moederfiets,sandy en evy op fiets,samen op de fiets,moeder en kind met fiets

Moederfiets: de voordelen op een rij

Een moederfiets is superhandig, ikzelf heb er ook een. Ideaal om je kids mee te vervoeren. Met een moederfiets kun je op een veilige manier met je kinderen – in een goed zitje – fietsen. Bij de aanschaf van een mamafiets zijn er diverse punten waar je op moet letten. In dit blog zet ik een aantal tips voor je op een rij.

Waarom een moederfiets kopen?

Als je van plan bent om een mamafiets te kopen, wil je allereerst dat ‘ie veilig is. Je moet er immers je grootste bezit, namelijk je kinderen, mee vervoeren. Verder wil je dat de fiets lekker en niet al te zwaar rijdt en je vindt het natuurlijk ook wel zo leuk als ‘ie er ook nog een beetje leuk uitziet… Wat zijn nu verder eigenschappen die je graag terugziet bij een dergelijke fiets? Hieronder zet ik een aantal voordelen voor je op een rij.

Moederfiets: de voordelen

Wat in eerste plaats heel fijn is aan een mamafiets, is dat deze meer ruimte heeft tussen zadel en stuur. Dit is vooral handig bij het op- en afstappen. Ten tweede heeft deze een lage instap en zit er vaak een soort slot op het stuur, om het stuur mee vast te zetten. Erg handig als je je kind in het zitje plaatst of juist eruit wilt halen. Het wiel zwiept dan tenminste niet alle kanten op, met alle gevolgen van dien… Een ander voordeel, is de dubbele standaard vaak heel fijn. Hierdoor staat je fiets stabieler op zijn plek. Wat ook nog een voordeel is, is dat er vaak wel vijf tot zeven versnellingen op zitten. Vooral erg fijn bij langere afstanden of als er veel wind staat, en dat hebben we best vaak in Nederland ;-).

Verschillende soorten moederfietsen

Natuurlijk zijn er allerlei soorten mamafietsen te koop en in allerlei prijsklassen. Je hebt goedkope moederfietsen en dure moederfietsen. Er zijn mamafietsen met drie versnellingen, en mamafietsen met zeven versnellingen. Kijk zelf welke fiets het beste bij je past. Hieronder zet ik twee super mooie moederfietsen voor je op een rij.


Gazelle Bloom

Zelf heb ik een gewone Gazelle Bloom, maar wist je dat er ook een elektrische variant van deze fiets bestaat? Lijkt mij echt heerlijk, zo’n elektrische moederfiets.

Met twee kinderen op je fiets kan het best zwaar fietsen zijn. Maar met een elektrische moederfiets heb je hier geen last van! Als je veel fietst, dan is een elektrische moederfiets echt ideaal. Naar het strand, door het bos, heuveltje op, heuveltje af… Met deze fiets vervoer je kinderen moeiteloos van A naar B. Extra handig ook als het hard waait of als je in een omgeving woont waar hoogte verschillen zijn. Deze elektrische Gazelle Bloom beschikt over veel ruimte tussen zadel en stuur, een lage instap Γ©n een dubbele standaard. Ook kinderzitjes zijn er gemakkelijk op te monteren.

Hier te koop.

elektrische moederfiets gazelle bloom,Gazelle Bloom C7 HMS

Elektrische bakfiets

Het is er nooit van gekomen, maar ik heb altijd al een bakfiets willen hebben. Superhandig om de kids mee naar school te brengen of om je boodschappen mee te doen. Of om lekker mee naar het strand te fietsen! Ik denk echt dat ik minder vaak de auto zou pakken als ik zo’n fiets had. En dan helemaal een elektrische. Deze elektrische bakfiets van Gazelle ziet er niet alleen prachtig uit qua design, hij rijdt ook nog eens heerlijk. Ideaal, zo’n ding!

Hier te koop.

moederfiets,elektrische bakfiets gazelle makki load

Wil je ook een moederfiets? Dan vind je hier hele mooie.

Zie ook: