paardenboeken,leuke paardenboeken,boeken paardenpraat tv

Paardenboeken: de leukste op een rij!

Ben je een echte paardenliefhebber en houd je van lezen? Jongens en meiden zet een aantal tips voor leuke paardenboeken voor je op een rij!

Paardenboeken tip 1: het Paardenpraat Dressuur Boek

Vers van de pers: het Paardenpraat Dressuur boek van Britt Dekker en Esra de Ruiter! Naast dresuur wordt er in dit boek ook aandacht besteed aan TREC, Horseball en Horse Agility. Een aanrader voor iedereen die van paardrijden houdt!


Paardenpraat tv doeboek – Britt Dekker

paardenboeken,boeken over paarden,paardenpraat tv doeboek

Dit leuke doeboek van Paardenpraat is een superleuke tip voor iedere paardenliefhebber! Het boek bevat allerlei tips en leuke doe-dingen. Zo staan er verhalen in over leuke ponykampen en leer je bijvoorbeeld hoe je de staart van een paard kunt vlechten. Ook staan er mooie posters in dit leuke boek. Kortom: een aanrader! Nog meer leuke vakantie doeboeken vind je hier.


Paardenboeken tip 3: Choco – Nicolle Christiaanse

paardenboeken,avi boekje paarden,choco het minipaardje

De paardenboeken van Choco, geschreven door Nicolle Christiaanse, zijn speciaal bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 7. De boekjes zijn geschreven op AVI-M4 niveau, wat gelijk staat aan ‘midden groep 4’. In de Choco-boekenserie zijn verschenen: Choco het minipaardje, Choco op bezoek bij opa en Choco gaat naar de winkel. De Choco-boekjes bevatten leuke verhaaltjes over de meisjes Roos en Kris. De illustraties zijn heel schattig. Met name meisjes zullen smullen van dit boekje over paarden en jarig zijn. En oh ja, vanaf september komt het boek Evi praat met paarden van Nicolle Christiaanse uit.


Britt & Esra – Joke Reijnders

paardenboeken,spookpaard op de prairie,britt en esra

Echte paardenliefhebbers kennen Britt en Esra van het YouTubekanaal ‘PaardenpraatTV’ wel, maar wist je ook al dat er leuke paardenboeken zijn over deze twee meiden? Geschreven door Joke Reijnders. Britt en Esra zijn dikke vriendinnen en dol op paarden en pony’s. Ze zijn het liefst op de manege en maken mooie ritten. De boeken zijn gemakkelijk te lezen en voorzien van leuke illustraties. Achterin de boeken vind je ook nog leuke tips van Britt en Esra. Heerlijk leesmateriaal voor paardenliefhebbers. Hier vind je nog meer boeken van Britt en Esra.


Floortje – Suzanne Buis, Cok Grashoff

boeken floortje,floortje paardenboek

Speciaal voor kinderen met dyslexie zijn er de paarden leesboeken van Floortje, geschreven door Suzanne Buis en Cok Grashoff. Leuke boeken, met herkenbare verhalen. In de Floortje boeken serie zijn er ook een aantal boeken zijn verschenen die over paarden gaan, zoals: Floortje op ponykamp en Floortje leert ponyrijden. De boeken zijn speciaal afgestemd op kinderen met dyslexie. Zo zijn de illustraties en tekst geheel in donkerblauw gedrukt. De tekst is opgemaakt in het lettertype Dyslexie. Hier vind je nog meer Floortje boeken.


De Gouden paarden – Christine Linneweever

leuke paardenleesboeken,tips boeken over paarden,leuk leesboek over paarden,leuke leesboeken over paarden,gouden paarden boeken,britt en esra boeken,paardenpraattv boek,jeugdboeken over paarden,leuk boek over paarden,faxi boek

Christine Linneweever schrijft mooie paardenromans voor jongens en meiden vanaf een jaar of 9. Ook wel bekend onder de titel: de gouden paarden boekenserie. Prachtige boeken, waarvan er inmiddels al elf zijn uitgebracht. De paardenboeken van Linneweever zijn heel populair bij paardenliefhebbers. Ze zijn gemakkelijk te lezen, spannend en realistisch en lopen altijd goed af ;-). Meer boeken uit de Gouden paarden serie vind je hier


Storm – Lauren St. John

paardenboek,storm boeken,storm trilogie

Het boek Storm: De vuurproef van Lauren St. John is het derde deel in de trilogie ‘Storm’: een serie paardenboeken voor jongens en meiden vanaf 11 jaar. Je hoeft niet per se een super paardenfan te zijn om deze boeken leuk te vinden. De boeken zijn namelijk echt spannend en goed geschreven en bevatten thema’s die eigenlijk leuk zijn voor iedereen. Kortom: een aanrader!

Andere boeken die verschenen in deze serie:

  • Storm: het paard van een dollar (deel 1)
  • Storm: snel als het leven (deel 2)

Welke paardenboeken vind jij het leukst?

Zie ook: