paas spelletjes,tips pasen met kinderen,leuke activiteiten pasen,tips pasen corona,dingen doen met pasen,spelletjes pasen,tips pasen

Paas spelletjes: de leukste spelletjes voor Pasen!

Dit jaar is Pasen anders dan anders en dat heeft alles te maken met de corona crisis waar we midden in zitten. Toch zullen we er iets van moeten maken. Maar wat zijn nu – naast paaseieren zoeken – nog meer leuke activiteiten om met Pasen te doen? In dit blog zetten we een aantal leuke activiteiten en paas spelletjes voor je op een rij.

Tips Pasen in corona tijd

Nu we met zijn allen door de corona crisis aan huis gebonden zijn en het er op lijkt dat we ook tijdens de paasdagen thuis zullen zitten, moeten we toch iets leuks bedenken voor Pasen. Natuurlijk mag één ding natuurlijk niet ontbreken en dat is: paaseieren zoeken. Dat is toch altijd weer een feest! Maar naast dat, zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met de kids. Welke dat zijn, lees je hieronder in ons rijtje met tips.

Paas spelletjes tip 1: paashaasje prik

Ken je ezeltje prik nog van vroeger? Dit is net zoiets, alleen dan met een paashaas! Teken een groot konijn op een stuk papier of karton (er een uitprinten van internet kan natuurlijk ook) en plak deze op de deur of muur. Maak dan een staartje met behulp van papier, wol of een bol watjes en plak hier wat dubbelzijdig tape aan vast. Laat nu je kind proberen om (met blinddoek op) het staartje op de juiste plek te plakken. Succes!

Paas spelletjes tip 2: eieren race

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,eieren race,lepels met eieren

Voor dit paas spelletje heb je het volgende nodig: een of meerdere lepels en plastic eieren. Zorg voor een start- en een finishlijn en laat je kind met de lepel in zijn/haar hand het ei – zonder het te laten vallen – naar de finish brengen. Wie het eerst de finish bereikt, heeft gewonnen. Let op: wie het ei onderweg laat vallen, moet opnieuw beginnen. Eventueel kun je ook nog – om het wat moeilijker te maken – obstakels toevoegen. Veel plezier!

Paas spelletjes tip 3: Bunny Hop

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,bunny hop spel

Een leuk paas cadeautje voor het gezin is het spel Bunny Hop. Hierbij probeer je als eerste – langs allerlei obstakels – de wortel te bereiken. Vooral leuk voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Dit leuke paas spelletje is hier te koop voor de prijs van € 27,99.

Tip 4 leuke dingen doen met Pasen: leef je uit op een paas piñata

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,pinata konijn,pinata pasen

Een piñata is een figuur die je kunt vullen met confetti, snoepjes en/of paaseitjes en die je kind – met behulp van een stok – kan stukslaan. Je kunt natuurlijk zelf zo’n ding maken, maar nog makkelijker is het om er een te kopen. Deze piñata komt van de HEMA en kost € 5,-.

Paas activiteiten tip 5: lekker LEGO’en

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,lego brickheadz paashaas,lego pasen

Haal tijdens de paasdagen die bak met LEGO lekker tevoorschijn en geef je kind een speciale paas opdracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelf gebouwd paasei of een kippenhok voor al die kleine fluffy kuiken-figuurtjes die je wellicht in huis hebt? Heb je even geen inspiratie…? Dan zijn er altijd nog speciale seizoenssets van LEGO te koop. Deze met de paashaas is wel heel toepasselijk, vind je niet? Meer info vind je hier.

Paas activiteiten tip 6: eierdopjes knutselen

paas spelletjes,paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,eierdopjes knutselen,eierdopjes maken

Van wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Ook eierdopjes! Leuk om de zelf beschilderde eieren in te presenteren tijdens het paasontbijt ;-). Je kinderen zullen hartstikke trots zijn op hun zelfgemaakte creaties :-). In het blog Knutselen Pasen vind je trouwens nog meer leuke knutseltips.

Tips voor Pasen tip 8: maak een leuk paastasje

paas spelletjes,paastasje maken,leuke tips voor Pasen,tips Pasen corona,wat doen met Pasen

Dit schattige paastasje maakte ik onlangs zelf met mijn dochtertje. Het tasje is super makkelijk om te maken en is ook nog eens heel handig om bijvoorbeeld paaseieren in te doen. Hoe je ‘m maakt, lees je in mijn blog Knutselen Pasen.

Tip 8 Pasen in corona tijd: maak een mooie bloem voor opa of oma

Veel opa’s en oma’s mensen komen nu tijdens de corona crisis niet buiten en/of krijgen geen bezoek. Hoe leuk en fijn is het dan om hen te laten weten dat jullie aan ze denken?! Laat je kinderen dus iets moois voor hen knutselen. Een mooie bloem bijvoorbeeld. In ons blog over papieren bloemen knutselen lees je hoe je zelf de allerleukste bloemen kunt maken!

Tip 9 Pasen met kinderen: maak een krans voor aan de deur

Door heel Nederland worden nu – tijdens de corona crisis – veel ramen versierd met zelfgemaakte knutsels. Daarnaast worden er beren voor het raam gezet en kunnen kinderen in de wijk op berenjacht. Wat een superleuke initiatieven allemaal. Hartverwarmend vind ik het!

Mocht je je raam nog niet versierd hebben en wil je graag iets vrolijks voor aan de deur? Maak dan zelf een paaskrans. Inspiratie nodig? Op Pinterest vind je ideeën genoeg!

Tip 10 leuke paas spelletjes: Pasen in Animal Crossing

paas activiteiten tips,pasen corona tips,pasen met kinderen tips,pasen tijdens lockdown,dingen doen met pasen,thuis tips pasen,animal crossing pasen

Gamen met Pasen: waarom niet…? Maak het gezellig en speel met zijn allen. Onlangs kochten wij twee extra joy cons voor de Nintendo Switch en hierdoor spelen wij nu regelmatig met het hele gezin: superleuk!

We hebben al heel wat leuke Nintendo Switch spelletjes in huis, maar de volgende ontbreekt nog helaas: Animal Crossing New Horizons. Tijdens dit spel reis je af naar een onbewoond eiland en kun je zelf je eigen huis bouwen etcetera. Heb je dit spel toevallig al wel of ben je van plan om het aan te schaffen? Weet dan dat er tussen 1 april en 12 april een speciaal paas evenement in de game te beleven is. Je kunt dan o.a. op zoek gaan naar paaseieren, helemaal leuk! Animal Crossing is o.a. hier te koop.

Ook al is Pasen anders dan anders dit jaar: probeer er toch iets leuks van te maken. Hopelijk is het volgend jaar allemaal weer als vanouds…!

Zie ook: