Een hoogslaper om van te dromen…

Een hoogslaper: welk kind wil dat nu niet? Ons dochtertje slaapt nu nog in een peuterbed, maar ze heeft het er nu al over dat ze – net als haar grote broer – ook een hoog bed wil. Vandaar dat ik dus alvast even rondkeek op internet om te zien wat er zoal te koop is op het gebied van hoogslapers en halfhoogslapers.

Denk je er ook aan om voor je kind een hoogslaper of halfhoogslaper aan te schaffen? Lees dan vooral even verder.

Hoogslaper: de voordelen

De meeste kinderen zijn dol enthousiast als het om hoogslapers gaat. Zo’n bed met trappetje is natuurlijk ook hartstikke cool, maar daarbij heeft het ook nog een aantal voordelen:

  • het bespaart ruimte
  • je kunt er andere dingen onder plaatsen, zoals bijv. een kinderbureau
  • de ruimte eronder is gemakkelijk schoon te houden.

Halfhoogslaper: iets minder hoog

Naast hoogslapers, zijn er ook halfhoogslapers voor kinderen te koop. Deze zijn iets minder hoog, zo rond de 112 cm. Mijn zoontje heeft een halfhoogslaper en het voordeel hiervan vind ik dat je het bed heel gemakkelijk kunt verschonen. Het nadeel van zijn bed is wel dat je er geen kinderbureau of bankje onder kunt plaatsen. Het kan wel, maar dan stoot je kindje zijn of haar hoofd en dat is niet te bedoeling natuurlijk…

De mooiste hoogslapers en halfhoogslapers

Er zijn heel wat mooie hoogslapers te koop, maar onderstaande bedden springen er – wat mij betreft – met kop en schouders bovenuit. Van hoogslapers met lades of met een glijbaan tot een echte hoogslaper in de vorm van een – ja het is echt – een pipowagen!


Slapen in een pipowagen

kids factory pipo wagen,hoogslaper pipowagen,bijzonder kinderbed,origineel kinderbed

Zo leuk dat dit bestaat! Een bed in de vorm van een pipowagen… Echt heel tof! Via het opstapje stap je zo je bed in. Hoe heerlijk moet het zijn om zo’n bed in je kamer te hebben staan. Ook nog eens goed voor eindeloos speelplezier en de prijs valt ook best mee… Hier te koop.


Halfhoogslaper voor stoere jongens en meisjes

vipack kiddy halfhoogslaper

Wat een superleuke halfhoogslaper is dit! Het ontwerp is leuk en het bed is ook heel handig. Dit, omdat je onder het bed ook allerlei spullen en speelgoed kwijt kunt. Je bespaart hier aardig wat ruimte mee. De prijs is trouwens heel goed te doen. Meer informatie vind je hier.


Een bed dat je kunt ombouwen tot hoogslaper…

lifetime kidsrooms hutbed funland,meegroeibed,mooi kinderbed,4 in 1 bed lifetime,lifetime hoogslaper,lifetime halfhoogslaper

Zo op het eerste gezicht is dit bed geen hoog bed, maar wist je dat dit bed wel om te bouwen is naar een halfhoogslaper? Dit prachtige bed van het merk Lifetime past zich helemaal aan aan de de leeftijdsfase van je kind. Van een laag hutbed tot een hutbed op poten en een halfhoogslaper tot een eenpersoonsbed. Je kunt er alle kanten mee op! Te koop in diverse uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld in combinatie met dit mooie stoffen dak en slinger. Meer informatie vind je hier.


Halfhoogslaper met lades

halfhoogslaper flexa freja blauw,halfhoogslaper met lades,vintage hoogslaper

Prachtige halfhoogslaper van het merk Flexa. Handig ook met die lades en het plankje in het midden. Geen loze ruimte dus onder het bed, maar optimaal gebruikmaken van de ruimte! Ook verkrijgbaar in het wit en hier te koop.


Hoogslaper met bankje en bureau

hoogslaper,hoogslaper met bureau,hoogslaper met bankje,witte hoogslaper

Bij deze hoogslaper heb je alles ineen. Een lekker bed om in te slapen, een bureautje eronder en een bankje om lekker op te chillen met vriendjes en/of vriendinnetjes. De uitvoering is ook mooi vind ik. Heel strak en leuk te combineren met allerlei leuke kinderkamer accessoires. Meer informatie over deze hoogslaper met bureau en bankje vind je hier.


Een hoogslaper van IKEA

kura bed ikea

Dit is ook een hele populaire: het KURA bed van IKEA. Te gebruiken als hoogslaper en als laag bed, want je kunt het bed gewoon omdraaien.

En wat vind je trouwens van dit toffe stapelbed…? Een ideaal bed voor twee!

stapelbed ikea,grenen hoogslaper

In het blog over stapelbedden vind je nog meer tips!


SMASTAD hoogslaper met bureau

Nieuw in het assortiment van IKEA is onderstaande SMASTAD hoogslaper. Het verschil met de STUVA hoogslaper is dat de ladefronten en kastdeuren iets strakker zijn afgewerkt. Tevens heb je bij dit bed ook de mogelijkheid om zelf stoere grepen op de deuren te bevestigen.

hoogslaper,smastad hoogslaper ikea,witte hoogslaper,jongens hoogslaper,meisjes hoogslaper,ikea hoogslaper

In dit blog vertel ik je meer over de IKEA SMASTAD collectie.


Boomhut hoogslaper

hoogslaper,boomhut bed

Wat een tof bed is dit! Het is een soort boomhut, heel knus. Het trappetje aan de voorkant is ook leuk en aan de zijkant bevinden zich haakjes waar je wat spulletjes aan op kunt hangen. De ruimte onder het bed kun je eventueel gebruiken als opbergruimte. Meer informatie over dit knusse boomhut bed vind je hier.


Halfhoogslaper met speelhut

witte hoogslaper,hoogslaper met hut,witte halfhoogslaper

Een hele, degelijke, witte halfhoogslaper met een paneel eronder met een raampje erin. Onder het bed kun je eventueel een matras en/of wat kussens kwijt, waardoor je kind lekker kan chillen met zijn vriendjes of vriendinnetjes! Meer informatie over deze witte hoogslaper vind je hier.


Stapelbed voor twee kinderen

stapelbed,kinder stapelbed,leuk stapelbed voor kinderen

Een stapelbed: wie droomde er niet van als kind…? Mijn zus en ik hadden er maar wat graag eentje gehad. Dit stapelbed (of hoogslaper, het is maar net hoe je het wilt noemen) is geschikt voor twee personen. Ideaal als je bijvoorbeeld een tweeling hebt en ze samen op een kamer wilt laten slapen. Meer informatie over dit leuke stapelbed vind je hier.


Halfhoogslaper met glijbaan

piratenbed,piratenkamer,piraten slaapkamer kind

De meeste kinderen die die bed zien, zullen helemaal uit hun dak gaan. Want een hoog bed in de vorm van een piratenschip met een hut en een glijbaan erin verwerkt: welk kind wil dat nu niet?! Dat wordt heerlijk spelen en dromen in deze hoogslaper… Meer informatie over dit piratenbed voor op een piratenkamer vind je hier.


Welke hoogslaper vind jij het leukst?

Zie ook: