Cadeau meisje 6 jaar: tips en ideeen

Zoek je een cadeau voor een meisje dat 6 jaar wordt? In dit artikel zet ik een aantal tips en ideeen voor je op een rij. Alle inspiratie die je hieronder vindt, zijn gebaseerd op eigen ervaringen. Onze eigen dochter is net zes geworden, dus ik kan je precies vertellen wat zij leuk vindt!

Cadeautips meisje 6 jaar

Soms is het best lastig om te bedenken wat een meisje van zes jaar nu precies allemaal leuk vindt. Wat voor smaak heeft ze? Is het een meisje dat van verkleden en met poppen spelen houdt of is ze meer van het knutselen of buiten spelen…? Er zijn zoveel leuke spullen die je cadeau kunt doen. Hieronder vind je een aantal tips en ideeën!


Cadeau meisje 6 jaar tip 1: buiten spelen

Skeelers

Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. En wat is er dan leuker dan een goed paar skeelers? Een mooi cadeau, waar een kind echt iets aan heeft. Zelf zijn wij fan van deze inlineskates van het merk Nijdam. Je kunt ze ombouwen naar schaatsen, dus twee voor de prijs van 1! Vergeet trouwens ook niet om meteen goede beschermers aan te schaffen als je skeelers koopt. Wel zo veilig!

meisjes skeelers nijdam,inlineskates nijdam,cadeautips meisje 6 jaar,verjaardag meisje 6 jaar tips en ideeen,meisjes skeelers die je kunt ombouwen naar schaatsen

Walkie talkies

Deze wilde mijn dochtertje heel graag hebben voor haar zesde verjaardag: walkie talkies. En ik kan mij daar alles bij voorstellen, want hoe leuk is het om samen met je vriendinnen lekker op afstand te kunnen babbelen… Superleuk toch! Onderstaande walkie talkies zien er niet alleen heel cute uit; ze doen het ook nog eens heel goed (ik kan het weten, want we hebben ze zelf thuis). Op een afstand van 3 km werken ze nog steeds! Hier te koop.

cadeau meisje 6 jaar,cadeau tip meisje 6 jaar,zes jaar cadeau,somstyle walkie talkies,kinder walkie talkies,roze en blauwe walkie talkie,tips en ideeen verjaardag meisje 6 jaar

Rainbow springtouw

Touwtje springen was al leuk om te doen, maar met dit mooie springtouw wordt het helemaal een feestje! Wat zo handig is aan dit touw, is dat je het kunt verstellen. Wil je dus met twee of vier kinderen springen, dan maak je ‘m gewoon langer. Hier te koop.

regenboog springtouw,cadeau meisje 6 jaar,tip meisjescadeau,leuk cadeau voor meisje van zes jaar,zesde verjaardag cadeau tips

Cadeau meisje 6 jaar tip 2: LEGO

LEGO Friends

Dat LEGO zowel voor jongens als voor meisjes leuk is, weet natuurlijk iedereen. Heerlijk om lekker te bouwen met al die steentjes en daarna allerlei avonturen uit het dagelijks leven na te spelen. LEGO Friends heeft bijvoorbeeld heel veel leuke pakketten in het assortiment. Zelf hebben we hier de glamping, de kapsalon en Emma’s modewinkel in huis staan. Nieuw is de LEGO Friends Autumns Paardenstal van LEGO Friends (LEGO 41745). Ook winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023.

lego friends autumn paardenstal 41745,tip cadeau meisje 6 zes jaar,meisje cadeau 6 jaar,kind 6 jaar cadeau tips,verjaardag meisje zes jaar tips en ideeen

LEGO Dots

Ook een hele leuke set, is de LEGO Dots Eenhoorn creatieve gezinsset (41962). Met dit leuke pakket kan je kind armbandjes, een bakje, een letterbord en een slinger maken. Een feestelijk cadeau, dus helemaal leuk voor een verjaardag of partijtje!

Hier te koop.

lego dots eenhoorn 41962,leuk meisjes cadeau

LEGO Disney

En deze is ook leuk. Een LEGO-setje van Rapunzel. Eerst bouw je de standaard voor Rapunzel en daarna kun je Rapunzel er bovenop zetten. Draai de sleutel vooraan op de standaard om en laat Rapunzel dansen! Hier verkrijgbaar.

lego disney rapunzel 43214

Verjaardagscadeau tip 3: knutselen

Aquabeads

Als je een cadeau zoekt voor een kind dat van knutselen houdt, denk dan eens aan aquabeads. Aquabeads lijken een beetje op het principe van strijkkralen (je maakt er allerlei figuurtjes mee), alleen hoef je je figuurtjes niet te strijken, maar plak je ze aan elkaar vast d.m.v. water. Is je figuurtje klaar, dan gebruikt je kind gewoon de sprayflacon. Wel zo fijn, want zo hoeft het strijkijzer niet meer aan en kunnen ze van a tot z zelf maken!

Hier te koop.

aquabeads de betoverde wereld set,tip cadeau meisje 6 jaar,verjaardagscadeau meisje 6 jaar tips en ideeen

Beauty set van Jill

Kinderen die graag naar Jill kijken op tv, zullen helemaal weg zijn van deze set waarmee zij zelf een dagboek kunnen maken en versieren! Hier te koop voor een leuk prijsje.

jill schirnhofer maak je eigen dagboek,cadeau tip meisje zes jaar,meisje 6 jaar verjaardag

Xoomy-tekenkoffer

Ook leuk is deze Xoomy-tekenkoffer van Ravensburger. Hiermee leer je de mooiste tekeningen maken! Hier verkrijgbaar.

xoomy tekenkoffer,xoomy unicorn,leren tekenen

Cadeau meisje 6 jaar tip 4: lezen

Ik leer lezen

Spelenderwijs woordjes en letters leren, lukt heel goed met dit leuke en leerzame spel van Jumbo. Het kind bekijkt de afbeelding en het woord, zoekt de bijbehorende letters uit de meegeleverde letterpak en plaatst deze op de juiste plek. Leuk om te doen! Hier te koop.

ik leer lezen jumbo,kind leren lezen tips en ideeen

Leren lezen met AVI-boekjes

Op de basisschool worden AVI-boekjes gebruikt om kinderen te leren lezen. Deze boekjes zijn er op elk niveau. Kinderen van 6 jaar die in groep 3 starten, leren lezen met AVI-Start boekjes en daarna op M3-niveau (midden groep 3) en E3-niveau (eind groep 3). Het leuke boekje dat hieronder staat afgebeeld, is gemaakt door Marianne Busser en Ron Schröder en geschreven op M3-niveau. Het boekje past helemaal bij de belevingswereld van kinderen van 6 jaar. Hier te koop.

koen en lot,leuk boekje m3 niveau,marianne busser en ron schroder boekje voor meisjes

Boeken van de Zoete Zusjes

Veel kinderen van zes jaar kennen ze wel van Youtube: de Zoete Zusjes. Maar wist je dat er ook verschillende leuke boeken van de zusjes Saar en Janna zijn verschenen? Enkele voorbeelden zijn: Aan tafel met de Zoete Zusjes, het nieuwste boek De Zoete Zusjes gaan verhuizen en het Zoete Zusjes Moppenboek. Leuk om met papa of mama te lezen voor het slapen gaan…


Cadeau meisje 6 jaar tip 5: dansen en muziek

Microfoon op standaard

Muziek en dansen: welk meisje van 6 houdt daar nu niet van…? Met deze Kidi Superstar Lightshow microfoon van VTech kan je kind eindeloos zingen en optredens geven. Inclusief 8 verschillende liedjes en een ingebouwde discolamp. En met een externe muziekspeler (iPhone o.i.d.) kun je er ook eigen liedjes op afspelen… Hier te koop.

cadeau meisje 6 jaar tip,vtech kidi superstar lightshow,vtech microfoon op standaard,kinder microfoon

K3 verkleedkleding

Meisjes van 6 jaar vinden de liedjes van K3 over het algemeen erg leuk. Mijn dochtertje danst tenminste regelmatig met haar vriendinnetjes de Farao Dans na. Of ze rolschaatst hier door de kamer op de plaat van Roller Disco ;-). In een mooie K3 outfit uiteraard. Zoals haar Farao jurk of onderstaand Rollerdisco pak… Hier te koop.

Meisjes koptelefoon van JBL

Een ander mooi cadeau voor meisjes van 6 die van muziek houden, is deze kinder koptelefoon van JBL. Inclusief geluidsbegrenzer, dus veilig voor de oortjes. Hier te koop!

JBL kinder koptelefoon,meisjes koptelefoon,leuke koptelefoon voor een meisje,roze blauwe kinder koptelefoon

Tip 6 leuk cadeau meisje 6 jaar: speelfiguren

Magic Mixies zijn mega populair! Lukt het jou om met de magische ingrediënten en je toverstaf een pluche vriendje tevoorschijn te toveren? Hier verkrijgbaar.

magic mixies,speelgoed van het jaar,leuk speelgoed meisje 6 jaar.

Rainbocorns surprise-ei

En dit mooie verrassings-ei met pluche knuffel en allerlei verrassingen erin, is dit jaar winnaar geworden van Speelgoed van het Jaar 2023. Inclusief allerlei leuke verrassingen… Hier te koop.

Rainbocorn fairycorn,speelgoed van het jaar 2023

Baby Born unicorn

Meisjes die van poppen houden, zullen zeker ook de poppen van Baby Born geweldig vinden. En deze unicorn van Baby Born zal ook zeker bij hen in de smaak vallen… Hier te koop.

baby born unicorn,cadeau meisje 6 jaar tips en ideeen

Cadeau meisje 6 jaar tip 7: iets voor op de kamer

Meisjes van zes hebben over het algemeen een hoop speelgoed dat ook weer moet worden opgeruimd. En waarmee kan dat beter dan met deze klapkratjes van de HEMA? Hip voor op de kamer, makkelijk te stapelen en leuk om te geven met misschien nog een leuk cadeautje erin…? Verkrijgbaar in allerlei kleuren en te koop vanaf € 3,50.

klapkrat hema

Cadeau meisje 6 jaar tip 8: voor de paardenmeisjes

Veel meisjes (en jongens!) zijn dol op paarden! Rond deze leeftijd beginnen sommige kinderen zelfs al voorzichtig met paardrijles. Speciaal voor paardenmeisjes zijn er allerlei toffe cadeaus te koop, zoals dit prachtige kleurboek van Miss Melody bijvoorbeeld. Je shopt ‘m hier.


Welk cadeau voor een meisje van 6 jaar vind jij het leukst?

Zie ook: