De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant

Vanaf 20 april draait ‘ie in de bioscopen: De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant, het vervolg op de succesvolle familiefilm De Piraten van Hiernaast (naar de boeken van Reggie Naus). Jongens en meiden mocht de film alvast bekijken (met dank aan Dutch FilmWorks) en in deze review lees je wat wij van de film vonden.

Piraten en ninja’s: wie is er niet groot mee geworden?

Tja, iedereen toch! Piraten en ninja’s zijn personages die altijd al tot de verbeelding spraken en al helemaal populair zijn onder kinderen. Ieder jaar wel zie je met carnaval een paar ninja’s en piraten rondlopen op het schoolplein. Zegt genoeg. En daarom weten we wel zeker dat deze film met o.a. Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt bij kinderen vanaf een jaar of 6, 7 in de smaak zal vallen!

Het verhaal in het kort

In De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant voelen de piraten zich helemaal thuis in Zandwijk. Alles gaat goed, totdat er ninja’s in de straat komen wonen. Ze zijn elkaars grootste vijanden en terwijl Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy (Samuel Beau Reurekas) en ninja dochter Yuka (Kyana Pacis) juist vrienden. Tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp gaan de piraten en de ninja’s de strijd met elkaar aan. Hoe zal dat aflopen en wie gaat er winnen…?

de piraten van hiernaast: de ninja's van de overkant,cast, kyana pacis,matti stooker,samuel beau reurekas,celeste holsheimer,dutch filmworks,leuke bioscoopfilm kinderen,leuke kinderfilm,kinder avonturenfilm
Acteurs van links naar rechts: Kyana Pacis, Matti Stooker,
Samuel Beau Reurekas en Celeste Holsheimer (foto: Dutch FilmWorks).

Mooie muziek en toffe special effects

Zodra De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant begint, word je meegenomen in het verhaal. De muziek alleen al… De special effects zorgen ervoor dat je kinderen na afloop naar de jumphal willen om de salto’s van de ninja’s uit te proberen. Zo aan het einde van de film – als aartsrivaal Krelus (met complimenten aan Tygo Gernandt) is gearriveerd – wordt er een stukje terug gegaan in de tijd: iets wat ook heel bijzonder is gedaan. Maar verder verklapppen we niets. Je moet de film gewoon zelf naar de film toe!

Niet eng, maar leuk

Waar veel kinderen nogal eens bang kunnen worden van een film als Pirates of the Carribean, is De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant juist wel een avonturenfilm die leuk is voor kids. Geen grof taalgebruik, geweld en enge beelden, maar juist een leuk en spannend verhaal afgewisseld met humor. Vooral de scene dat Hector Donderbus (gespeeld door Egbert-Jan Weeber) een bad neemt, zal kinderen doen schaterlachen. Kortom: avontuur en humor. Deze film is leuk!

Bekijk hier de trailer:

De Piraten van Hiernaast: de Ninja’s van de Overkant draait vanaf 20 april 2022 in de Nederlandse bioscopen.