lente tips bollenstreek,tips gezinnen bollenstreek,leuke dingen doen bollenstreek,tip lente gezinnen met kinderen

Lente tips als je in de Bollenstreek bent met je gezin

Als inwoner van de Bollenstreek weet ik als geen ander hoe mooi het in het voorjaar deze streek is. De bloeiende bloemenvelden, al die geuren en kleuren… Ben je benieuwd naar wat de Bollenstreek te bieden heeft aan gezinnen? In dit blog geef ik je vijf lente tips voor leuke activiteiten met de kids rondom de bollenvelden!

Dit artikel is geschreven i.s.m www.bollenstreek.nl

Vier de lente!

Als het voorjaar weer begint, willen we niets liever dan lekker naar buiten gaan. Er op uit trekken, genieten van alles wat groeit en bloeit. De natuur is weer uit haar winterslaap. De natuur in. Dingen doen. In de Bollenstreek ruik je letterlijk de lente en geniet je optimaal van al het moois dat het voorjaar te bieden heeft!

Wil je graag meer zien van deze streek en ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is voor gezinnen met kinderen? Lees dan zeker de lente tips hieronder even door. Stuk voor stuk activiteiten die je op eigen houtje met je gezin kunt doen en die hartstikke leuk zijn om te doen!


Lente tips idee 1: Keukenhof met kinderen

lente tips,keukenhof met kinderen,nijntje speeltuin keukenhof

Een bezoek aan het wereldberoemde bloemenpark staat natuurlijk met stip op nummer 1. Echt een aanrader om eens naartoe te gaan met je kinderen. Zelf zijn wij al meerdere keren met onze kids in het bloemenpark geweest en wij vinden het er erg leuk. Naast dat je er foto’s blijft maken van de kids tussen al die prachtige bloemen, is er nog veel meer te beleven en te doen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht, een (Nijntje) speeltuin met een echte kabelbaan, een doolhof en een kinderboerderij. In het blog Keukenhof met kinderen kun je nog meer lezen over waarom het park zo de moeite waard is om met je kids te bezoeken.

Wil je de Keukenhof bezoeken? Vergeet dan niet om vooraf Keukenhof tickets te kopen.


Tip 2: Tulpenroute Lisse

fietsen bloemenvelden,kinder fietstocht,gezins fietstocht,fietstocht voor gezinnen met kinderen,tulpenroute,fietsroute bollenstreek
Fietsen met de kinderen langs de bollenvelden…

Wist je dat de tulp eigenlijk uit het Verre Oosten komt? Dat er ook een echte Mickey Mouse tulp bestaat en dat een tulpenbol in de 17e eeuw net zo veel waard was als een Amsterdams grachtenpand…? Als je zoekt op fietsroute Bollenstreek, dan kom je heel wat routes tegen. Maar de leukste route vinden wij zelf toch wel de Tulpenroute! De Tulpenroute is een leuke en kindvriendelijke route van 15 kilometer die je zowel kunt wandelen als fietsen met je gezin. Onderweg kom je langs veel leuke en interessante bezienswaardigheden en zie je heel veel bloemenvelden, dus houd die camera of je mobiel maar bij de hand! Vind je 15 kilometer te ver? Dan kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van de route te doen.

fietsen bloemenvelden,kinder fietstocht,gezins fietstocht,fietstocht voor gezinnen met kinderen,tulpenroute,fietsroute bollenstreek

Lente tips idee 3: speurtocht bij De Tulperij

lente tips,de tulperij,bloembollenkwekerij,tulpen pluktuin,bloemen pluktuin bollenstreek

Ook deze tip mag zeker niet ontbreken in het rijtje met leuke gezins uitjes in de Bollenstreek: een speurtocht bij De Tulperij in Voorhout. Dit is een bloembollenkwekerij die zich middenin de bollenvelden bevindt. Naast diverse rondleidingen, kun je er hier dus ook een speurtocht met je gezin volgen. Hierbij leren jij en je kids van alles over de bloemen die er bloeien. Leuk én leerzaam om te doen! In de kas of op het terras kun je terecht voor koffie en limonade met appeltaart. En oh ja: je kunt hier ook zelf een boeket bloemen bij elkaar plukken. Leuk om te doen!


Selfies maken bij de Tulip Barn

Bij de Tulip Barn in Hillegom kun je de leukste selfies maken tussen de tulpen. Overal tussen de bloemen staan objecten waar je leuke plaatjes kunt schieten. Wij zijn er al meerdere keren geweest!

Tip 5: picknicken tussen de bloemen

Wederom een tip die niet mag ontbreken in het rijtje met leuke lente tips als je in de Bollenstreek bent: picknicken tussen de bloemen. Parkeer je auto, haal een rugzak met lekkernijen op en spring op je fiets. Of tandem. Of de bakfiets. Tijdens het fietsen zoek je zelf een plek uit waar je heerlijk kunt gaan smullen. Klinkt fantastisch toch…? En is het ook! Lees hier waar je dit kunt regelen.


Tip 6: lekker busy met je Twizy

lente tips,renault twizy

Dit is zo tof om te doen! Een familietour met echte Renaults Twizy’s (misschien heb je ze wel eens gezien… van die coole, kleine autootjes). Nu hoor ik je denken: kan dat wel, met vier personen in zo’n auto? Het antwoord: nee, dat past inderdaad niet. Maar tijdens een familietour, kun je wel met twee auto’s op pad. En via de meegeleverde walkie talkies kun je gewoon communiceren met elkaar. Supercool! Meer informatie vind je hier.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze lente tips. Geniet in ieder geval van de prachtige Bollenstreek!

Zie ook: