel iets van de omgeving zien. Ga je ook met kinderen naar Zuid Limburg op vakantie en wil je weten wat er allemaal te doen is, lees dan hieronder onze vijf tips.

’t Koetshoes

zuid limburg,tips zuid limburg met kinderen,restaurant met speeltuin limburg
Bij ’t Koetshoes vind je een prachtige speeltuin…

Net buiten het centrum van Valkenburg ligt Taverne ’t Koetshoes. In ’t Koetshoes zelf kun je terecht voor lekkere koffie of thee met heerlijke Limburgse vlaai. Of probeer de tosti: deze is ook niet te versmaden ;-). Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het buitenterras. En wat zo fijn vinden aan dit adres, is de mooie speeltuin die erbij hoort. Midden in het groen. Kortom: echt eens langsgaan als je met kinderen in Zuid Limburg bent!

Drielandenpunt

zuid limburg,drielandenpunt,zuid limburg met kinderen tips
Het Drielandenpunt mag je niet missen als je in Zuid Limburg bent!

Tja, als je in Vaals op vakantie bent, dan mag een bezoek aan het Drielandenpunt natuurlijk niet ontbreken. Het Drielandenpunt ligt op de top van de Vaalserberg. Precies op dit punt komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. De kinderen vonden dit best wel bijzonder. Bij het Drielandenpunt vind je ook nog twee uitzichttorens, diverse horecagelegenheden én een labyrint.

Boscafé ’t Hijgend Hert

zuid limburg,hijgend hert,restaurants zuid limburg,tips limburg met kinderen
Het uitzicht vanaf boscafé t Hijgend Hert…

Midden in het bos in het plaatsje Vijlen vind je de enige berghut van Nederland, genaamd: ’t Hijgend Hert. Hier kun je terecht voor een gewoon een lekker drankje of voor een heerlijke maaltijd. Wij aten hier met familie toen wij op vakantie waren in Vaals. Het was aardig koud buiten, maar binnen was het knus en gezellig. Het haardvuur knisperde en er hing een everzwijnen kop aan de wand. Het voelde eerlijk gezegd een beetje als Oostenrijk ;-). Om in deze sfeer te blijven, bestelde ikzelf het huisgemaakte stoofpotje:  een aanrader als je hier iets wilt eten! Op het menu staan ook diverse kindergerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘kinderpotje kipnuggets’, een ‘cowboy spies’, ‘pasta rode saus’ of poffertjes? En vergeet vooral de toetjes niet. Ik had zelf de chocotruffels: alleen al hiervoor zou ik nog eens terug willen naar deze plek ;-).
Valkenburg

zuid limburg,rodelen limburg,rodelbaan limburg
Rodelen moet je een keer gedaan hebben!

Als je in Zuid Limburg bent, dan mag een bezoek aan de plaats Valkenburg natuurlijk niet ontbreken. Naast dat je hier gezellig en lekker kunt eten (vergeet vooral de Limburgse ‘vla’ niet!), zijn er ook volop leuke dingen om te doen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje in de rodelbaan?! Deze bestaat uit maar liefst twee afdelingen met een totale lengte van meer dan 600 meter. Superleuk om te doen!

In Valkenburg vind je ook het Sprookjesbos. Hier vind je, naast allerlei sprookjes, ook leuke speeltoestellen en attracties, zoals bijvoorbeeld een echt schommelschip. Kortom: beslist een aanrader om naartoe te gaan met kinderen!

Attractiepark Toverland

zuid limburg,toverland,tips limburg met kinderen,pretpark limburg,toverland sevenum
Met papa in de water carrousel…

Oké, dit pretpark ligt niet in Zuid Limburg, maar in Noord Limburg en wel in de plaats Sevenum. Wij bezochten dit park op de weg terug naar huis. Nog nooit waren we in Toverland geweest, maar wat is het daar leuk! Toverland is een mooi, schoon park dat zowel beschikt over een binnen- als een buitengedeelte. Binnen vind je veel speeltoestellen, een mini-achtbaan, een rodelbaan, een klein schommelschip, een draaimolen, boomstammetjes en ga zo maar door. Echt teveel om op te noemen! En ook leuk voor op een regenachtige dag.

Maar dan buiten… Houd je van achtbanen? Nou, dan kun je hier echt je hart ophalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Feniks: een 40 meter hoge achtbaan die met 95 kilometer naar beneden raast en drie keer over de kop gaat (ik ben er in geweest: supercool!). Of Troj: de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux… Kortom: er zijn echt genoeg coole attracties (ook voor jongere kinderen).

Heb jij nog tips voor leuke activiteiten in Zuid Limburg? Laat het ons weten in de comments!

Zie ook: