knutsel ideeen,piratenboot van eierdoos

Eierdoos knutselen: van sneeuwpop tot piratenboot

Eierdoos knutselen: vraag je je af wat je allemaal van een eierdoos kunt maken? Lees dan gauw verder! Want je kunt echt de leukste dingen van deze kartonnen doosjes knutselen.

Niet weggooien hoor!

Eierdozen: hoe vaak je die dingen wel niet in de prullenbak gooit… Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je er ook van alles van kunt knutselen? Op school bijvoorbeeld, worden er vaak dingen van gemaakt. Gooi die dozen dan ook nooit weg. Gebruik je ze zelf niet, bewaar ze dan en geef ze weg aan de school van je kind(eren). Wedden dat ze er daar weer wat leuks mee weten te maken?

eierdoos knutselen,boek eierdozen knutselen
Boek over knutselen met eierdozen…

Eierdoos knutselen tip 1: Winterse sneeuwpop

eierdoos knutselen,sneeuwpop knutselen
Sneeuwpop knutselen van een eierdoos…

Als je op zoek bent naar leuke, winterse knutsels dan mag deze sneeuwpop zeker niet in het rijtje ontbreken. Is ‘ie niet schattig?!

Knutselen met een eierdoos tip 2: zeemeermin

eierdoos knutselen,zeemeermin knutselen
Van een eierdoos maakten wij deze zeemeermin…

Deze zeemeermin maakten wij ook van een lege eierdoos. Uit de doos knipten we – hoe zeg je dat? – vijf holletjes. Nadat we deze hadden geverfd, regen we ze een voor een door een satรฉprikker heen. Het lijfje, het gezicht en de vin van de zeemeermin zijn van papier. Leuk toch?!

Eierdoos knutselen tip 3: piratenboot

eierdoos knutselen,piratenboot,piratenschip,krokodil

Met een beetje fantasie maak je van een klein eierdoosje een stoer piratenschip. Verf de onderkant van het doosje in een kleur naar keuze en gebruik een satรฉprikker en zwart papier voor de mast. Met chocolademunten, wat piraten poppetjes en een krokodil maak je je piratenboot helemaal af. “Hijs de zeilen, ho ho…” Dat wordt leuk spelen!

Knutselen met een eiderdoos tip 4: een heks voor Halloween

eierdoos knutselen,heks knutselen

Van een halve eierdoos kun je ook heel gemakkelijk een enge heks knutselen. Bekijk voor meer enge knutsels vooral ook even het blog over Halloween knutselen.

Natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen van een eierdoos knutselen. Houd deze pagina in de gaten voor nog meer inspiratie!

Zie ook: