zuid limburg,tips zuid limburg met kinderen,restaurant met speeltuin limburg

Zuid Limburg met kinderen: 5 tips

Ga je naar Zuid Limburg of Maastricht op vakantie en ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor activiteiten die je kunt ondernemen met de kinderen? Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rij!

Alsof je in het buitenland bent

Zuid Limburg is mooi en voelt een beetje aan als buitenland vind ik. Dat komt – denk ik – allereerst doordat het landschap er heel anders uitziet dan in de rest van Nederland. Zuid Limburg heeft namelijk een prachtig glooiend heuvellandschap. Ook praten de mensen er anders – met ‘zachte ‘g’ – en natuurlijk zit je ook vlakbij de buurlanden België en Duitsland. Je bent dus ook zo de grens over als je dat wilt. Ook een stad als Maastricht voelt heel anders dan andere Nederlandse steden. Veel bourgondischer, chiquer ook wel… Niet zo gek dus dat je je een beetje in het buitenland waant!

Weekendje Zuid Limburg

Tijdens de meivakantie van 2019 waren wij met familie een weekendje in Vaals. En koud dat het er toen was! Het weekend dat wij er waren, had het namelijk gesneeuwd en zodoende hebben wij dus gewoon in mei sneeuwballen naar elkaar gegooid. Bizar toch?! Tijdens het voorjaar van 2023 waren wij een weekend in Maastricht en toen hadden wij meer geluk met het weer. Maar wat het ook voor weer is; er zijn genoeg dingen te doen in de omgeving! Hieronder geven we je een aantal tips.


Zuid Limburg met kinderen tip 1: ‘t Koetshoes

zuid limburg,tips zuid limburg met kinderen,restaurant met speeltuin limburg
Bij ‘t Koetshoes vind je een prachtige speeltuin…

Net buiten het centrum van Valkenburg ligt Taverne ‘t Koetshoes. In ‘t Koetshoes (of op het gezellige terras) kun je terecht voor lekkere koffie of thee met heerlijke Limburgse vlaai. De tosti’s zijn ook echt heerlijk, al zeg ik het zelf ;-). Wat wij zo het aller fijnst vinden aan dit adres, is de mooie speeltuin die erbij hoort. Vanaf het buitenterras kijk je hier zo op. Echt hier dus langsgaan als je met kinderen in Zuid Limburg bent!


Tips Zuid Limburg met kinderen: Drielandenpunt

zuid limburg,drielandenpunt,zuid limburg met kinderen tips
Het Drielandenpunt mag je niet missen als je in Zuid Limburg bent!

Tja, als je in Vaals op vakantie bent, dan mag een bezoek aan het Drielandenpunt natuurlijk niet ontbreken. Het Drielandenpunt ligt op de top van de Vaalserberg. Precies op dit punt komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. De kinderen vonden dit heel bijzonder. Bij het Drielandenpunt vind je ook nog twee uitzichttorens, diverse horecagelegenheden én een labyrint.


Zuid Limburg met kinderen tip 3: Boscafé ‘t Hijgend Hert

zuid limburg,hijgend hert,restaurants zuid limburg,tips limburg met kinderen
Het uitzicht vanaf boscafé t Hijgend Hert…

Midden in het bos in het plaatsje Vijlen vind je de enige berghut van Nederland, genaamd: ‘t Hijgend Hert. Hier kun je terecht voor gewoon een lekker drankje of voor een heerlijke maaltijd. Wij aten hier met familie toen wij op vakantie waren in Vaals. Het was aardig koud buiten, maar binnen was het knus en gezellig. Het haardvuur knisperde en dan die kop van dat everzwijn aan de wand… Het voelde eerlijk gezegd een beetje aan als een vakantie in Oostenrijk ;-). Om een beetje in de sfeer te blijven, bestelde ik een huisgemaakte stoofpotje. En lekker dat ‘ie was! Op het menu van ‘t Hijgend Hert staan ook diverse kindergerechten, zoals een ‘kinderpotje kipnuggets’, een ‘cowboy spies’, ‘pasta rode saus’ en poffertjes. En vergeet vooral de toetjes niet. Ik had zelf de chocotruffels: alleen al hiervoor zou ik nog eens terug willen naar deze plek!!!


Zuid Limburg tips: Valkenburg

zuid limburg,rodelen limburg,rodelbaan limburg
Rodelen moet je een keer gedaan hebben!

Als je in Zuid Limburg bent, dan mag een bezoek aan de plaats Valkenburg natuurlijk niet ontbreken. Naast dat je hier gezellig en lekker kunt eten (vergeet vooral de Limburgse vlaai niet!), zijn er ook volop leuke dingen om te doen met kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een echte rodelbaan met een totale lengte van meer dan 600 meter. Zeker naartoe gaan!

In Valkenburg vind je ook het Sprookjesbos. Hier vind je, naast allerlei sprookjes, ook leuke speeltoestellen en attracties, zoals bijvoorbeeld een echt schommelschip. Een leuk uitje, waar je zeker een halve dag zoet mee bent.


Pretpark in Limburg: Attractiepark Toverland

zuid limburg,toverland,tips limburg met kinderen,pretpark limburg,toverland sevenum
Met papa in de water carrousel…

Oké, dit pretpark ligt niet in Zuid Limburg, maar in Noord Limburg en wel in de plaats Sevenum. Wij bezochten dit park op de terugweg naar huis. Nog nooit waren we in Toverland geweest, maar wat is het daar leuk! Toverland is een mooi, schoon park dat zowel beschikt over een binnen- als een buitengedeelte. Binnen vind je veel speeltoestellen, een mini-achtbaan, een rodelbaan, een klein schommelschip, een draaimolen, boomstammetjes en ga zo maar door. Echt teveel om op te noemen! En ook leuk voor op een regenachtige dag.

Maar dan buiten… Houd je van achtbanen? Nou, dan kun je hier echt je hart ophalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Feniks: een 40 meter hoge achtbaan die met 95 kilometer naar beneden raast en drie keer over de kop gaat (ik ben er in geweest: supercool!). Of Troj: de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux… Kortom: er zijn echt genoeg toffe attracties (ook voor jongere kinderen).

Kaartjes voor Attractiepark Toverland koop je voordelig hier.


We hopen dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Heel veel plezier alvast in Zuid Limburg!

Zie ook: