paas spelletjes,tips pasen met kinderen,leuke activiteiten pasen,tips pasen corona,dingen doen met pasen,spelletjes pasen,tips pasen

Paas spelletjes: de leukste spelletjes voor Pasen!

Wat zijn nu – naast paaseieren zoeken – nog meer leuke activiteiten om met Pasen met de kinderen te doen? In dit blog zetten we een aantal leuke tips voor activiteiten en paas spelletjes voor je op een rij.

Leuke dingen doen met Pasen

Een activiteit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Pasen en dat is: paaseieren zoeken. Dat is toch altijd weer een feest! Maar wist je dat er naast paaseieren zoeken, nog veel meer leuke activiteiten zijn om met Pasen te doen met de kids? Welke dat zijn, lees je hieronder in ons rijtje met tips.


Paas spelletjes tip 1: paashaasje prik

Ken je ezeltje prik nog van vroeger? Dit is net zoiets, alleen dan met een paashaas! Teken een groot konijn op een stuk papier of karton (er een uitprinten van internet kan natuurlijk ook) en plak deze op de deur of muur. Maak dan een staartje met behulp van papier, wol of een bol watjes en plak hier wat dubbelzijdig tape aan vast. Laat nu je kind proberen om (met blinddoek op) het staartje op de juiste plek te plakken. Succes!


Paas spelletjes tip 2: eierrace

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,eieren race,lepels met eieren

Voor dit paas spelletje heb je het volgende nodig: een of meerdere lepels en plastic eieren. Zorg voor een start- en een finishlijn en laat je kind met de lepel in zijn/haar hand het ei – zonder het te laten vallen – naar de finish brengen. Wie het eerst de finish bereikt, heeft gewonnen. Let op: wie het ei onderweg laat vallen, moet opnieuw beginnen. Eventueel kun je ook nog – om het wat moeilijker te maken – obstakels toevoegen. Veel plezier!


Paas spelletjes tip 3: Bunny Hop

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,bunny hop spel

Een leuk paas cadeautje voor het gezin is het spel Bunny Hop. Hierbij probeer je als eerste – langs allerlei obstakels – de wortel te bereiken. Vooral leuk voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Dit leuke paas spelletje is hier te koop.


Tip 4 leuke dingen doen met Pasen: leef je uit op een paas piΓ±ata

Een piΓ±ata is een figuur die je kunt vullen met confetti, snoepjes en/of paaseitjes en die je kind – met behulp van een stok – kan stukslaan. Je kunt natuurlijk zelf zo’n ding maken, maar nog makkelijker is het om er een te kopen. Onderstaande pinata met een eend erop is hier te koop.

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen pinata,pasen met kinderen tips,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,pinata konijn,pinata pasen

Paas activiteiten tip 5: lekker LEGO’en

lego paaskonijntjes 50423,lego pasen

Haal tijdens de paasdagen die bak met LEGO lekker tevoorschijn en geef je kind een speciale paas opdracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelf gebouwd paasei of een kippenhok voor al die kleine fluffy kuiken-figuurtjes die je wellicht in huis hebt? Heb je even geen inspiratie…? Dan zijn er altijd nog speciale seizoenssets van LEGO voor Pasen te koop. Deze set met paashaasjes is wel heel toepasselijk, vind je niet? Meer info vind je hier.

Paas activiteiten tip 6: eierdopjes knutselen

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,eierdopjes knutselen,eierdopjes maken

Van wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Ook eierdopjes! Leuk om de zelf beschilderde eieren in te presenteren tijdens het paasontbijt ;-). Je kinderen zullen hartstikke trots zijn op hun zelfgemaakte creaties :-). In het blog Knutselen Pasen vind je trouwens nog meer leuke knutseltips.


Paas spelletjes tip 8: maak een leuk paastasje

paas spelletjes,paastasje maken,leuke tips voor Pasen,tips Pasen corona,wat doen met Pasen

Dit schattige paastasje maakte ik onlangs zelf met mijn dochtertje. Het tasje is super makkelijk om te maken en is ook nog eens heel handig om bijvoorbeeld paaseieren in te doen. Hoe je ‘m maakt, lees je in het blog Knutselen Pasen.


Tip 8: maak mooie bloemen

paas spelletjes,paas knutselen,hyacint maken,knutsel ideeen,papieren hyacinten,zelf bloemen maken,zelf bloemen knutselen,knutselen lente

Met Pasen staan er ook veel bloemen in bloei, helemaal in de Bollenstreek! In ons blog over papieren bloemen knutselen lees je hoe je zelf de allerleukste bloemen – zoals deze hyacinten – kunt maken!


Tip 9 Pasen met kinderen: maak een krans voor aan de deur

paas spelletjes,bloemenkrans van lege eierdoos

Mocht je je raam nog niet versierd hebben en wil je graag iets vrolijks voor aan de deur? Maak dan zelf een paaskrans. De krans die je op bovenstaande foto ziet, maakte ik van een lege eierdoos. In het blog met tips op het gebied van knutselen voor Pasen vind je nog veel meer leuke tips!


Tip 10 leuke paas spelletjes: Pasen in Animal Crossing

paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,animal crossing pasen

Gamen met Pasen: waarom niet…? Maak het gezellig en speel met zijn allen. Onlangs kochten wij twee extra joy cons voor de Nintendo Switch en hierdoor spelen wij nu regelmatig met het hele gezin: superleuk!

We hebben al heel wat leuke Nintendo Switch spelletjes in huis, waaronder de game Animal Crossing New Horizons en het spel Super Mario Party. Vooral dat laatste is echt een leuk familiespel!


Maak er iets leuks van deze Pasen. Veel plezier!

Zie ook: