moederfiets,sandy en evy op fiets,samen op de fiets,moeder en kind met fiets

Moederfiets: de voordelen op een rij

Een moederfiets is superhandig, ikzelf heb er ook een. Ideaal om je kids mee te vervoeren. Met een moederfiets kun je op een veilige manier met je kinderen – in een goed zitje – fietsen. Bij de aanschaf van een mamafiets zijn er diverse punten waar je op moet letten. In dit blog zetten we een aantal tips voor je op een rij.

Waarom een moederfiets kopen?

Als je van plan bent om een mamafiets te kopen, wil je allereerst dat ‘ie veilig is. Je moet er immers je grootste bezit, namelijk je kinderen, mee vervoeren. Verder wil je dat de fiets lekker en niet al te zwaar rijdt en je vindt het natuurlijk ook wel zo leuk als ‘ie er ook nog een beetje leuk uitziet… Wat zijn nu verder eigenschappen die je graag terugziet bij een dergelijke fiets? Hieronder zetten we een aantal voordelen voor je op een rij.

Moederfiets: de voordelen

Wat in eerste plaats heel fijn is aan een mamafiets, is dat deze meer ruimte heeft tussen zadel en stuur. Dit is vooral handig bij het op- en afstappen. Ten tweede heeft deze een lage instap en zit er vaak een soortย slot op het stuur, om het stuur mee vast te zetten. Erg handig als je je kind in het zitje plaatst of juist eruit wilt halen. Het wiel zwiept dan tenminste niet alle kanten op, met alle gevolgen van dien… Een ander voordeel, is de dubbele standaard vaak heel fijn. Hierdoor staat je fiets stabieler op zijn plek. Wat ook nog een voordeel is, is dat er vaak wel vijf tot zeven versnellingen op zitten. Vooral erg fijn bij langere afstanden of als er veel wind staat, en dat hebben we best vaak in Nederland ;-).

Verschillende soorten moederfietsen

Natuurlijk zijn er allerlei soorten mamafietsen te koop en in allerlei prijsklassen. Je hebt goedkope moederfietsen en dure moederfietsen. Er zijn mamafietsen met drie versnellingen, en mamafietsen met zeven versnellingen. Kijk zelf welke fiets het beste bij je past. Hieronder zetten we drie verschillende soorten mamafietsen voor je op een rij.

Gazelle Bloom

Een absolute topper! Superpraktisch, heel comfortabel en ziet er nog eens mooi uit ook. Compleet met o.a. dubbele standaard, veel ruimte tussen zadel en stuur en maar liefst zeven versnellingen. Ook kinderzitjes zijn er gemakkelijk op te monteren. Meer informatie over deze moederfiets van Gazelle vind je hier.

moederfiets,gazelle bloom
Gazelle Bloom moederfiets

Cortina moederfiets

Een stevige transportfiets die, dankzij de extra ruimte tussen zadel en stuur, de lage instap en de dubbele standaard, ook perfect als mamafiets gebruikt kan worden! Wat ik zo leuk vind aan deze moederfiets van Cortina, is dat deze beschikt over een voordrager. Handig voor je boodschappen! Hier vind je meer informatie over deze fiets.

moederfiets,cortina moederfiets
Cortina moederfiets

Elektrische moederfiets

Met twee kinderen op je fiets kan het best zwaar fietsen zijn. Maar met een elektrische moederfiets heb je hier geen last van! Als je veel fietst, dan is een elektrische mamafiets echt ideaal. Naar het strand, door het bos, heuveltje op, heuveltje af… Met deze fiets vervoer je kinderen moeiteloos van A naar B. Meer informatie over deze fiets vind je hier.

moederfiets,elektrische moederfiets,cortina elektrische moederfiets,mamafiets
Elektrische moederfiets van Cortina

Welke moederfiets past het beste bij jou?

Zie ook: