babyfoon,alecto babyfoon,goede babyfoon,welke babyfoon kiezen,babyfoon met geluid,babyfoon met camera,babyfoon met app,babyfoon test

Welke babyfoon kies je? Hier vind je tips

Zoek je nog een goede babyfoon voor je kindje, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Twijfel je bijvoorbeeld of je een babyfoon zonder camera zult kopen of juist eentje met camera? Of ga je toch voor een apparaat met app? In dit blog zet ik een aantal kwalitatief goede babyfoons voor je op een rij.

Moeilijk kiezen

Vlak voordat ons eerste kindje werd geboren, kochten wij onze eerste babyfoon. Ik weet nog dat ik het knap lastig vond om te kiezen. Er was toen zoveel keuze aan babyfoons. Waar begin je en hoe weet je nu welk apparaat van goede kwaliteit is? Want je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je je kindje goed kunt horen als je beneden bent of bijvoorbeeld even de tuin of op je balkon zit.

Omdat ik uit ervaring weet hoe lang je bezig kunt zijn met vergelijken op internet, heb ik hieronder een onderverdeling gemaakt van babyphones die goed worden gewaardeerd. Van een babyfoon met alleen geluid tot eentje met een camera en een babyfoon met app. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Bekijk ook het blog met tips voor een IKEA babykamer.


Babyfoon met geluid

Het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een babyfoon is dat je je kindje goed kunt horen. Is dit voldoende voor je en vind je een camera misschien wat overbodig? Dan is een babyfoon met geluid – dus eentje zonder camera – een goede (en meteen ook de voordeligste) keuze.

Bij een babyfoon met geluid plaats je een baby unit op de babykamer en een ouderstation op een andere gewenste plek (bijvoorbeeld de woonkamer). Je hoort zo precies wanneer je kindje wakker is of wordt.

Een apparaat met geluid die een hele goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft, is de Alecto DBX-85 ECO Dect Babyfoon. Geen poespas, maar gewoon een goed apparaat. En ik kan het weten, want we hadden ‘m zelf ook!

alecto babyfoon,wat voor babyfoon,babyfoon met geluid,goede babyfoon,beste babyfoon,Alecto DBX-85 ECO Dect Babyfoon
De Alecto DBX-85 ECO Dect: goede prijs-/kwaliteitverhouding

Je shopt bovenstaande babyfoon hier.


Babyfoon met camera

Wil je je baby – naast dat je hem of haar goed kunt horen – ook kunnen zien als je bijvoorbeeld op de bank een film aan het kijken bent? Dan is een babyfoon met camera – ook wel een beeldbabyfoon genoemd – een goede keuze. Over het algemeen is dit type apparaat duurder dan een eentje met alleen geluid, maar het heeft als voordeel dat je altijd zicht hebt op je baby en precies kunt zien hoe je kindje ligt te slapen in zijn/haar baby bed of wieg.

Een babyfoon met camera die heel veel verkocht wordt en ook nog eens heel goed uit bepaalde tests komt, is de Luvion Essential met camera.

babyfoon met camera,goede beeldbabyfoon,wat is de beste babyfoon,welke babyfoon kiezen,tips babyfoon,luvion essential
De Luvion Essential: een hele fijne babyfoon met camera…

Deze beeldbabyfoon is hier te koop.


Babyfoon met app

Met een babyfoon met camera en app kun je je baby ook bewonderen via je smartphone. Dit is bijvoorbeeld erg leuk en handig als je partner bijvoorbeeld een papa-dag heeft en jij op kantoor bent. Je kunt dan vanaf je werk altijd even om een ‘hoekje’ kijken bij je kleintje als hij of zij ligt te slapen.

Een apparaat met app die heel goed gewaardeerd wordt, is de Luvion Grand Elite 3 Connect. Met dit apparaat kun je overal – waar je maar bent – je kindje zien.

luvion grand elite 3 connect,babyfoon met app en camera,goede babyfoon met app,babyfoon met camera

Meer informatie vind je hier.


Toch op zoek naar een andere babyfoon? Kijk dan hier.

Zie ook: