LEGO kamer: tien tips voor een kamer in LEGO stijl

Is je kind helemaal gek van LEGO en zou hij/zij het liefst een echte LEGO kamer willen? Lees dan even verder, want in dit blog zet ik een aantal toffe items voor op een LEGO kinderkamer voor je op een rij.

Bouwen met LEGO: favoriet tijdverdrijf

LEGO is al jaren populair bij jong en oud, maar sinds het programma LEGO Masters op tv is, is de populariteit van de geliefde blokjes alleen maar toegenomen. Elke zaterdagavond zitten wij hier voor de buis om naar de mooiste bouwwerken te kijken. En daarna hebben we alleen maar weer meer zin om zelf te gaan bouwen.

Bouwen met LEGO is altijd al een geliefde hobby geweest. Maar je kunt echt wel zeggen dat we hier tijdens de corona-periode helemaal veel gebouwd hebben met de blokjes. Op zondagochtend is het na het ontbijt vaste prik om met het gezin te gaan bouwen voor de LEGO Thuis Challenge. Zo bouwden we tijdens seizoen 1 o.a. een flatgebouw, een ruimtewezen en een dier.

LEGO kamer: de leukste items

Er zijn natuurlijk allerlei mooie LEGO sets te koop (check ook even het blog met de nieuwste LEGO sets), maar wist je dat er ook veel leuke LEGO accessoires te koop zijn die perfect passen op een LEGO kamer? Hieronder zetten we een aantal tips voor op een LEGO slaapkamer voor je op een rij.


LEGO kamer tip 1: breng de kamer in de juiste kleur

Bij een LEGO kamer denk je aan kleur. Een toffe kleuren combinatie voor een jongens LEGO kamer is bijvoorbeeld wit en zwart gecombineerd met rood, geel en blauw. Voor een meisjeskamer in LEGO thema zijn de kleuren lichtroze, mintgroen, wit, grijs en lichtblauw weer heel tof.


Tip 2: slapen in een echt LEGO bed

lego bed,lego jongens kamer,lego meisjes kamer,lego spullen,tips lego

Hoe cool is dit: een echt LEGO-bed! Wow, dit is toch de droom van iedere LEGO…?! Het bed is van zichzelf lekker neutraal wit, maar de details zijn juist weer uitgevoerd in echte LEGO kleuren. Onder het bed bevindt zich een rode lade. Handig om bijvoorbeeld blokjes in op te bergen. In het hoofdeinde van het bed is er een uitsparing gemaakt om bijvoorbeeld mini-figures in te plaatsen. Helemaal leuk dit!

Hier te koop (en voor de prijs hoef je het niet te laten!). De ronde vloerkleedjes koop je trouwens hier.


Tip 3 toffe LEGO items: een kast voor al je steentjes…

lego kast,lego slaapkamer,lego boekenkast,lego meisjeskamer,lego jongenskamer

Dit is ook een leuke: een kast waarin je LEGO-creaties kunt bouwen en tentoon kunt stellen! Ook kun je er boeken in kwijt. Past helemaal op een LEGO-kamer! Hier te koop.


LEGO kinderkamer tip 4: kies voor leuke opbergdozen

lego opbergdozen,roze lego opbergbox,witte lego opbergbox,blauwe lego opbergbox,grijze lego opbergbox,lego opbergboxen met lades,lego kinderkamer,lego accessoires,lego jongenskamer,lego meisjeskamer

Er zijn van allerlei leuke LEGO opbergboxen verkrijgbaar. Bovenstaande dozen bevatten laatjes en kun je gemakkelijk op een kastje of tegen de muur kwijt. Het grappige aan deze opbergboxen is, is dat je er eindeloos mee kunt stapelen. Verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren combinaties en onder meer hier te koop.

Oh en trouwens: wat vind je van onderstaande LEGO opberghoofden? Ook in allerlei varianten te koop.

lego opberghoofd,lego opbergbox,lego opbergen,lego opberg doos,lego kinderkamer,lego jongenskamer,lego meisjeskamer,lego accessoires

Tip 5: je kleding ophangen in stijl

lego kapstokhaken,lego kapstok knoppen,slaapkamer in lego stijl,jongens kamer lego,meisjes kamer lego,lego accessoires,lego kinderkamer

Superleuk: deze kapstokhaken van LEGO. In meerdere kleurencombinaties verkrijgbaar en hier te koop.


LEGO slaapkamer tip 6: handig speelkleed

play n go speelkleed,lego speelkleed,handig kleed lego,lego opruimen,tips lego,spelen met lego,speelgoed opruimen tips,lego jongenskamer,lego meisjeskamer,lego opbergen,lego accessoires

Met blokjes bouwen is leuk, maar minder leuk is het om de steentjes weer op te ruimen. Daarvoor is een hele handige oplossing bedacht. Op dit Play ‘n go speelkleed kun je heerlijk zitten en spelen en ben je het bouwen op je LEGO kamer zat? Dan pak je het kleed weer bij elkaar d.m.v. het handige trekkoord en alles is in een keer opgeruimd. Superhandig! Hier te koop.


Tip 7: heerlijk dromen over je LEGO helden…

lego dekbedovertrek,lego city dekbed overtrek,lego jongens slaapkamer,lego meisjes slaapkamer,lego kinderkamer,lego accessoires

Na een dag bouwen, is het ook weer tijd om lekker te gaan slapen. En waar kan dat nu beter mee dan met een echt LEGO dekbed overtrek… Wedden dat je kind hier heerlijk onder zal slapen?! Hier te koop.


LEGO kamer tip 8: een toffe lamp

Super leuk: deze bedlampjes van LEGO. Verkrijgbaar in het roze en het blauw. Hier te koop.

lego lamp,lego meisjeskamer,lego jongenskamer,lego kinderkamer,lego accessoires,lego slaapkamer,lego interieur

LEGO kamer tip 9: een mooie poster aan de wand

Met deze mooie LEGO movie poster aan de wand is je LEGO kamer helemaal af. Een mooie lijst eromheen en klaar! Hier te koop.

lego poster,lego movie poster,lego slaapkamer,lego jongenskamer,lego meisjeskamer,lego kinderkamer,lego accessoires,lego interieur

LEGO boekenplankjes

Prachtig: deze boekenplankjes van LEGO. Mogen beslist niet ontbreken op een LEGO slaapkamer… Hier te koop.

lego kamer,lego slaapkamer,lego boekenplankjes

Welk item voor op een LEGO kamer vind jij het leukst…?

Zie ook: