peuterbed,peuterbedden,leuk peuterbed,meegroeibed,wit meegroeibed,junior bed,leuk junior bed,goedkoop junior bed,ukkepuk juniorbed,peuterbed ikea,scandinavisch peuterbed,bamboe peuterbed

Peuterbed: een perfecte tussenoplossing!

Een peuterbed: met een jaar of twee, waren mijn kinderen er klaar voor om in een junior bed te slapen. Vooral bij de oudste merkte ik dat hij er aan toe was. Regelmatig was hij onrustig en stond hij te springen in zijn babybedje. Daarnaast probeerde hij zelf wel eens uit zijn ledikant te klimmen. Tijd voor een ‘bed voor grote kindjes’ dus!

Wanneer een peuterbed?

De meeste mensen kiezen voor een peuterbed als hun kind zo anderhalf Γ  twee jaar oud is. Je kind kan en wil rond deze leeftijd meer zelf doen en daar hoort zelf je bed in- en uitstappen natuurlijk ook bij!

Wat zijn de voor- en nadelen van een peuterbed?

Natuurlijk is de overgang van een babyledikant naar een groter bed even wennen voor je kind. Je kind kan ineens zelf zijn/haar bed in- en uitstappen: een hele verandering! Toen mijn kinderen over gingen naar een peuterbed en dus ook een peuterkamer kregen, zeiden we de slaapzak ook gedag en was het ook tijd voor een junior dekbed en een kinder hoofdkussen. Persoonlijk vind ik een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd, erg fijn. Ik vind het meer geborgenheid geven dan een gewoon eenpersoonsbed en je kind kan eerst even wennen voordat hij of zij in een groot bed gaat slapen.

Twijfel je nog of je voor een peuterbed zult gaan of voor een gewoon ledikant? Hieronder nog even de voor- en nadelen van een juniorbed voor je op een rij:

Wat zijn de voordelen van een peuterbed?

  • Kleiner dan een gewoon eenpersoonsbed (peuterbed ca. 150 cm x 70 cm).
  • Biedt meer geborgenheid dan een gewoon eenpersoonsbed.
  • Minder risico op vallen, door hogere zijkanten en valhekje.
  • Goede voorbereiding op een gewoon eenpersoonsbed.
  • Je houdt meer ruimte over in de slaapkamer.

Wat zijn de nadelen van een peuterbed?

  • Na een aantal jaren groeit je kind er weer uit (peuterbed is tot een jaar of 7) en heb je een groter bed nodig.

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf of je gaat voor een peuterbed of een gewoon eenpersoons kinderbed. Hieronder zetten we in ieder geval een aantal hele leuke peuterbedjes voor je op een rij.


Peuterbed in het naturel

petite amelie peuterbed,bed 70 x 140,juniorbedje,leuk peuterbed voor meisje jongen

Dit mooie naturel houten bedje van Petite AmΓ©lie staat prachtig op de kinderkamer. De afmeting van het junior bedje is 70×140 cm. De hekjes zorgen ervoor dat je kindje ‘s nachts niet uit zijn of haar bedje kan vallen. Hier te koop.


Wit peuterbed

lifetime peuterbed juniorbed,scandinavisch bedje peuter,wit bedje 70 x 140 cm

Eenvoudig, maar mooi: dit wit met blank houten peuterbed van het merk LIFETIME. Dit juniorbed staat prachtig op de kinderkamer en is gemakkelijk met andere meubels te combineren. Hier te koop.


Junior bed in het mint

peuterbed,meegroeibed,juniorbed mint,turquoise bed,goedkoop bed,voordelig peuterbedje

Wat een leuk peuterbedje is dit. In een prachtige mint kleur ook… Hier te koop.


Peuterbed met bankje eraan

peuterbed vipack casami met bankje eraan vast,peuterbed huis

Wat een leuk peuterbedje is dit. Net alsof je in een huisje slaapt… Handig ook met dat bankje eraan vast! Hier te koop.


Tof peuterbed in de vorm van een auto

Wat een supertof bedje is dit! Iedere autofan zal dit kinderbed helemaal geweldig vinden. Overdag is het heerlijk spelen in dit bed en dan ‘s nachts lekker dromen over de jungle… Hier te koop.

peuterbed auto,autobed kind,gautier kids JIPP,jeep bed

En dit super hippe peuterbed van het merk Ukkepuk is ook tof. Ondanks dat de wielen echt kunnen draaien, staat het bed wel gewoon stabiel ;-). In een ander blog van ons vind je trouwens nog meer tips voor een autobed.


Peuterbed van Petite AmΓ©lie

peuterbed petite amelie wit,peuterbed met lade

Dit merk verkoopt zulke mooie meubeltjes, waaronder peuterbedden in diverse kleuren en uitvoeringen. Een mooi junior dekbedovertrek en leuke kussentjes erbij en klaar! Zie je je kleintje al zitten met zijn/haar vriendjes? De lade is trouwens ook superhandig; hier kun je lekker veel spullen in opbergen! Meer informatie over dit bed voor je kleintje vind je hier.


Een meegroeibed met drie verschillende standen

peuterbed,ikea meegroeibed,busunge meegroeibed,ikea peuterbed

Dit leuke meegroeibed kan in drie verschillende standen geplaatst worden. De eerste stand gaat tot 139 cm, de tweede tot 174 cm en de derde tot 209 cm. Met dit bed kan je kind dus een aardige periode vooruit.


Hip peuterbed in de vorm van een tipi…

peuterbed,junior bed,tipi bed,hip kinderbedje,bed 70 x 140

Ben je op zoek naar een origineel peuterbed? Nou, dan zit je met dit tipi bedje zeker goed! Staat vast geweldig op een jongens- of meisjeskamer. Aan de bovenkant kun je eventueel een mooie lichtslinger ophangen. Superleuk! Je shopt ‘m hier!


Bamboe kinderbed

rotan bed,rotan peuterbed,junior bed,hip peuterbed

Dit rotan peuterbed is echt prachtig, vind ik. Past perfect op een jungle kamer of safari kamer. Je kunt het bed af stylen met leuke sfeerlichtjes of een klamboe. Helemaal te gek toch?! Je shopt dit hippe bed hier!


Een Frozen peuterbed

frozen peuterbed,disney frozen bed,meisjes peuterbed,

Veel meisjes en jongens zijn fan van de film Frozen. Van dit peuterbed zullen ze dan ook vast heel blij worden. Het bed heeft de vorm van een arreslee en is – naast dat je kind er heerlijk in zal slapen – ook super goed geschikt om in te spelen. Een droom voor veel kids! Hier te koop.


Een hip huisjes bed

huisjesbed peuter,peuterbed huisje,grijs peuterbed,grijs juniorbed huisje
Een huisjes peuterbed…

Wat een leuk bed is dit, welk kind wil dit nu niet?! Helemaal in Scandinavische stijl en ook verkrijgbaar in het wit. Dit houten huisjes bed is 160 cm x 80 cm. De hoogte is 120 cm. Niet alleen fijn om in te slapen, maar ook om in te spelen! Meer informatie over dit juniorbed vind je hier.


Een bed dat meegroeit met je kind

lifetime kidsrooms 4 in 1 bed,meegroeibed,hutbed,jongens peuterbed,huisjesbed peuter,jongens bed

Tot slot nog even dit prachtige 4-in-1 bed van het merk Lifetime. Je kunt dit bed helemaal aanpassen aan de leeftijdsfase van je kind en ombouwen tot verschillende typen bedden. Van een hutbed met een lage instap tot een hutbed op poten en een halfhoogslaper tot een eenpersoonsbed van maken. Kortom: hiermee kan je kind heel wat jaren vooruit! Een heerlijk bed om in te slapen Γ©n om in te spelen! Hier te koop in diverse uitvoeringen.


Ga jij voor een peuterbed of kies je toch voor een normaal kinderbed? Wat je ook kiest, we hopen dat je kindje lekker zal slapen in zijn/haar nieuwe bed!

Zie ook: