vlieger maken,vlieger knutselen,hoe maak je een vlieger,pokemon vlieger,pikachu vlieger,hoe maak je zelf een vlieger,vlieger diy

Vlieger maken met een plastic zak

Wil je zelf een vlieger maken? Eentje die werkelijk kan ‘dansen’ in de wind? Met behulp van een plastic zak kun je heel gemakkelijk zelf een mooie vlieger knutselen. Leuk om te doen met de kids!

Vliegeren = leuk!

Vliegers hebben iets magisch. Het is fantastisch om naar te kijken en als je ‘m zelf hebt gemaakt en hij doet het ook nog eens, dan is dat helemaal fantastisch. In dit blog vertel ik je hoe je zelf heel gemakkelijk een vlieger kunt maken met behulp van een plastic zak. Leuk om met de kinderen te doen en na afloop kunnen jullie ‘m buiten uit gaan proberen. Tijdens een dagje strand bijvoorbeeld. Superleuk!

Hoe maak je een vlieger?

Een vlieger knutselen lijkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel. Ik zal je uitleggen hoe je met behulp van een plastic zak zelf een mooie vlieger kunt maken. Het is echt niet moeilijk, iedereen kan het!

Je hebt vast nog wel ergens een leuke gekleurde plastic zak liggen. Ik zelf had er toevallig nog een liggen die afkomstig is uit de Pokemon winkel in Tokyo. Nadat mijn zwager op vakantie naar Tokyo geweest was, bracht hij enkele souvenirs mee die in deze tas zaten. Ik heb de zak nooit weggedaan, want de print erop is natuurlijk supercool!

Vlieger knutselen: stap voor stap

Wat heb je nodig om zelf een vlieger te kunnen maken? De meeste spullen zul je zelf in huis hebben liggen, let maar op. Je hebt dus nodig: een plastic zak, duct tape, plakband, een schaar, twee houten stokjes (papieren rietjes kunnen ook), een lineaal, touw en een ijsstokje.

vlieger maken,vliegen knutselen,zelf een vlieger maken,zelf een vlieger knutselen,hoe maak je een vlieger,vlieger maken met een plastic zak,vlieger diy,pokemon vlieger,pikachu vlieger

In onderstaand filmpje zie je hoe je zelf stap voor stap een leuke ‘kite’ kunt maken:

Het touw van de lijn knoop je trouwens vast aan het middenstuk van het vlieger frame. Om de vlieger vast te kunnen houden en te kunnen besturen, bevestig je het uiteinde van de lijn aan een ijsstokje. Hiermee kun je ook weer de lijn korter of langer maken.

vliegen knutselen,zelf een vlieger maken,zelf een vlieger knutselen,hoe maak je een vlieger,vlieger maken met een plastic zak,vlieger diy,pokemon vlieger,pikachu vlieger

Een vlieger maken is dus helemaal niet moeilijk en superleuk om te doen met de kids. Veel plezier!

Zie ook: