knutsel ideeen,piratenboot van eierdoos

Eierdoos knutselen: van sneeuwpop tot piratenboot

Eierdoos knutselen: vraag je je af wat je allemaal van een eierdoos kunt maken? Lees dan gauw verder! Want je kunt echt de leukste dingen van deze kartonnen doosjes knutselen.

Niet weggooien hoor!

Eierdozen: hoe vaak je die dingen wel niet in de prullenbak gooit… Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je er ook van alles van kunt knutselen? Op school bijvoorbeeld, worden er vaak dingen van gemaakt. Gooi die dozen dan ook nooit weg. Gebruik je ze zelf niet, bewaar ze dan en geef ze weg aan de school van je kind(eren). Wedden dat ze er daar weer wat leuks mee weten te maken?

eierdoos knutselen,boek eierdozen knutselen
Boek over knutselen met eierdozen…

Eierdoos knutselen tip 1: Winterse sneeuwpop

eierdoos knutselen,sneeuwpop knutselen
Sneeuwpop knutselen van een eierdoos…

Als je op zoek bent naar leuke, winterse knutsels dan mag deze sneeuwpop zeker niet in het rijtje ontbreken. Is ‘ie niet schattig?!


Knutselen met een eierdoos tip 2: zeemeermin

eierdoos knutselen,zeemeermin knutselen
Van een eierdoos maakten wij deze zeemeermin…

Deze zeemeermin maakten wij ook van een lege eierdoos. Uit de doos knipten we – hoe zeg je dat? – vijf holletjes. Nadat we deze hadden geverfd, regen we ze een voor een door een satéprikker heen. Het lijfje, het gezicht en de vin van de zeemeermin zijn van papier. Leuk toch?!


Eierdoos knutselen tip 3: piratenboot

eierdoos knutselen,piratenboot,piratenschip,krokodil

Met een beetje fantasie maak je van een klein eierdoosje een stoer piratenschip. Verf de onderkant van het doosje in een kleur naar keuze en gebruik een satéprikker en zwart papier voor de mast. Met chocolademunten, wat piraten poppetjes en een krokodil maak je je piratenboot helemaal af. “Hijs de zeilen, ho ho…” Dat wordt leuk spelen!


Knutselen met een eiderdoos tip 4: een heks voor Halloween

eierdoos knutselen,heks knutselen

Van een halve eierdoos kun je ook heel gemakkelijk een enge heks knutselen. Bekijk voor meer enge knutsels vooral ook even het blog over Halloween knutselen.


Eierdoos als vogelvoederbakje

Wist je dat je een lege eierdoos ook heel goed kunt gebruiken om de vogels mee te voeren? In het blog over een vogelvoederhuisje maken vind je nog meer tips en ideeën!

eierdoos knutselen,knutselen met een eierdoos,wat maken van een lege eierdoos,eierdoos vogels voeren

Bloemenkrans knutselen van lege eierdoos

bloemenkrans,knutselen met een lege eierdoos,idee knutselen eierdoos,tips en ideeen knutselen lege eierdoos, wat kun je met een lege eierdoos knutselen?,lente knutselen,voorjaar knutselen

Is ‘ie niet prachtig: deze kleurrijke bloemenkrans? Ook deze maakte ik van een lege eierdoos. Haal alle vakjes uit een lege eierdoos en knip de vakjes zo, dat ze de vorm krijgen van bloemblaadjes. Verf of kleur ze in en plak ze met een lijmpistool op de ring van een kartonnen bordje. Easy does it!

De krans is leuk om met Pasen aan de muur of aan je deur te hangen. In het blog Knutselen Pasen vind je nog veel meer tips en ideeën!


Natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen van een eierdoos knutselen. Houd deze pagina in de gaten voor nog meer inspiratie!

Zie ook: