gender reveal party tips ideeen en inspiratie,jongen of meisje,onthullen geslacht baby feest,babyshower

Gender reveal party: tips en inspiratie

Willen jullie het geslacht van jullie baby op een bijzondere manier onthullen aan familie en vrienden? Dan is een gender reveal party hartstikke leuk om te doen! Steeds meer stellen kiezen ervoor om een gender reveal party te organiseren. In dit blog vind je een aantal tips om jullie baby feestje compleet te maken!

Jongen of meisje?

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk hartstikke benieuwd naar het geslacht van de baby. En je omgeving ook, dat zul je inmiddels wel gemerkt hebben ;-). Hoewel sommigen het echt niet willen weten en willen wachten tot de bevalling, kiezen anderen er juist voor om het geslacht wΓ©l te willen weten. Door middel van een gender reveal party laten ze vrienden en familie op een bijzondere manier weten of de baby een jongen of een meisje wordt.

Wat ook wel gebeurt, is dat ze zichzelf laten verrassen tijdens een gender reveal feestje. Tijdens een echo schrijft de verloskundige dan bijvoorbeeld het geslacht op een briefje en stopt deze in een envelop. Deze brief wordt dan aan de bakker gegeven en deze maakt dan een hele bijzondere blauwe of roze taart voor je.

Tips voor een gender reveal party

Om de onthulling van het geslacht van jullie baby zo speciaal en origineel mogelijk te kunnen doen, zet ik hieronder een aantal tips voor een gender reveal party voor je op een rij.

Gender reveal party tip 1: de taart

Het geslacht van je baby onthullen door middel van een speciale taart gebeurt heel vaak tijdens een gender reveal party. De bakker (of jijzelf) maakt een speciale taart met een roze of blauwe vulling, die je vervolgens aansnijdt op het feest. Een feestelijk en magisch moment! In plaats van taart, wordt trouwens ook wel gekozen voor cupcakes met een gekleurde vulling erin of fortune cookies met een briefje erin waarop staat wat het geslacht van de baby is.


Gender reveal party tip 2: ballonnen met confetti

Bij een feestje horen natuurlijk ballonnen! Maar wist je dat er ook speciale ballonnen verkrijgbaar zijn met roze of blauwe confetti erin? Als het moment daar is, prik je deze kapot en weet iedereen of de baby een jongen of een meisje wordt!

gender reveal party ballon met confetti erin

Gender reveal party tip 3: rookbom

Wist je dat er speciale, blauwe en roze rookbommen te koop zijn, waarmee je het geslacht van je baby kunt onthullen? Deze rookbommen veroorzaken een prachtige, blauwe of roze rook (doet het heel goed op de foto’s) en je gasten zien meteen of het een jongen of meisje wordt!


Jongen of meisje tip 4: hapjes en drankjes

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekkere hapjes en drankjes. En hierbij is het natuurlijk ook leuk om dit een beetje in het thema te houden. Wat bijvoorbeeld leuk is, zijn glaasjes met roze en blauwe limonade (spa rood met wat eetbare kleurstof erin kan natuurlijk ook). Qua hapjes kun je denken aan roze en blauwe m&m’s, kleine worstenbroodjes met blauwe en roze vlaggetjes erin en roomsoesjes afgetopt met wit/blauwe en wit/roze muisjes.


De juiste versiering

Wat je feest natuurlijk helemaal compleet maakt, is de versiering! Op deze website verkopen ze hele toffe versiering voor een gender reveal party. Van ballonnen en slingers tot confetti en allerlei schattige bekertjes!


Wat vind jij van een gender reveal party?

Zie ook: