Een hoogslaper om van te dromen…

Een hoogslaper: welk kind wil dat nu niet? Ons dochtertje slaapt nu nog in een peuterbed, maar ze heeft het er nu al over dat ze – net als haar grote broer – ook een hoog bed wil. Vandaar dat ik dus alvast even rondkeek op internet om te zien wat er zoal te koop is op het gebied van hoogslapers en halfhoogslapers.

Denk je er ook aan om voor je kind een hoogslaper of halfhoogslaper aan te schaffen? Lees dan vooral even verder.

Hoogslaper: de voordelen

De meeste kinderen zijn dol enthousiast als het om hoogslapers gaat. Zo’n bed met trappetje is natuurlijk ook hartstikke cool, maar daarbij heeft het ook nog een aantal voordelen:

  • het bespaart ruimte
  • je kunt er andere dingen onder plaatsen, zoals bijv. een kinderbureau
  • de ruimte eronder is gemakkelijk schoon te houden.

Halfhoogslaper: iets minder hoog

Naast hoogslapers, zijn er ook halfhoogslapers voor kinderen te koop. Deze zijn iets minder hoog, zo rond de 112 cm. Mijn zoontje heeft een halfhoogslaper en het voordeel hiervan vind ik dat je het bed heel gemakkelijk kunt verschonen. Het nadeel van zijn bed is wel dat je er geen kinderbureau of bankje onder kunt plaatsen. Het kan wel, maar dan stoot je kindje zijn of haar hoofd en dat is niet te bedoeling natuurlijk…

De mooiste hoogslapers en halfhoogslapers

Er zijn heel wat mooie hoogslapers te koop, maar onderstaande bedden springen er – wat mij betreft – met kop en schouders bovenuit.

Halfhoogslaper voor stoere jongens en meisjes

vipack kiddy halfhoogslaper

Wat een superleuke halfhoogslaper is dit! Het ontwerp is leuk en het bed is ook heel handig. Dit, omdat je onder het bed ook allerlei spullen en speelgoed kwijt kunt. Je bespaart hier aardig wat ruimte mee. De prijs is trouwens heel goed te doen. Meer informatie vind je hier.

Een bed dat je kunt ombouwen tot hoogslaper…

lifetime kidsrooms hutbed funland,meegroeibed,mooi kinderbed,4 in 1 bed lifetime,lifetime hoogslaper,lifetime halfhoogslaper

Zo op het eerste gezicht is dit bed geen hoog bedMaar wist je dat dit bed wel om te bouwen is naar een halfhoogslaper? Dit prachtige bed van het merk Lifetime past zich helemaal aan aan de de leeftijdsfase van je kind. Van een laag hutbed tot een hutbed op poten en een halfhoogslaper tot een eenpersoonsbed. Je kunt er alle kanten mee op! Te koop in diverse uitvoeringen. Meer informatie vind je hier.

Hoogslaper met bankje en bureau

hoogslaper,hoogslaper met bureau,hoogslaper met bankje,witte hoogslaper

Bij deze hoogslaper heb je alles ineen. Een lekker bed om in te slapen, een bureautje eronder en een bankje om lekker op te chillen met vriendjes en/of vriendinnetjes. De uitvoering is ook mooi vind ik. Heel strak en leuk te combineren met allerlei leuke kinderkamer accessoires. Meer informatie over deze hoogslaper met bureau en bankje vind je hier

Een hoogslaper van IKEA

kura bed ikea

Dit is ook een hele populaire: het KURA bed van IKEA. Te gebruiken als hoogslaper en als laag bed, want je kunt het bed gewoon omdraaien. Meer informatie over dit super voordelige bed vind je hier.

En wat vind je trouwens van dit toffe stapelbed…? Een ideaal bed voor twee! Hier te koop.

stapelbed ikea,grenen hoogslaper

SMASTAD hoogslaper met bureau

Nieuw in het assortiment van IKEA is onderstaande SMASTAD hoogslaper. Het verschil met de STUVA hoogslaper is dat de ladefronten en kastdeuren iets strakker zijn afgewerkt. Tevens heb je bij dit bed ook de mogelijkheid om zelf stoere grepen op de deuren te bevestigen.

hoogslaper,smastad hoogslaper ikea,witte hoogslaper,jongens hoogslaper,meisjes hoogslaper,ikea hoogslaper

In dit blog vertel ik je meer over de IKEA SMASTAD collectie.

Boomhut hoogslaper

hoogslaper,boomhut bed

Wat een tof bed is dit! Het is een soort boomhut, heel knus. Het trappetje aan de voorkant is ook leuk en aan de zijkant bevinden zich haakjes waar je wat spulletjes aan op kunt hangen. De ruimte onder het bed kun je eventueel gebruiken als opbergruimte. Meer informatie over dit knusse boomhut bed vind je hier

Halfhoogslaper met speelhut

witte hoogslaper,hoogslaper met hut,witte halfhoogslaper

Een hele, degelijke, witte halfhoogslaper met een paneel eronder met een raampje erin. Onder het bed kun je eventueel een matras en/of wat kussens kwijt, waardoor je kind lekker kan chillen met zijn vriendjes of vriendinnetjes! Meer informatie over deze witte hoogslaper vind je hier

hoogslaper,vipack hoogslaper,donkergrijze hoogslaper

Dit bed bevat heel veel opbergruimte, wat ik persoonlijk echt superhandig vind. Deze halfhoogslaper zal het dan ook goed doen in een wat kleinere kamer, want hij bespaart heel veel ruimte. Het kastje aan de voorkant van het bed – daar waar de boekjes in staan – is eigenlijk een uitschuifbaar bureau. Superhandig! Meer info over deze donkergrijze hoogslaper met lades en kasten vind je hier

Halfhoogslaper met glijbaan

kinderbed,vidaxl,hoogslaper met glijbaan,prinsessen hoogslaper,hoogslaper kasteel

Oke, als mijn dochtertje dit bed zien, gaat ze helemaal uit hun dak. Een hoog bed met een hut en een glijbaan erin verwerkt: welk kind wil dat nu niet?! Hier te koop.

Wil je – in plaats van een hoogslaper of een halfhoogslaper – toch liever een gewoon bed voor je kind? Check dan ook het blog over kinderbedden.

Zie ook: